Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 augustus 2015.

Hoofdartikelvrijdag, 21 augustus 2015

Ook na kabinet-Rutte wordt er geregeerd

Politiek is een wreed spel. Vriendschappen zijn er niet. Het gedrag van een collega is niet zelden verrassend. Bondgenootschappen lijken er soms te zijn, maar ook die blijken vaak van korte duur. Als het een partij uitkomt, wordt met harde woorden en met veel venijn ingehakt op een of meerdere collega's. En woorden van toen zijn niet zelden anders dan woorden nu en straks.

Regiovrijdag, 21 augustus 2015

Boeren zetten het hek open voor bramenplukkers

Noardburgum - Met twee keer zo veel boeren die hun land openstellen én het voorspelde zomerse weer, moet de vierde editie van Brommels! wel een succes worden. Marjan Vroom, voorzitter van het bramenfestijn, is in elk geval hoopvol gestemd.

Regiovrijdag, 21 augustus 2015

Minimaal de helft van bewoners azc in Balk bestaat uit gezinnen

Balk - Na wekenlang overleg hebben de gemeente De Fryske Marren en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een bestuursovereenkomst gesloten voor de vestiging van een asielzoekerscentrum in Balk. Het contract bevat afspraken over onder meer de samenstelling van de bewoners, de duur van het azc, politie-inzet, dagbesteding, gezondheidszorg en onderwijs.

Regiovrijdag, 21 augustus 2015

Tropische Kas krijgt tweede oranjerie

Beetsterzwaag - De beherende vereniging van de Tropische Kas laat een tweede oranjerie bouwen naast de bestaande in de overtuin van het Lycklamahûs aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. De uitbreiding met een tweede winterstalling voor vorstgevoelige planten is noodzakelijk omdat de plantencollectie steeds groter wordt.

Regiovrijdag, 21 augustus 2015

Politieke jeugdclubs in actie voor loverboyslachtoffers

Leeuwarden - De Friese jongerenafdelingen van het CDA, D66 en de PvdA voeren actie voor slachtoffers van loverboys. Het CDJA, de Jonge Democraten en de Jonge Socialisten gaan maandag in Leeuwarden de straat op met een zelfgemaakte fotolijst. Daarop staat de tekst: 'Ik laat de slachtoffers van loverboys niet achter een raam staan'.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties