Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 september 2006.

Hoofdartikeldonderdag, 21 september 2006

Een gevaar...

De Iraanse president Ahmadinejad heeft al zo veel radicale uitspraken op zijn naam staan dat zijn redevoering gisternacht voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties niet uit de toon viel. Eerder noemde hij Israël een kankergezwel en zei hij dat het land van de kaart moet worden geveegd. Ook trok hij de Holocaust in twijfel. In de vestiging van de staat Israël in het Midden-Oosten ziet hij een westers complot om het Midden-Oosten er onder te houden. In zijn toespraak tot de VN trok hij weer van leer tegen Israël. Ook moesten de Westerse landen het ontgelden omdat ze Iran het recht op kernenergie ontzeggen.

Regiodonderdag, 21 september 2006

Merenplan moet verder

Leeuwarden - Het projectbureau voor het Friese Merenplan, dat onder meer voorziet in de bouw van vijf aquaducten, moet breder ingezet worden. Het bureau zou ook slimme combinaties moeten maken van natuur, water, wonen en toeristische voorzieningen. Een en ander staat in het rapport Innovatieve ambities voor toeristisch Fryslân.

Regiodonderdag, 21 september 2006

VVV Friese Kust failliet

Workum - De VVV Friese Kust, formeel de stichting IJsselmeergebied Friesland, is failliet. Acht kantoren en vijf agentschappen tussen Franeker en Sloten gaan dicht. 27 medewerkers, van wie zeven met een jaarbetrekking, staan op straat. Het bestuur ziet geen perspectief meer voor de toekomst.

Regiodonderdag, 21 september 2006

Geen windturbines bij De Hemmen

Sneek - Er komen geen windturbines op of aan de rand van het nieuwe deel van het bedrijventerrein De Hemmen, tussen Sneek, IJlst en Folsgare. Dat hebben de colleges van Sneek en Wymbritseradiel besloten. Volgens de colleges is de plaatsing van windmolens ,,geen wenselijke ontwikkeling”.

Regiodonderdag, 21 september 2006

Prioriteit aan aanpak van jonge boefjes

Oentsjerk - De aanpak van jeugdcriminaliteit krijgt het komende jaar de hoogste prioriteit bij de politie Fryslân. Gisteren benoemde de politie daartoe elf jeugdcoördinatoren. De nadruk zal meer worden gelegd op preventie en samenwerking met de jeugdzorg.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 september 2006

Paus benadrukt respect en dialoog

Vaticaanstad - Met zijn bekende zachte stemgeluid riep paus Benedictus XVI woensdag op het Sint Pietersplein in Rome de moslimwereld andermaal op tot verzoening. Een opvallend gebaar van broederliefde in de naam van het geloof. Een vredesboodschap, maar met een indringende lading.

Geloof & Kerkdonderdag, 21 september 2006

Canon van protestantisme

Amsterdam - Een ‘protestantse skyline’ in de Nederlandse polder, een soort canon van het Nederlands protestantisme: daarvoor pleitte prof. dr. Fred van Lieburg woensdag in zijn rede bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het Nederlands protestantisme aan de Faculteit der Letteren van Vrije Universiteit.

Sportdonderdag, 21 september 2006

Samaras kan City niet redden

Londen - Fulham, Manchester City en Middlesbrough zijn gisteravond in de tweede ronde van de League Cup uitgeschakeld. Ze verloren alle van een club uit een lagere divisie. Oud-Heerenvener Georgios Samaras zette City uit bij Chesterfield nog wel op voorsprong. De Griek scoorde vijf minuten voor rust. Caleb Folan en Derek Niven maakter in de tweede helft 2-1 van. Middlesbrough vloog voor eigen publiek uit dit minder hoog aangeschreven Engelse bekertoernooi. Notts County was daarvoor verantwoordelijk. Een treffer van Tcham N’Toya halverwege de eerste helft was voldoende, 0-1. Ook Fulham verloor thuis, met 1-2 van het altijd lastige Wycombe.

Sportdonderdag, 21 september 2006

Bouwmeester 21ste op WK laser

Jeju (ZKo) Roelof Bouwmeester uit Warten is op het wereldkampioenschap Laser in het Zuidkoreaanse Jeju als 21ste geëindigd. De 21-jarige Friese zeiler zag dat na zeven races de wereldtitel naar de Australiër Blackburn ging

Sportdonderdag, 21 september 2006

Bierling wint Friese driebandderby

De biljarters van Bierling de Schepper zijn het seizoen in de nationale competitie driebanden groot tweede divisie goed begonnen. In Wykel won Bierling de Friese derby met 2-6 van promovendus De Bargebeck.

Sportdonderdag, 21 september 2006

Marcel Beima negende in België

Lichtervelde Marcel Beima is gisteren op een verdienstelijke negende plaats geëindigd in de Omloop van Het Houtland te Lichtervelde in België. De omloop is een 1.1 wedstrijd over 185 kilometer voor professionals, protour teams en procontinentel teams.

Sportdonderdag, 21 september 2006

Breuer is blij met speeltijd, maar hij wil meer

Heerenveen - Michel Breuer deed bij SC Heerenveen tot dusverre 250 van de 450 gespeelde minuten mee. Een mooi aantal voor de 26-jarige verdediger, die genoegen moet nemen met een plaats op de bank als iedereen fit is. Vanavond start Breuer in het bekerduel tegen Roda JC voor de derde keer dit seizoen in de basis, maar het vooruitzicht om straks weer een stapje terug te moeten doen als alles weer bij het oude is, stemt hem somber.

Sportdonderdag, 21 september 2006

Bekerstunt is ONS Sneek niet gegund

Sneek - Op het moment dat iedereen zich opmaakte voor een verlenging sloeg Jong AZ gisteravond in het bekerduel tegen ONS Sneek genadeloos toe. Bijna negentig minuten hield de Sneker hoofdklasser op het veld van VV Sneek stand, maar moest toch buigen voor de koploper van de beloftencompetitie. De bekerstunt was ONS niet gegund.

Sportdonderdag, 21 september 2006

Positie Roy Wesseling lijkt onhoudbaar

Leeuwarden - De kans is groot dat trainer Roy Wesseling geslachtofferd wordt voor de slechts seizoenstart van Cambuur Leeuwarden. Binnen de organisatie van de Leeuwarder BVO gonst het van de geruchten: de positie van de trainer staat ter discussie en men is op zoek naar een vervanger. Dit zou reeds door directeur Alex Pama aan de hoofdsponsor zijn meegedeeld. Wesseling werd gisteren zelfs al opgebeld door iemand van de Zakenclub met de mededeling: ,,Ik hoor dat je ontslagen bent’’.

Weerdonderdag, 21 september 2006

Zonnig en zomers

Het wordt vandaag en morgen zonnig en zomers. Warme lucht wordt aangevoerd met een matige zuidoostenwind. De septembermaand stevent daardoor af op een record. Het wordt morgenmiddag tussen 23 en 26 graden, bij een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind. Zie verder pagina 8


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties