Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 22 februari 2016.

Geloof & Kerkmaandag, 22 februari 2016

Orgel Tytsjerk kan weer jaren vooruit

Tytsjerk - Met een orgelconcert van Theo Jellema heeft de Protestantse Gemeente Tytsjerk zondag haar Bakker & Timmenga-orgel opnieuw in gebruik genomen. Het orgel uit 1887 is het afgelopen half jaar gerestaureerd. In deze maanden werd een elektrische piano gebruikt voor het begeleiden van de gemeentezang.

Sportmaandag, 22 februari 2016

Met spoed gezocht: (doel)punten voor Cambuur


Sportmaandag, 22 februari 2016

'Strafschopsoap’ kost Heerenveen volle winst

Mitchell Te Vrede leek sc Heerenveen tegen NEC vlak voor de tijd vanaf elf meter alsnog de winst te gaan bezorgen. Maar een heuse 'strafschopsoap’ kostte de thuisclub zaterdagavond de winst (1-1).

Sportmaandag, 22 februari 2016

Te Vrede: geen excuus voor gemiste penalty

De meest besproken man aan de kant van sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen NEC was invaller Mitchell Te Vrede. De 24-jarige spits - die zijn basisplaats kwijtraakte aan Henk Veerman - leek zijn ploeg vanaf elf meter met zijn negende competitiedoelpunt de negende seizoenzege te gaan bezorgen. Leek, want het pakte anders uit. Doelman Brad Jones stopte zijn inzet en zorgde op die manier voor een anticlimax.

Sportmaandag, 22 februari 2016

Trias droomt van 'echte’ Sjinkie in Elfstedenhal

Leeuwarden In de persoon van Niels Kingma stond gisteren alweer een nieuwe Sjinkie op bij de Leeuwarder shorttrackvereniging Trias. De geboren Heerenvener (15) werd derde in het eindklassement van de prestigieuze Star Class-juniorenwedstrijd die voor het eerst sinds 2012 weer in de Friese hoofdstad werd georganiseerd. Ondertussen dromen ze in de Elfstedenhal van meer. Ze willen de echte Sjinkie er ook wel eens aan de start zien. ,,Een Word Cup of EK voor senioren zou het ultieme doel zijn."

Sportmaandag, 22 februari 2016

Nood is aan de man bij hekkensluiter ONS

Sneek - Terwijl de ene trots van Spakenburg feest vierde op het Sneker Zuidersportpark, kwam daarbovenop ook nog eens slecht nieuws uit het vissersdorp zelf. Want omdat IJsselmeervogels op eigen veld verloor van SteDoCo (1-2), staat ONS nu onderaan in de topklasse. ,,Maar IJsselmeervogels is op dit moment ook gewoon een concurrent", aldus trainer Richard Karrenbelt, daarmee wijzend op het verschil van drie punten tussen beide clubs. De marge in de lagere regionen is sowieso klein, want tussen de nummers elf (Scheveningen) en zestien (ONS) zitten slechts vier punten.

Sportmaandag, 22 februari 2016

De rijkunsten van vele Spaanse bestuurders zijn niet zo geweldig

Op 24 januari raakten zes renners van wielerploeg Giant-Alpecin zwaargewond toen ze tijdens een trainingsrit in Spanje werden aangereden door een auto. Afgelopen vrijdag overkwam Thomas De Gendt en Gert Dockx van Lotto-Soudal hetzelfde, wederom in Spanje. Is dat land zou zo gevaarlijk, of moeten wielrenners gewoon beter uitkijken tijdens een training?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties