Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 september 2004.

Bijschriftdinsdag, 21 september 2004

Niet alleen

‘En de Here God zeide: Het is niet goed, dat de mens alleen zij’

Economiedinsdag, 21 september 2004

Zakenbeurs in Drachten

Drachten – Vaak kun je zakendoen met je buren, waarvoor je nu honderd kilometer rijdt. Dat is de overtuiging van de organisatoren van de eerste zakenbeurs in Drachten, de Netwerkdagen. En daarom kunnen bedrijven uit Drachten en omgeving elkaar ontmoeten tijdens de beurs, om kennis te maken met bedrijven waarmee zaken kunnen worden gedaan.

Economiedinsdag, 21 september 2004

Subsidie energiebesparing glastuinbouw

Den Haag – Het ministerie stelt een subsidieregeling open voor onder andere energiebesparing in de bloembollen- en paddestoelenteelt en de glastuinbouw. De regeling is bedoeld voor land- en tuinbouwbedrijven die vernieuwingen doorvoeren op het gebied van milieu- en natuurbeleid en kennis daarover ook uitdragen. In totaal is 952.500 euro beschikbaar. Het overgrote deel is bedoeld voor projecten in de tuinbouw. Van het Productschap Tuinbouw komt 202.500 euro.

Hoofdartikeldinsdag, 21 september 2004

Prinsjesdag…

Het is een merkwaardige Prinsjesdag, vandaag. In de eerste plaats omdat de minister-president er niet bij is – Balkenende ligt nog in het ziekenhuis – en omdat alleen de Troonrede nog ‘nieuws’ is.

Regiodinsdag, 21 september 2004

Buitenlandse instituten steunen Fryske Akademy

Leeuwarden – Drie buitenlandse zusterinstituten van de Fryske Akademy hebben in een open brief hun verwondering uitgesproken over de crisis binnen de Fryske Akademy. De Duitse instituten in Aurich, Flensburg en Braïst betuigen in het schrijven hun steun aan wetenschappelijk directeur.

Regiodinsdag, 21 september 2004

Mildam niet blij met weg

Mildam – De veel besproken reconstructie van de Schoterlandseweg pakt voor Mildam slecht uit. De gewenste wegversmalling en de aanleg van verkeersdrempels aan de oostzijde van het dorp is er niet gekomen. Vervoerder Arriva heeft hier een stokje voor gestoken. Die dreigde de halte in Oudeschoot op te heffen als de wegversmalling zou doorgaan.

Regiodinsdag, 21 september 2004

‘Wij zorgen gewoon voor een extra kind’

Jelsum - Ben en Corrie van der Meer uit Jelsum leerden vorig jaar tijdens hun vakantie in Bulgarije een sympathieke taxichauffeur kennen. De man, Boneva, reed Ben en Corrie met een zestien jaar oude Skoda rond door het land. Zo ontmoetten ze ook zijn inmiddels twintigjarige dochter Marina. Om haar, en haar familie, een betere toekomst te bieden, liet de familie Van der Meer Marina vorig jaar Engels studeren. In juni behaalde ze haar diploma Engels met „uitstekend resultaat”. Dat Marina daarna de vierjarige opleiding hotelmanagement aan de CHN zou volgen, was voor Van der Meer een logische keus.

Regiodinsdag, 21 september 2004

Gedwongen grondruil nodig in Swette-Burd

Grou – Het is de afgelopen drieënhalf jaar niet gelukt om de grondeigenaren in het gebied Swette-De Burd tussen Grou en De Veenhoop vrijwillig te laten meewerken aan een grondruil. Vandaar dat bij de herinrichting van deze eilanden overgestapt wordt op zwaardere middelen. Dat zegt F.B. Janssen van het project Herinrichting Swette-De Burd. ,,Er zal nu straks sprake zijn van wettelijke basis. Iets meer dwang dus’’, aldus Janssen.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 september 2004

Titus Brandsma Museum krijgt quilt uit Canada

Bolsward – Twee jaar werkte Clara Mous-Damsma uit Toronto aan een quilt met de beeltenis van Titus Brandsma. Gisteren overhandigde de 78-jarige kunstenares het doek persoonlijk aan het Titus Brandsma Museum in Bolsward.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 september 2004

Tsjerkepaad-route krijgt vervolg in 2005

Balk – Het project Tsjerkepaad 2004, waarbij in de zomermaanden kerken en kapellen tussen Rea Klif en Sint Nicolaasga waren geopend, krijgt een vervolg. Dat is maandagavond besloten op een evaluatiebijeenkomst in It Breahûs in Balk. Daar werd met betrokkenen teruggekeken op de ervaringen van de deelnemende kerken aan de ‘Liembultenroute’, die een gezamenlijk project is van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, de Raad van Kerken in Friesland en het Friesch Dagblad .

Geloof & Kerkdinsdag, 21 september 2004

De Amish staan voor nieuwe keuzes

Amsterdam - Hij is gefascineerd door de wijze waarop de groeiende Amish-gemeenschap in staat is haar cultuur vast te houden in de Amerikaanse maatschappij. Prof. Donald B. Kraybill geeft 27 september twee publiekslezingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam over deze geloofs-gemeenschap.

Sportdinsdag, 21 september 2004

Van der Lende lanceert nieuw schaatsteam

Leeuwarden - Sijtje van der Lende komt de komende winter op het ijs met een nieuwe langebaan schaatsploeg. Rutger Elsinga (Vegelinsoord), Carien Keibeuker (Heerenveen), Remmelt Eldering (Noardburgum) en Arnaud Venema uit Sonnega vormen een team waarvan de sponsor komende vrijdag in Utrecht officieel bekend wordt gemaakt.

Sportdinsdag, 21 september 2004

Friese Michael Schumacher op de surfplank

Dokkum – Markus Bouman werd afgelopen weekeinde in het Duitse Rügen jeugdwereldkampioen Formula Windsurfing. Dat is vergelijkbaar met de formule 1 van het windsurfen, de snelheidmaniakken van het water. En dus voelde de Dokkumer zich een beetje de Michael Schumacher van het WK voor jeugd.

Sportdinsdag, 21 september 2004

Problemen achterin bij Cambuur in bekerduel

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden kampt voor de bekerwedstrijd van vanavond tegen Stormvogels Telstar met problemen in zijn defensie. Angelo Zimmerman en Mitchell Piqué zijn twijfelgevallen.

Weerdinsdag, 21 september 2004

Stormachtig

Het waait vandaag stormachtig (windkracht 8) aan de kust met windstoten tot in windkracht 9. Daarbij hebben we te maken met buien en het is wisselend bewolkt met maximumtemperaturen rond 14 graden. Morgen verandert er weinig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties