Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 september 2007.

Cultuurvrijdag, 21 september 2007

Imponerend ‘Pink Floyd’ in Sneek

Als een symfonie-orkest het aandurft om de muziek van de Engelse popgroep Pink Floyd te laten arrangeren, moeten ze wel fiks over hun eigen grenzen durven kijken en een open oog hebben voor cross-over muziek. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) is zo’n orkest, zo bewees het met eerdere projecten.

Cultuurvrijdag, 21 september 2007

Leeuwarder wil met Us Heit-act naar Songfestival

Leeuwarden - Jan-Dirk Ravesteijn van Acta Theaterproducties uit Leeuwarden wil met een Us Heit-act meedoen aan het Nationaal Songfestival. De acteur en zanger stuurt twee liedjes in, de Nederlandstalige ballad Solo en het Engelstalige uptempo nummer We paint the picture, like the way we are.

Economievrijdag, 21 september 2007

Spinder in Harkema bijna failliet

Harkema – Spinder Products in Harkema heeft gisteren van de rechtbank in Leeuwarden uitstel van betaling gekregen. Bij het bedrijf werken ongeveer zeventig mensen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren al verschillende reorganisaties doorgevoerd als gevolg van de dalende verkopen.

Economievrijdag, 21 september 2007

‘Winkelier let te weinig op de transactiekosten’

Leeuwarden – Winkeliers zijn onvoldoende op de hoogte van de kosten voor pinnen, chippen en de traditionele vorm van betalen, het betalen met geld. Dat zegt woordvoerder B. Goulooze van betaalorganisatie Currence naar aanleiding van het bericht gisteren dat betalen met de chipknip in winkels verdwijnt. ,,Ze leggen de focus veel te veel op het bedrag dat betaald moet worden aan de bank voor het pinnen. En dat terwijl ook betalen met geld, geld kost. Nu moet er veel geld betaald worden voor de rolletjes kleingeld. Daar wordt onvoldoende naar gekeken.”

Hoofdartikelvrijdag, 21 september 2007

Iran, de bom...

De nucleaire dreiging die van Iran uitgaat is niet langer een overdreven uiting van Amerikaans vijanddenken. Ook Frankrijk, tot voor kort een van de meest kritische bondgenoten van de VS, is bezorgd. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner zei zondag dat we ons moeten voorbereiden op het ergste: oorlog met Iran. Later nuanceerde de minister zijn uitspraken, maar de toon was gezet. Kouchner zei dat hij de aandacht wilde trekken om de ernst van de situatie te benadrukken. Hij bracht in herinnering dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad eerder had gezegd Israël van de kaart te willen vegen.

Regiovrijdag, 21 september 2007

‘Het voelt als een cadeautje’

Wommels - ,,Je ziet niks aan me. Ik ga gewoon op stap, net als iedereen.” Elbrich Terpstra (20) uit Wommels is dan ook net als iedereen. Ze gaat naar school, kan goed sporten en lacht graag. Het enige dat Elbrich anders maakt, is niet aan de buitenkant te zien. Ze heeft een donornier.

Regiovrijdag, 21 september 2007

Liemburg mag blijven

Wommels - Burgemeester Liemburg (PvdA) van Littenseradiel mag voorlopig toch blijven. Een meerderheid van de coalitiepartijen PvdA en VVD wilde wegens een ruzie binnen het college van burgemeester en wethouders van Liemburg af, terwijl de oppositiepartijen CDA en FNP de burgemeester wilden houden.

Regiovrijdag, 21 september 2007

Blokhuispoort blijft dicht

Leeuwarden - Gevangenis de Blokhuispoort gaat op 31 december definitief dicht. Alle gevangenen werden in juli al elders ondergebracht, nadat de oudste gevangenis van het land was afgekeurd op brandveiligheid. Het gebouw aanpassen kost vijftien miljoen euro en dat heeft het ministerie van Justitie er niet voor over.

Regiovrijdag, 21 september 2007

Bezuiniging op grote scholen van de baan

Leeuwarden - De bezuiniging van 84 miljoen euro in het voortgezet onderwijs is van de baan. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft gisteravond tijdens de algemene beschouwingen besloten dat de fusieprikkel voor het voortgezet onderwijs blijft. Het kabinet gaat de Rijksbegroting er op aanpassen.

Regiovrijdag, 21 september 2007

Dus dat is de man die mijn groenten teelt

Leeuwarden - Al jaren koopt Hetty Pelsma uit Leeuwarden elke vrijdag haar brood op de markt bij biologische bakker Bolhuis uit Jubbega. En gisteravond zat ze plotseling naast hem te eten.

Regiovrijdag, 21 september 2007

Verwarring om thuiszorg NW-Fryslân

Leeuwarden - De onzekerheid rond de aanbesteding van huishoudelijke WMO-zorg in Noordwest-Fryslân is groot. Woensdag bepaalde de rechter dat de huishoudelijke zorg in drie gemeenten ten onrechte was gegund aan thuiszorgorganisatie Palet. Concurrent Zorgkompas stelt de positie van Palet in vijf andere gemeenten ook ter discussie.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 september 2007

Bethel Drachten wil nieuw gebouw voor 5000 mensen

Drachten - De Vrije Baptisten Gemeente Bethel wil in Drachten een kerk bouwen met 5000 zitplaatsen. ,,Op een gemeentevergadering is dinsdag het principe-besluit genomen dat we niet aan De Bolder zullen blijven”, aldus ds. Orlando Bottenbley.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 september 2007

Slovenië grotendeels rooms-katholiek

Met de uitbreiding van de Europese Unie in 2004 en in 2007 is er sprake van een nieuwe Europese kaart. Dr. Karel Blei beschrijft in het Friesch Dagblad de kerken en het geloofsleven in enkele nieuwe EU-lidstaten. Deel 6: Slovenië (slot).

Geloof & Kerkvrijdag, 21 september 2007

Tsjerke op syn alve-en-tritichst

Ljouwert - Sa’n sechtich minsken wiene justerjűn oanwęzich by de oanbieding fan it earste eksimplaar fan in tal neilitten tsjerkehistoaryske opstellen fan ds. J.J. Kalma. Oer it plak fan de gearkomste hoegde nimmen te twiveljen: dat moast Tresoar, it twadde hűs fan Kalma, węze.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 september 2007

Anti-vloekpot bij zeilbond gespekt

Leeuwarden - De afdeling Topzeilen van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond heeft op een ludieke manier het vloekgedrag van de zeilers teruggebracht. Er werd een vloekpot ingesteld. ‘Ik vond dat er te veel gevloekt werd! Het is beetje uit een geintje ontstaan dat ik riep: een kwartje bij iedere vloek. Maar de regel trad in werking’, zo mailde iemand onlangs aan de Bond tegen de Vloeken. De bij elkaar gespaarde kwartjes gebruikt de afdeling om aan het einde van het jaar om iets leuks met elkaar te gaan doen, zo meldt de nieuwsbrief van de Bond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties