Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 februari 2017.

Economiewoensdag, 22 februari 2017

Boerderijfan uit Niawier brengt ode aan dorpstimmerman van weleer

Niawier - Op dam heeft vijf jaar aan zijn fotoverzameling gewerkt. Best lang, vindt hij zelf. ,,Eigenlijk moet je er een beetje gestoord voor zijn. Maar ja, ik hou nu eenmaal van mooie boerderijen."

Hoofdartikelwoensdag, 22 februari 2017

Verontrusting over aanval op constituties

De Nederlandse pers heeft het er maar druk mee: kranten, radio- en televisieredacties willen hem ruimschoots de gelegenheid geven om zijn verhaal te doen over zijn verkiezingsprogramma, wil hij dat niet. Het gezelschap van hoofdredacteuren dat 'de belangen van de journalistiek behartigt’ heeft uitspraken gedaan over de weigering van Wilders om aan verkiezingsdebatten mee te doen en om interviews te geven aan media. Een uitspraak van het Genootschap van Hoofdredacteuren is dat Wilders het recht heeft om zo te handelen. Tja, had iemand anders gedacht?

Regiowoensdag, 22 februari 2017

Stoppersregeling na één dag al weer dicht

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken heeft de inschrijving voor de eerste tranche van de zogenoemde stoppersregeling na één dag weer moeten sluiten. Er meldden zich gisteren zoveel boeren voor de opkoopregeling van koeien, dat de pot van twaalf miljoen euro na een dag al leeg was.

Regiowoensdag, 22 februari 2017

Boorplan voor geothermie bij Drachten

Drachten - Het bedrijf DDH Energy, onderdeel van Bouwgroep Dijkstra Draisma, wil een proefboring doen naar geothermie bij Drachten. Dat meldt het college van B en W van de gemeente Smallingerland in een brief aan de gemeenteraad.

Regiowoensdag, 22 februari 2017

Provincie stopt met IJslandse sjoemelstroom

Leeuwarden - De provincie Fryslân stopt met sjoemelstroom uit IJsland en Noorwegen en neemt vanaf dit jaar groene stroom af van afvalverwerker Omrin. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten toegezegd op vragen van de SP begin deze maand.

Regiowoensdag, 22 februari 2017

Smallingerland wil geen gaszoektocht

Drachten - Het college van B en W van de gemeente Smallingerland wil niet meewerken aan de zoektocht van energiebedrijf Vermilion naar nieuwe gasvelden in de gemeente. Maar de gemeente heeft weinig speelruimte.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties