Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 september 2010.

Cultuurdinsdag, 21 september 2010

Voorstelling in De Harmonie na brand afgelast

Leeuwarden - Vanwege een kleine brand in een van de theaterzalen in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden, kan de voorstelling Cor Bakker ontvangt Brigitte Kaandorp morgenavond niet doorgaan. De voorstelling is verschoven naar 30 september, zo heeft De Harmonie gisteren bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 21 september 2010

Filmdoek van drive-inbioscoop Tryater gescheurd

Leeuwarden - Het filmdoek van de drive-inbioscoop van Tryater in de Leeuwarder nieuwbouwwijk Techum is kapot. Door de harde wind en de regen van afgelopen weekend, is het doek doormidden gescheurd. Dat heeft Tryater gisteren gemeld.

Economiedinsdag, 21 september 2010

‘TNT bereid tot verlaging van het aantal ontslagen’

Den Haag - TNT is bereid het voorgenomen aantal ontslagen bij het postbedrijf te verlagen. Voorstellen die de gezamenlijke vakbonden gisteren presenteerden tijdens een overleg met TNT Post zouden daarvoor een goede basis vormen, aldus Abvakabo FNV.

Hoofdartikeldinsdag, 21 september 2010

Besmette producten...

Zo nu en dan duikt een bericht op over besmette producten. Kleren, computers, vlees, melk of andere gebruiks- en consumptiegoederen blijken te zijn vervaardigd in omstandigheden die niet deugen. Onlangs is alarm geslagen over het gebruik van ‘bloedkolen’, steenkool die onder zeer slechte omstandigheden is gedolven. Nederlandse energiebedrijven maken gebruik van deze kolen bij de opwekking van elektriciteit. Vaak zijn de berichten aanleiding om onderzoek te doen naar de vermeende omstandigheden. Dat is nu ook het geval bij de besmette kolen.

Regiodinsdag, 21 september 2010

‘Zij is beroemd en wij zijn maar schoolkinderen’

Burgum - Doutzen Kroes was gisteren weer even op haar oude school in Burgum. Als ambassadrice van dance4life gaf ze de aftrap voor de schools4life-actie op Osg Singelland. Met allerlei activiteiten zamelen de leerlingen geld in om de verspreiding van aids tegen te gaan.

Regiodinsdag, 21 september 2010

Leeuwarden begroot met veel slagen om de arm

Leeuwarden - Onzekerheid over de mogelijke bezuinigingen van een nieuw kabinet zet de begroting van Leeuwarden onder druk. In de vanochtend gepresenteerde financiële plannen voor het komende jaar, worden veel slagen om de arm gehouden: van alles kan nog veranderen als het rijk de beurs dichthoudt.

Regiodinsdag, 21 september 2010

Crone: Leeuwarderadeel is welkom

Stiens - Leeuwarderadeel is welkom om zich bij Leeuwarden aan te sluiten, betoogde burgemeester Crone gisteravond op een discussieavond in Stiens. De officiële samenwerkingspartners van de Middelseegemeenten waren niet aanwezig om zich te verweren.

Regiodinsdag, 21 september 2010

‘Twitcher’ duikt op vogeltje zoals eilander op juttersgoed

Vlieland - ,,Wij zijn toch wel wat gewend qua invasie. Maar dit... Het is net zo’n wielerwedstrijd, of zo’n triatlon. Dat stuift van de veerboot af, naar de fietsenverhuur, racet met vijftig per uur door de Dorpsstraat, zo snel mogelijk naar het vogeltje. Als een raket die kant uit.”

Regiodinsdag, 21 september 2010

Grootegast is ongerust over CO2-opslag

Grootegast - De eerste bijeenkomst over CO2-opslag in lege gasvelden in Groningen heeft gisteravond tweehonderd mensen naar Grootegast getrokken. De bewoners zijn bang dat hun veiligheid in het geding komt. Ze bestookten vertegenwoordigers van het rijk, de provincie en TNO met vragen over de risico’s en gevaren van de opslag.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 september 2010

Einde oude cultuur van Danneels

Prof. Herman De Dijn: transparantie vaak een schijnopenheid

Geloof & Kerkdinsdag, 21 september 2010

Priesters Roermond gaan zich samen bezinnen

Roermond - De priesters in het bisdom Roermond gaan zich bezinnen op hun functie en positie door de recente gebeurtenissen rond seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft het bisdom Roermond gisteren bekendgemaakt.

Sportdinsdag, 21 september 2010

De echo van het Tourverleden in beeld gevangen

De grandeur van de Ronde van Frankrijk heeft ’s werelds zwaarste meerdaagse wedstrijd vooral te danken aan het verleden. Die is zo alomvattend en meeslepend dat er honderden, misschien wel duizenden boeken over La Grande Boucle zijn verschenen.

Sportdinsdag, 21 september 2010

Hoog Fries gehalte in damesteam WK-turnen

Waalwijk - Het is dringen voor de turnsters om een plaats in de WK-selectie te bemachtigen. Voor Gerben Wiersma - naast coach van Turncentrum Sportstad Heerenveen (TSH) ook hoofdcoach van het damesturnteam van gymnastiekbond KNGU - en de zijnen wordt het puzzelen. Zeker is al wel dat de damesploeg een hoog Fries, of in ieder geval hoog Turncentrum Sportstad Heerenveen-gehalte krijgt.

Sportdinsdag, 21 september 2010

Dost vindt dat het beter kan. En moet

Heerenveen - Bas Dost ziet het bekerduel tegen zijn oude club FC Emmen als dé gelegenheid om met sc Heerenveen het geschonden blazoen op te poetsen. Maar ook dat van hemzelf. ,,Ik vind dat het beter kan. En moet”, zei de spits, die tot dusverre twee keer scoorde in het pompeblędenshirt. Door Bert Kalteren.

Sportdinsdag, 21 september 2010

Kruiswijk bij Heerenveen in basis

Heerenveen - Arnold Kruiswijk begint vanavond bij sc Heerenveen in de basis in het bekerduel tegen satellietclub FC Emmen. De centrale verdediger, die vanwege een knieblessure een deel van de voorbereiding en de competitiestart miste, debuteert vanavond in een officiële wedstrijd van de Friese club. Door de komst van Kruiswijk verhuist Calvin Jong-a-Pin weer naar de positie van linkerverdediger waardoor Youssef el Akchaoui het veld moet ruimen. Het is overigens niet de enige wijziging die trainer Ron Jans doorvoert na de competitienederlaag tegen De Graafschap (3-2).

Sportdinsdag, 21 september 2010

Bierling koestert punt in Utrecht

Utrecht - De biljarters van driebandenteam Bierling de Schepper uit Leeuwarden zijn er gisteravond tegen het sterke Ribas voor het eerst sinds jaren in geslaagd een puntje mee te nemen uit Utrecht. Het duel in de tweede divisie (driebanden groot) eindigde in 4-4.

Sportdinsdag, 21 september 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdinsdag, 21 september 2010

Oenema kopvrouw van nieuwe ploeg

Joure - Schaatsster Thijsje Oenema uit Joure heeft onderdak gevonden bij de nieuwe schaatsploeg Team Anker. De 22-jarige sprintster, die vorig jaar op de Olympische Winterspelen van Vancouver vijftiende werd op de 500 meter, zat na het stoppen van haar sponsor VPZ zonder ploeg. Oenema wordt bij de nieuwe ploeg, die gesponsord wordt door het Groninger verzekeringskantoor Anker, kopvrouw.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties