Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 oktober 2010.

Economiedonderdag, 21 oktober 2010

‘Verlies biodiversiteit is te halveren’

Wageningen - Een combinatie van maatregelen kan het verwachte wereldwijde verlies aan biodiversiteit halveren tussen nu en 2050. Dit heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) doorgerekend in samenwerking met het Landbouw Economisch Instituut (LEI) en de Canadese Universiteit van British Columbia. Het onderzoek wordt gepresenteerd tijdens de VN-top die op dit moment gehouden wordt over biodiversiteit in Nagoya, Japan. De top is maandag begonnen en duurt twaalf dagen.

Economiedonderdag, 21 oktober 2010

FrieslandCampina verkoopt bedrijf in Duitse Elsterwerda

Amersfoort - De Duitse onderneming ODW Frischprodukte neemt de vestiging van zuivelbedrijf FrieslandCampina in het Duitse Elsterwerda over. De nieuwe eigenaar zal de 330 medewerkers overnemen, maar is van plan het personeelsbestand geleidelijk te verminderen, aldus het Nederlandse zuivelconcern.

Hoofdartikeldonderdag, 21 oktober 2010

Hogere zorgpremies...

Het nieuwe kabinet gaat niet bezuinigen op de zorgkosten. Dat voornemen is vooral dankzij de inbreng van de PVV in het regeerakkoord gekomen. Een van de gevolgen van de weigering om de zorgkosten te beteugelen, is dat de premie van van de basisverzekering deze kabinetsperiode met ruim een kwart zal stijgen.

Regiodonderdag, 21 oktober 2010

‘Nederland laat het Fries aan lot over’

Leeuwarden - De Nederlandse regering houdt zich beslist niet aan haar plichten ten aanzien van de bescherming en de promotie van het Fries. De Raad van Europa moet dat alsnog afdwingen. Dat eisen zeventien Friese organisaties in een brief aan de afdeling minderheidstalen van de Raad.

Regiodonderdag, 21 oktober 2010

‘Angstige’ raad Harlingen weigert de Tall Ships Race

Harlingen - ,,Een vreselijk gemiste kans” en ,,heel slecht voor het zeevaartonderwijs, zowel in Harlingen als op Terschelling.” Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie en beoogd organisator van het startweekeinde van de Tall Ships Race 2014 in Harlingen, is bijzonder teleurgesteld in de gemeenteraad van de stad.

Regiodonderdag, 21 oktober 2010

Eigen zaal voor de biljarters van Menaam

Menaam - Door te zeuren, heel veel te zeuren, heeft de kaart- en biljartvereniging Ons Genoegen van Menaam een puik onderkomen gekregen. Gisteren werd het onderkomen in de voormalige bibliotheek geopend.

Regiodonderdag, 21 oktober 2010

Strop door een ‘vergeten’ afschrijving

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft de komende twintig jaar 160 miljoen euro nodig om zeventig bruggen, duikers en rotondes te vervangen of renoveren. Voor dit doel wordt voortaan elk jaar acht miljoen euro ingeboekt in de begroting. Voor de oppositiepartijen GrienLinks en FNP komt deze investering als een volslagen verrassing.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 oktober 2010

De eigen kerken verkocht en opnieuw begonnen

Bant - Zaterdag 6 november houden de Protestantse Kerk en het bisdom Groningen-Leeuwarden een dag over kerkvernieuwing, samen met deskundige dr. Jan Hendriks. De PKN-gemeente in Bant gaat er vertellen hoe zij met succes een nieuwe weg insloeg door de twee eigen kerken te verkopen en helemaal opnieuw te beginnen in de voormalige katholieke kerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 oktober 2010

23 jaar cel voor priester vanwege genocide Rwanda

Arusha - De Kamer van Beroep van het Rwanda-Tribunaal heeft gisteren de Rwandese priester Emmanuel Rukundo veroordeeld tot 23 jaar cel voor zijn rol bij de genocide in 1994. Rukundo werd in 1991 priester gewijd in de Rooms-Katholieke Kerk. Twee jaar later werd hij aalmoezenier in het leger.

Sportdonderdag, 21 oktober 2010

LSC 1890 vanaf de stip door naar tweede bekerronde

Leeuwarden - Van de zeven Friese zondagclubs die gisteravond in de tussenronde op weg naar de tweede ronde van het districtsbekertoernooi in actie kwamen, bereikten er vier de volgende ronde. Dat was niet zo opmerkelijk omdat er in drie gevallen sprake was een Fries onderonsje.

Sportdonderdag, 21 oktober 2010

Flyers verliest in overtime en is weer uit de rode cijfers

Heerenveen - De ijshockeyers van A6.nl Flyers waren gisteravond op Thialf dicht bij een stunt tegen koploper HYS The Hague. De Haagse formatie slaagde er pas zes seconden voor het verstrijken van de officiële speeltijd in een nederlaag af te wenden via Daryl Bat. Die sloeg in de extra tijd nogmaals toe en bezorgde zijn ploeg in overtime alsnog de winst: 4-5. Het leverde Flyers een puntje op, dat daardoor weer uit de rode cijfers is en op nul staat.

Sportdonderdag, 21 oktober 2010

Antoinette en Michelle de Jong uit Rottum dromen van een mooie schaatscarrière

Antoinette en Michelle de Jong zijn eigenlijk in de wieg gelegd voor de paardensport. Maar de beide zusjes uit Rottum, onder de rook van Heerenveen, hebben nog een gedeelde passie: schaatsen. Ze zijn jong en ambitieus en praten over talent, succes en keuzes in de sport.

Sportdonderdag, 21 oktober 2010

Berisping voor grasbaanracer De Jong

Gorredijk - Grasbaanracer Jannick de Jong uit Gorredijk is door de tuchtcommissie van de Nederlandse motorsportbond (KNMV) berispt voor de aanwezigheid van een kleine hoeveelheid cannabis in zijn lichaam.

Sportdonderdag, 21 oktober 2010

Massing uitgeschakeld op Dutch Open

Almere Badmintonner Rune Massing is er niet in geslaagd ver door te dringen op de Dutch Open, het Open Nederlands kampioenschap.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties