Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 22 februari 2010.

Dossiermaandag, 22 februari 2010

Politiek pastoraat

Graag wil ik jullie meenemen naar de zeventig en tachtiger jaren, een persoonlijke terugblik om bij nú uit te komen. Ik vat die laatste decennia van de vorige eeuw graag als volgt samen:

Dossiermaandag, 22 februari 2010

De angst verstaan

Op 13 november 2009 hielden we bij de IKON een conferentie over pastoraat en populisme. Het begon met een plan om een conferentie te organiseren over ‘Pastoraat tussen troost en uitdaging’. We schreven als team in onze jubileumkrant (we bestonden vorig vijftig jaar):

Hoofdartikelmaandag, 22 februari 2010

De campagne...

Nog voordat de koningin het ontslag van de PvdA-ministers heeft aanvaard en er een rompkabinet is gevormd, is de verkiezingsstrijd ontbrand. Die start is weinig verheffend. Ministers van de drie coalitiepartijen geven elkaar de schuld van de val van het kabinet. Daarbij schuwen sommigen niet de ander te beschuldigen van het spreken van onwaarheid. De oppositie ziet haar kans schoon en diskwalificeert het optreden van de coalitie ten eigen faveure.

Regiomaandag, 22 februari 2010

‘Vrije toegang van hele eiland’

Wel op de kieslijst, maar naar verwachting net niet in de raad. Dick Visser van Vlieland staat op de vierde plaats voor de VVD. Staat hij er voor nop? En hoe kijkt hij aan tegen de komende verkiezingstermijn?

Regiomaandag, 22 februari 2010

Spinazie verbouwen voor het goede doel

Leeuwarden - Hovenier Henk Rombaut uit Leeuwarden verruilt de Friese tuinen voor Zuid-Afrika. Daar gaat hij helpen bij een groentekasproject waarbij de bevolking zelf groente leert verbouwen voor de lokale markt.

Regiomaandag, 22 februari 2010

Woonwijk in Wommels krijgt tweede ontsluiting

Wommels - De nieuwe woonwijk ten noordoosten van Wommels krijgt toch twee ontsluitingswegen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de wijk alleen zou worden ontsloten via de Van Sminialeane. Op verzoek van Dorpsbelang Wommels is gekeken naar een tweede ontsluiting via de Roede en het Swingoerd. Bewoners van beide straten zijn niet ingenomen met het voorstel. Ze verwachten meer verkeer in hun straten.

Regiomaandag, 22 februari 2010

‘Val wel gevolgen voor de herindeling, niet voor JSF’

Sneek - De val van het kabinet leidt wellicht tot vertraging van de herindeling in de Zuidwesthoek. Volgens CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma is het vrijwel uitgesloten dat de nieuwe gemeente Súdwest-Fryslân per 2011 van start gaat. De fusie loopt volgens hem zeker een jaar vertraging op.

Geloof & Kerkmaandag, 22 februari 2010

Oud-orgelbouwer André Fonteijn (95) overleden

Rotterdam - Oud-orgelbouwer André Fonteijn uit Rotterdam is vorige week op bijna 96-jarige leeftijd overleden in verpleeghuis Schiehoven in Rotterdam.

Geloof & Kerkmaandag, 22 februari 2010

Christenen voor Israël: verbijstering na Israëlbrief PKN

Nijkerk - Stichting Christenen voor Israël in Nijkerk zegt verbijsterd te zijn door de brief die de Protestantse Kerk in Nederland naar de Israëlische regering heeft gestuurd.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Kooistra nu echt de beste dammer Fries spel ooit

Gaastmeer - Je hebt Sjoerd Tigchelaar en je hebt Dirk Hein de Vries. Ze werden maar liefst tienmaal kampioen in het dammen Fries spel. En dan heb je nog het kanon Augustinus van der Goot, de recordkampioen met maar liefst twaalf titels. Sinds zaterdag staat echter ook hij in de schaduw van de man die de titel nu dertien keer op zijn naam heeft geschreven: Het fenomeen Taeke Kooistra.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Verliezend Flyers vol vertrouwen

Heerenveen – De knappe zege bij koploper Nijmegen vrijdag heeft Hajé Flyers niet het gewenste thuisvoordeel in de kwartfinale van de play-offs opgeleverd. De Heerenveense ijshockeyers moesten zaterdag in een spectaculaire wedstrijd het hoofd buigen voor HIJS The Hague. Geleen wacht in de kwartfinale.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Glorieus afscheid voor Blackwood bij winnend Aris

Leeuwarden - De Friesland Aris-coach Pete Miller had zijn team voor het duel met hoogvlieger Bergen op Zoom op het hart gedrukt om Tristan Blackwood een mooi afscheid te geven. Het was de Canadese spelverdeler zelf die zaterdagavond de grootste bijdrage aan zijn eigen cadeau leverde.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Mid Fryslân stuurt AKC van kastje naar de muur

Grou - Korfballen met ‘het mes op de keel’ deed Mid Fryslân de laatste jaren met enige regelmaat. Veelal was promotie de inzet, maar nu de ploeg na een ongelukkig zaalkorfbalseizoen in de problemen is geraakt maakt de ploeg van trainer/coach Peter Tolsma kennis met de andere kant van de medaille: degradatiekorfbal. De situatie is dusdanig zorgwekkend dat de ploeg uitsluitend nog ‘finales’ speelt.

Sportmaandag, 22 februari 2010

‘Gespierde spijker’ sloeg de plank mis op Winterspelen

Hij wordt gezien als een van de grootste talenten die de Nederlandse schaatssport heeft voortgebracht. Falko Zandstra, alias de ‘gespierde spijker’, kent vele successen en dat gaat hem ogenschijnlijk gemakkelijk af. Het succes komt hem aanwaaien, maar is net zo vluchtig als de wind.

Sportmaandag, 22 februari 2010

‘Laten we zeggen: de op een na slechtste Winterspelen’

De tragische dood van de Georgische rodelaar Nodar Koemaritasjvili, gebrek aan sneeuw in Cypress Mountain, een pilaar van de olympische vlam die tijdens de openingsceremonie dienst weigert, drie defecte dweilmachines bij het schaatsen en zo was er nog meer aan de hand in Vancouver. Na een week ligt het predicaat ‘slechtste winterspelen ooit’ al klaar. Terecht?

Sportmaandag, 22 februari 2010

Debuut van Djuricic smaakt voor iedereen naar meer

Waalwijk - Er was zaterdagavond in Waalwijk na de gewonnen wedstrijd van sc Heerenveen voldoende stof om over na te praten. Maar het ging niet over het debuut van Filip Djuricic of de 200e competitiewedstrijd van invaller Hernan Losada. Nee, het was met name de door scheidsrechter Bas Nijhuis ten onrechte gegeven strafschop die de gemoederen bezighield. Zo erg zelfs, dat de arbiter genoodzaakt was om het duel te staken.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Opgeruimd staat netjes

Gefeliciteerd, Fryslân heeft de vruchtbaarste grond voor wie naar de Winterspelen wil. Dit feestelijke feit blijkt uit een onderzoek naar de geboorteplaatsen van de Nederlandse equipe: maar liefst vijf van de veertig olympiërs zijn ontkiemd in Friese klei. Kort door de bocht: een op de honderddertigduizend Friezen schaatst, bobsleet of rodelt zich een slag in de rondte.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Heerenveen komt goed weg na goedkope strafschop

Waalwijk - In een regelrecht degradatieduel tegen hekkensluiter RKC Waalwijk pakte sc Heerenveen drie broodnodige punten. Daarmee mocht de formatie van trainer Jan Everse de handen dichtknijpen. Na een lamlendige tweede helft en een onterechte strafschop kreeg de Friese ploeg meer dan het verdiende.

Sportmaandag, 22 februari 2010

Ron Jans naar sc Heerenveen

Heerenveen - Ron Jans gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer van sc Heerenveen. De 51-jarige oefenmeester heeft met de leiding van de Friese club een akkoord bereikt over een contract van twee jaar. Jans is op dit moment nog trainer van FC Groningen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties