Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 22 november 2012.

Achtergronddonderdag, 22 november 2012

Het werelderfgoed kent geen grenzen

Onderzoek naar het werelderfgoed Waddenzee zal steeds vaker over de landsgrenzen moeten strekken. Hetzelfde geldt voor de bescherming en het beheer van het gebied. De vraag is hoe.

Economiedonderdag, 22 november 2012

Incassobureau Flanderijn voegt onderdelen samen

Heerenveen | De deurwaarderskantoren van Flanderijn en van den Borg en VNR-NGC verhuizen vandaag naar een nieuw onderkomen in Heerenveen. Daarmee komt een einde aan de werkzaamheden van dochteronderdeel VNR-NGC in Buitenpost. De landelijk opererende incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn nam VNR-NGC (Venema, Noppe & Rinsma - Noordelijke Gerechtsdeurwaarders Combinatie) vorig jaar over. Het bedrijf komt aan de Trambaan in de benedenverdieping van het Arriva-kantoor. ,,Voor onze medewerkers een mooie locatie”, zegt gerechtsdeurwaarder Marco van den Borg die de nieuwe combinatie gaat leiden. ,,Veel van ons personeel komt met openbaar vervoer en deze locatie naast het NS-station is goed te bereiken.”

Hoofdartikeldonderdag, 22 november 2012

De Eerste Kamer als nieuw struikelblok

Het kabinet kan niet rekenen op een meerderheid in de Eerste Kamer. Daarmee komt de senaat weer eens volop in de schijnwerpers te staan. Het kabinet moet rekening houden met de opvattingen die senatoren van de oppositie hebben.

Regiodonderdag, 22 november 2012

Gevangenissen perplex over sluitingsplan

Leeuwarden | Het nieuws dat mogelijk alle gevangenissen in Drenthe, Groningen en Zeeland worden gesloten, is bij het personeel ingeslagen als een bom. In Noord-Nederland zou volgens een plan dat circuleert op het ministerie van Veiligheid en Justitie alleen PI Leeuwarden, tot enkele jaren geleden De Marwei geheten, als gevangenis openblijven.

Regiodonderdag, 22 november 2012

Veenhoop Festival moet op zoek naar andere locatie

De Veenhoop | Het Veenhoop Festival moet mogelijk vanaf 2014 op zoek naar een andere locatie. Een krappe brug over het Polderhoofdkanaal zorgt er dan voor dat het festivalterrein niet meer bereikbaar is voor grote vrachtwagens.

Regiodonderdag, 22 november 2012

Met Germ Gerbrandy heeft de FNP weer een burgemeester

Buitenpost | Germ Gerbrandy (FNP) uit Gau wordt de nieuwe burgemeester van Achtkarspelen. De gemeenteraad heeft gisteravond besloten hem voor te dragen. Gerbrandy (60) is nu nog fractievoorzitter van de FNP in Súdwest-Fryslân. Eerder was hij dertien jaar wethouder in Wymbritseradiel.

Regiodonderdag, 22 november 2012

Laat bij al het meten op het wad ook ruimte voor het toeval

Biologen, ecologen, geologen. Ze putten zich uit in het verzamelen van gegevens en het aanwijzen van patronen. Maar daarbij verliezen ze de rol van het onvoorspelbare toeval te vaak uit het oog, stelt onderzoeker Karsten Reise.

Sportdonderdag, 22 november 2012

De gewiekste schaatser van het Friese ijs

Er gaapt een gat in de geschiedenis van de Elfstedentocht. Niet zomaar een gat, nee, het is letterlijk en figuurlijk een wak dat na bijna zestig jaar nog altijd het zicht vertroebelt op de laatste Fries die de Elfstedentocht won.

Sportdonderdag, 22 november 2012

Van Dijk heeft aan remise genoeg voor de Friese titel

Mildam | Jan van Dijk heeft de eindzege in het Fries kampioenschap dammen meer dan ooit in zicht. De dammer uit Ureterp liep in de achtste en voorlaatste speelronde gisteren in Mildam geen averij op en heeft in de slotronde daardoor genoeg aan een remise om de titel veilig te stellen. Vorig jaar werd Algra ook al Fries kampioen dammen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties