Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 22 januari 2003.

Bijschriftwoensdag, 22 januari 2003

Stemmen

Vandaag gaan in Nederland de stemlokalen weer open.

Cultuurwoensdag, 22 januari 2003

Dance is economisch belangrijk

Amsterdam – Dance neemt als culturele stroming in Nederland een belangrijke plaats in, maar ook als economische factor telt de muziekscčne mee. De sector biedt werk aan 11.000 mensen en genereert een jaarlijkse omzet van 500 miljoen euro. Dat blijkt uit verkennend onderzoek door accountants- en onderzoeksbureau KPMG.

Cultuurwoensdag, 22 januari 2003

Thema Christelijke Kinderboekenmaand bekendgemaakt

Harderwijk - Het thema voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2003 is Spoorzoeken . Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken, organisator van de boekenmaand bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 22 januari 2003

Verhuizing De Jong kantoormeubilair


Hoofdartikelwoensdag, 22 januari 2003

Een eenstemmig geluid…

Het platteland heeft de boot een beetje gemist toen CDA, VVD en LPF hun strategisch akkoord en aansluitend een miljoenennota schreven. Dat moet wel de conclusie zijn nu een brede alliantie van provinciebestuurders, boeren, natuurorganisaties en recreanten zich beklaagt over de ‘verloedering’ van het platteland. De aandacht die de stedelijke gebieden het afgelopen jaar genoten, stond volgens hen niet in verhouding tot de zorg voor het landelijk gebied. Terwijl een goed verzorgd platteland van groot belang is niet alleen voor wie er wonen en werken, maar ook als retraite-oord voor stadsmensen.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Verkeersoverlast zal alleen maar groeien

Leeuwarden - De ambities van Leeuwarden zullen leiden tot een permanente verkeersoverlast. Dat werd gisteravond duidelijk in de vergadering van de commissie stadsontwikkeling van Leeuwarden. Welke maatregelen de gemeente Leeuwarden ook treft: de verdere ontwikkeling van de stad brengt verkeersoverlast met zich mee.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

‘Opsterland moet haar wegen snel opknappen’

Beetsterzwaag - Opsterland stelt structureel een te laag budget beschikbaar voor het wegonderhoud. Naar het landelijke normen gemeten zijn een kwart van de asfaltwegen in deze gemeente ,,zeer slecht’’, bij de klinkerwegen is het cijfer zelfs nog dramatischer: bijna 60 procent is in zeer slechte staat.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Bolsward eist vertrek van caravanbewoner

Bolsward – Hilbert Vermaning en zijn kinderen moeten hun twee caravans definitief verwijderen van de standplaats langs de Workumertrekvaart in Bolsward. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Bolsward gisteren besloten.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Zuiniger met ruimte op bedrijfskavels Drachten

Drachten – De gemeente Smallingerland en de provincie Fryslân doen samen een onderzoek naar de mogelijkheden om zuiniger om te gaan met de ruimte op een nieuw bedrijventerrein.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Wethouder blijft zitten

Grootegast – VVD-wethouder mevrouw Hazelhoff-Wiersum van Grootegast blijft zich bezighouden met de afronding van het omstreden recreatieproject Strandheem bij Opende. Ondanks felle kritiek van de oppositie op de onervaren wethouder steunen het college en de collegepartijen de wethouder, zo bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Natuurcentrum bij Earnewâld aan het water

Earnewâld – Het natuurcentrum de Alde Feanen en het nieuwe Fries Landbouwmuseum komen waarschijnlijk aan het water in Earnewâld. Van de twee onderzochte locaties aan de Koaidyk is die langs het water het meest aantrekkelijk, vindt de projectgroep die het plan voorbereid. Vooral de aanlegmogelijkheid voor rondvaartboten is belangrijk.

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Stemmen met een begeleider

Stiens – Stemmen is: je stem laten horen, zorgen dat jouw mening meetelt. Maar niet iedereen heeft een stem, of is in staat een mening te vormen. Verstandelijk gehandicapten bijvoorbeeld. Hun mening telt wel degelijk. Maar wanneer kunnen zij nog wel – en wanneer niet meer – een stem uitbrengen?

Regiowoensdag, 22 januari 2003

Een tweede kans en dierenrechten

Drachten/Leeuwarden/Sneek – Het is nog vroeg, in wijkcentrum Eeltsje’s Hiem in de Leeuwarder wijk Westeinde. Wim Meijer komt binnen. Zijn stem gaat naar de Partij voor de Dieren. ,,Het is een tegenstem tegen de gevestigde partijen die weinig doen voor de belangen van dieren. In Nederland leven zo’n tien miljoen dieren. Elke hond wordt hier goed verzorgd, terwijl een varken, veel intelligenter, daarvoor interesseert niemand zich. Hopelijk kunnen de dierenbelangen op deze manier onder de aandacht gebracht worden van de andere partijen.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 22 januari 2003

Gericht op de gaven van vrijwilligers

Als gemeenteadviseur bij het Regionaal Dienstencentrum van de Samen op Weg-kerken in de provincie Utrecht word ik regelmatig geconfronteerd met de volgende vraag: ‘Het is zo moeilijk de vacatures te vervullen, met name die van ouderling. Weet u een oplossing?’

Geloof & Kerkwoensdag, 22 januari 2003

Ned. Geref. Haren en Chr. Geref. Groningen federeren

Leeuwarden - De Christelijke Gereformeerde Kerk van Groningen (1800 leden) en de Nederlands Gereformeerde Kerk van Haren (100) zijn een federatie aangegaan.

Geloof & Kerkwoensdag, 22 januari 2003

Heetderks nieuwe synodevoorzitter

Emden - Ds J.-G. Heetderks uit Oosterhout (Noord-Brabant) is dinsdag gekozen tot synodevoorzitter van de Gereformeerde Kerken in Nederland. Op de zitting in Emden (Oost-Friesland) kreeg hij de stemmen van 49 van de 68 aanwezige synode-leden. Heetderks is de opvolger van ds J.W. Doff.

Sportwoensdag, 22 januari 2003

Eindelijk prijs voor shorttrackster Mariëlle

Zoetermeer – Mariëlle Lootsma debuteerde afgelopen weekeinde op het individuele toernooi van het Europees kampioenschap shorttrack voor senioren in Sint Petersburg.

Sportwoensdag, 22 januari 2003

Oudega stapt desnoods naar de rechter om gelijk te halen

Leeuwarden – Voetbalvereniging Oudega (gemeente Wymbritseradiel) is zeer verbolgen over de straf die de club werd opgelegd door de tuchtcommissie van de KNVB district Noord. De commissie achtte Oudega schuldig aan het afgelasten van het thuisduel in de zesde klasse A tegen Woudsend op 23 november vorig jaar. De sanctie luidde dat Oudega het duel reglementair met 0-3 verliest.

Sportwoensdag, 22 januari 2003

Geduld trainer McDonald is op na wanprestatie

Harkema – Trainer Rob McDonald van Cambuur Leeuwarden voelt zich in de steek gelaten door een deel van zijn selectie. Sommige voetballers blijken bij tegenslagen niet bereid voor medespelers te werken. Het geduld van de trainer is op, na de volkomen terechte nederlaag gisteren in het oefenduel tegen Harkemase Boys. De Engelsman hoopt nu op versterking.

Weerwoensdag, 22 januari 2003

Zacht en nat


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties