Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 22 november 2003.

Achtergrondzaterdag, 22 november 2003

Overgangsbestuur Irak krijgt toegang tot oliemiljarden

Sinds afgelopen nacht heeft het door de VS geleide Iraakse overgangsbestuur de controle over de miljarden dollars aan olie-inkomsten.

Dossierzaterdag, 22 november 2003

Iepen rooien langs de oude weg naar Groningen

Kinderen staan toe te kijken hoe - met handzaag en bijl - iepen worden gerooid langs de kant van de weg. Voor de meeste lezers is de locatie waarschijnlijk volstrekt onherkenbaar. Het gaat om een gedeelte van de huidige Groningerstraatweg, de 'oude weg' tussen Leeuwarden en Groningen. De foto is gemaakt in 1955; toen was de weg nog geheel tweebaans.

Hoofdartikelzaterdag, 22 november 2003

De prestatiemeting…

De samenleving lijkt er niet meer zonder te kunnen: het meten van prestaties. In de meeste ‘openbare voorzieningen’ worden metingen verricht naar de kwaliteit van het werk, bijvoorbeeld bij de politie, in de zorg, bij justitie en in het onderwijs. De gedachte er achter is dat publieke voorzieningen moeten laten zien wat ze doen. Voor het publiek: de belastingbetaler, en voor de collega’s-concurrenten. Want, zo luidt de redenering: als er concurrentie is, dan is er competitie en dat is altijd goed voor het ‘product’ en voor de kosten daarvan.

Regiozaterdag, 22 november 2003

Koe graast nog wat ‘ie grazen kan

Oostrum - Een schaarse kuilvoorraad en een relatief droge herfst zorgen voor een uitzonderlijk beeld voor de tijd van het jaar: koeien in de wei. Her en der in Fryslân hebben de boeren hun vee nog buiten lopen.

Regiozaterdag, 22 november 2003

Turken in Leeuwarden veroordelen aanslag


Regiozaterdag, 22 november 2003

Boeren laten zich te veel in een hoek drukken

Leeuwarden - Boeren in Nederland laten zich veel te makkelijk in een hoek drukken. Dat bleek tijdens de mkz-crisis, waar ze alleen maar hebben afgewacht wat de overheid deed. Ook in de huidige prijzenoorlog laten boeren te weinig van zich horen. Dat vindt Tjirk van der Ziel.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2003

‘Geen kerkdienst als SoW-fusie mislukt’

Lunteren - De drie Samen-op-Wegkerken houden op 12 december ’s avonds geen kerkdienst als het definitieve fusiebesluit op die dag in een of meer synodes sneuvelt. Dat deelde algemeen secretaris dr B. Plaisier van de SoW-kerken gisteren mee aan de gezamenlijke synodevergadering van hervormden, gereformeerden en lutheranen.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2003

‘Eenheid in kerken bevorderen’

Lunteren - De visitatoren binnen de Samen-op-Wegkerken gaan nadrukkelijk het gesprek stimuleren tussen gereformeerde, hervormde en lutherse kerken in een stad of dorp. Kerken die langs elkaar heen leven, zullen daarop worden aangesproken door deze bovenplaatselijke toezichthouders.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2003

Speciale kerkdienst SoW-kerken ‘sober’

Lunteren - De gezamenlijke kerkdienst die de synodes van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk op 12 december na afloop van de fusievergaderingen houden, wordt zo sober mogelijk. Dat is in de triosynode in besloten zitting afgesproken.

Geloof & Kerkzaterdag, 22 november 2003

Diaconaat wordt ook kerntaak

Lunteren - Het diaconaat wordt toegevoegd aan de kerntaken van de Dienstenorganisatie van de Samen-op-Wegkerken. Dat besloot de triosynode vrijdag na uren vergaderen. Het moderamen beloofde volgend jaar een bijgestelde nota te presenteren, waarin ook globaal wordt aangegeven hoe de beschikbare gelden verdeeld worden over de kerntaken.

Sportzaterdag, 22 november 2003

Flyers verslaat eindelijk Amsterdam

Amsterdam – In de vijfde confrontatie dit seizoen is Formido Flyers er eindelijk in geslaagd Amsterdam te verslaan. De ijshockeyers van Heerenveen wonnen in de eerste wedstrijd van de Coupe der Lage Landen met 6-4 van Bulldogs.

Sportzaterdag, 22 november 2003

Futsallers Heerenveen komen goed weg

Ede/Apeldoorn – Heerenveen mocht gisteren niet klagen na de 3-3 tegen de futsallers van Snetselaar. In de topper tegen de nummer twee van de eerste divisie stond de Friese koploper tot vijf minuten voor het einde met 3-1 achter.

Sportzaterdag, 22 november 2003

Pander gaat met Veendam voor periodetitel

Veendam - Enkele jaren geleden leek hij door te breken als vaste waarde bij SC Heerenveen. Toch nam de loopbaan van Ronnie Pander een andere wending. De 26-jarige middenvelder uit Harkema vertoont nu zijn kunsten in Veendam. De ploeg doet het verrassend goed. Zo goed dat de Groningers er het beste voor staan in de tweede periode. Die prijs had niemand begin dit seizoen verwacht van het zieltogende clubje. En zover is het ook nog niet. Daarom is het noodzakelijk dat Veendam zaterdag thuis wint van Cambuur Leeuwarden.

Sportzaterdag, 22 november 2003

Hans Vonk ligt niet wakker van duel tegen Ajax

Heerenveen – De vooruitzichten voor de uitwedstrijd van zondag tegen koploper Ajax in de Amsterdam Arena zijn niet bepaald gunstig voor SC Heerenveen. Nog nooit won de Friese nuchterheid het in de hoofdstad van de Amsterdamse bluf. Elf keer stonden beide ploegen daar tegenover elkaar en tien keer ging de winst naar Ajax. Met doelcijfers die er bepaald niet om liegen: 40-11.

Weerzaterdag, 22 november 2003

(Mot)regen

Het is bewolkt en dat blijft ook zo, met van tijd tot tijd regen en motregen. Het is daarbij zeer zacht met middagtemperaturen die vanmiddag komen te liggen rond 12 ŕ 13 graden. Morgen hebben we ook motregen of regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties