Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 oktober 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 21 oktober 2014

Begin van politieke verzoening in Irak

Het handjevol Koerdische strijders in de Syrische grensstad Kobani houdt nog steeds stand tegen de terroristen van de Islamitische Staat (IS). Waar in Irak de ene na de andere stad, waaronder de miljoenenstad Mosul, praktisch zonder slag of stoot in handen van IS zijn gevallen, slaagt de soennitische beweging er maar niet in Kobani te veroveren. Dat zegt niet alleen veel over de moed en de inzet van de Koerden, maar is ook veelzeggend over het falen van de Iraakse autoriteiten. Bij het zien van de strijders van IS gooiden veel Iraakse soldaten hun wapens weg en namen de benen. Dat ze weigerden de strijd aan te gaan heeft alles te maken met de sektarische verdeeldheid in Irak. De door de sjiitische meerderheid geleide regering in Bagdad heeft consequent de soennitische moslims achtergesteld. De sjiitische militairen die gelegerd waren in het soenitische deel van Irak waar IS nu de lakens uitdeelt, voelden er weinig voor hun leven te wagen voor de soennitische bevolking. En de weinige soennitische militairen waren niet loyaal aan Bagdad.

Sportdinsdag, 21 oktober 2014

Hospes wil vlammen in slipstream van broers Mulder

Schaatser Jesper Hospes had al Michel Mulder als teamgenoot bij Beslist.nl en sinds deze zomer ook diens broer Ronald. Dat is fijn, zo meent de sprinter uit Heerenveen. In de slipstream van twee van de beste 500-meterspecialisten ter wereld denkt hij dit seizoen te kunnen vlammen.

Sportdinsdag, 21 oktober 2014

Friese belofteteams op weg naar een spannende climax

Almere/Zwolle - Zowel Jong sc Heerenveen als Jong Groningen/Cambuur zijn in de divisie B van de beloftecompetitie nog in de race voor deelname aan de kampioenscompetitie. In de jacht op een plaats bij de eerste twee teams pakte Heerenveen een 1-3 zege Jong PEC Zwolle. Groningen/Cambuur ging met 3-0 onderuit bij Almere City, waardoor er een spannende climax in het verschiet ligt voor de noordelijke belofteteams.

Sportdinsdag, 21 oktober 2014

Recensie: Hoe 's werelds populairste spel zijn onschuld verloor

De voetbalwereld werd in 2013 opgeschrikt toen naar buiten kwam dat er in de jaren daarvoor honderden wedstrijden gemanipuleerd waren door criminelen. Onderzoeksjournalist Brett Forrest dook in de schandalen en schreef het boek Duister spel over wat hij tegen kwam. In het boek worden twee personen gevolgd: de Singaporese gokcrimineel Wilson Perumal en de voormalige politieagent Chris Eaton uit Australië. Eaton werkte jaren voor Interpol en kreeg een baan bij FIFA aangeboden als veiligheidsadviseur. Het moest een mooie, rustige afsluiting worden van de loopbaan van Eaton, die bijna de pensioensgerechtigde leeftijd heeft. Maar dat valt tegen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties