Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 november 2008.

Cultuurzaterdag, 22 november 2008

Geld bijeen gehaald voor iepenloftspul in Harkema

Harkema - Het iepenloftspul in Harkema kan de financiële problemen die het eerder dit jaar opliep door diefstal, weer overzien. Dankzij donaties van bezoekers, verenigingen en bedrijven is in totaal 4126, 85 euro bijeen gebracht, meldt Stichting Iepenloftspul de Harkema.

Economiezaterdag, 22 november 2008

Energiebesparing centraal op beurs in Heerenveen

Energie Service Friesland organiseert voor de zesde maal de Energiebeurs in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Energiebesparing staat vandaag en morgen centraal. Twintig fabrikanten van cv-ketels en duurzame technieken als zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen presenteren hun noviteiten. De landelijke organisatie SenterNovem stimuleert het gebruik van duurzame energie en is met een stand aanwezig. Bezoekers kunnen alles te weten komen over subsidie van duurzame apparatuur en de Energie Investerings Aftrek voor ondernemers.

Economiezaterdag, 22 november 2008

Strengere uitstooteisen glastuinbouw

Den Haag De glastuinbouw en de industrie met middelgrote stookinstallaties krijgen waarschijnlijk nog voor de zomer van 2009 te maken met strengere eisen voor de uitstoot van broeikasgassen, stikstofoxiden, koolwaterstoffen en biobrandstoffen. Het kabinet is gisteren akkoord gegaan met een voorstel hiertoe van Milieuminister Cramer. De nieuwe eisen zullen meteen gelden voor nieuwe stookinstallaties. Bedrijven met oude installaties krijgen echter nog tot 1 januari 2019 om te zorgen dat zij aan de normen voldoen.

Economiezaterdag, 22 november 2008

Fries techniektalent bij Vakkanjer 2008

Den Bosch Op de landelijke vakbeurs op agrarisch gebied, de Agrovak Holland in Den Bosch van 9 tot 12 december, doen twee Friese deelnemers een gooi naar de titel Vakkanjer voor Landbouwmechanisatie 2008. Jos Faassen uit Klooster-Lidlum en Gerard Minnema uit St. Annaparochie staan met drie anderen in de landelijke finale. De beide Friezen werken bij Mijno van Dijk Mechanisatie in St. Annaparochie.

Economiezaterdag, 22 november 2008

Kabinet: niet meer grond onteigenen voor natuur

Den Haag - Het kabinet legt een advies om meer grond te onteigenen voor aanleg van natuur en recreatiegroen naast zich neer. De ministers houden vast vast aan de afspraak om ten hoogste 10 procent van de benodigde grond te onteigenen.

Hoofdartikelzaterdag, 22 november 2008

Herdenken: op weg...

Morgen is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Volgende week zondag is het eerste adventszondag, het begin van het kerkelijk jaar. Het is een bijzondere traditie in de kerken om het eigen, kerkelijk jaar, af te sluiten. Een bijzonder kenmerk van deze laatste zondag van het kerkelijk jaar is de herdenking van de leden van de kerk die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Voor nabestaanden is morgen daarom een bijzondere dag.

Regiozaterdag, 22 november 2008

Wolvega richt zich op meer dan dravers

Wolvega - Al twee jaar ligt er een plan op de planken om van Weststellingwerf het ‘paardenhart’ van het Noorden te maken. De gemeente trekt nu 20.000 euro uit voor een paardenmanifestatie, maar dat is bij lange na niet genoeg voor alle ambities die er liggen.

Regiozaterdag, 22 november 2008

Een ‘ijskoude passie’ voor de Tocht der tochten

Oudemirdum - Het leven van Rob en Hansje Busquet-de la Porte uit Oudemirdum staat al twee jaar in het teken van de Elfstedentocht. Rob Busquet werkte aan een film over de tocht, zijn vrouw maakte schilderijen en gedichten over de tocht der tochten.

Regiozaterdag, 22 november 2008

Grote druk op huurmarkt

Buitenpost - De druk op de huurmarkt in Achtkarspelen is sinds vorig jaar sterk gestegen. Inmiddels staan er 1150 mensen op de wachtlijst voor een huurwoningen. Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) wil daarom zo snel mogelijk beginnen met de bouw van nieuwe huurwoningen.

Regiozaterdag, 22 november 2008

‘Afghanistan heeft meer aan steun buiten Uruzgan’

Tytsjerk - Nederland zou ondernemers veel meer moeten ondersteunen bij investeringen in provincies rondom Uruzgan. De kans op wederopbouw van Afghanistan wordt daarmee een stuk groter. Dat vindt ondernemer en parttime NHL-docent Wim de Haan (57) uit Tytsjerk.

Regiozaterdag, 22 november 2008

Overlast door weer valt in Fryslân mee

Leeuwarden - Het eerste pak sneeuw van dit jaar is in Drachten gevallen, op een dag die in het teken stond van harde wind, problemen op de weg en afgelaste activiteiten. De harde wind van gisteren zorgde in Fryslân ook voor overlast, maar elders waren de problemen groter.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2008

In de leer bij de 55.000 kerken van China

Utrecht - We moeten niet spreken óver de kerk in China, maar mét de kerken in China. De kerken van China hebben niet alleen óns nodig, maar de kerken in Europa kunnen ook van China leren. Dat stelde Caroline Fielder vrijdag tijdens een studiedag over de kerk in China.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2008

Dankbaar voor 75 jaar Godshuis

Noordwolde - Het kerkgebouw van de Voortgezette Gereformeerde Kerk van Noordwolde bestaat deze maand 75 jaar. Het wordt zondagavond herdacht in een dank-dienst. Niet te groots want er wordt vooral vooruitgekeken: het werk gaat verder.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2008

Iona is populair, tweede liedbundel verschijnt

St. Annaparochie - In kerkelijk centrum Emmaus in Ede wordt zaterdag een nieuwe bundel gepresenteerd met liederen uit Iona, Glasgow en andere delen van de wereld. Het is de tweede bundel met liederen van de oecumenische gemeenschap uit Schotland na het grote succes van de eerste van vijf jaar geleden.

Sportzaterdag, 22 november 2008

Kenny Steppe: geen last meer van Calimero-gevoel

Heerenveen - Op zestienjarige leeftijd kreeg doelman Kenny Steppe bij Germinal Beerschot Antwerp te horen, dat er voor hem als doelman geen toekomst was weggelegd in de voetballerij. Hij was te klein. Maar twee jaar later, na een groeispurt, haalde de club hem terug. Inmiddels heeft de net twintigjarige Steppe geen last meer van het Calimero-gevoel. De Belgische goalie wil bij Heerenveen nog ‘groter’ worden.

Sportzaterdag, 22 november 2008

Cambuur valt van roze wolk in periodestrijd

Leeuwarden - Vooraf werd druk gespeculeerd over veel scenario’s met betrekking tot de kansen van SC Cambuur-Leeuwarden op de derde periodetitel. Winnen van Telstar zou de eerste prijs sinds een periodetitel in 2001-2002 heel erg dichtbij brengen. Het werd echter een anticlimax.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties