Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 augustus 2010.

Hoofdartikelzaterdag, 21 augustus 2010

Het CDA, christelijk sociaal...

Christelijk-sociaal beleid. Daar moet het volgens critici in het CDA in de partij om gaan. Dat beleid is niet te realiseren met de PVV. Alleen al omdat de PVV uitgangspunten voor beleid hanteert die vreemd zijn aan christelijk-sociaal denken. Wilders zet, bijvoorbeeld, niet alleen de vrijheid van godsdienst onder druk, maar maakt van de neutrale staat een atheďstische staat. De kritiek op dit soort opvattingen van Wilders is niet zo spannend; de zaken zijn duidelijk.

Regiozaterdag, 21 augustus 2010

Een jaar geen nieuwe kleren: niemand die ’t merkt

Boornbergum - Een jaar geen kleren kopen. Moeilijk als je een vrouw bent die van shoppen houdt, maar de zussen Anneke en Froukje houden het tot nu toe goed vol. Ze zijn al over de helft.

Regiozaterdag, 21 augustus 2010

Nog altijd strijdbaar tegenover de onverschilligheid

Tzummarum - Met Freek Jukema was Martsje Haitsma hét gezicht van de actiegroep Laat Het Zout Maar Zitten. Negen jaar lang streed de groep namens de regio tegen de zoutwinning, maar vooral ook tegen de onverschillige houding van overheden.

Regiozaterdag, 21 augustus 2010

Lage rente redt Friese woningbouw

Leeuwarden - Dankzij de lage rente blijven woningbouwprojecten in Fryslân doorgaan. Een huurverhoging zou sommige Friese woningcorporaties goed uitkomen nu de financiën nog steeds onder druk staan. Anderen vinden een hogere huur niet wenselijk.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 augustus 2010

Kerk sluit homoseksuelen soms keihard buiten

‘Ik ga niet meer naar de kerk, want God wil mij toch niet.’ Uit wiens mond zou zo’n uitspraak komen? Van een jongeman na zijn ontdekking van zijn homoseksualiteit. Het boek Adam en Evert. De spanning tussen kerk en homoseksualiteit geeft pijnlijk weer hoe er soms in de kerk met homo’s en lesbiennes wordt omgegaan.

Sportzaterdag, 21 augustus 2010

Kopic ontbreekt bij Heerenveen

Heerenveen Youssef el Akchaoui lijkt vanavond te gaan debuteren bij sc Heerenveen in het thuisduel tegen NAC Breda. Trainer Ron Jans kan niet beschikken over centrale verdediger Milan Kopic, die knieklachten heeft en gisteren een MRI-scan onderging. ,,We willen weten wat er aan de hand is en nemen geen risico’’, aldus Jans. Die wilde niet ontvouwen hoe hij de vacature Kopic zou gaan invullen. Philip Haglund en Igor Djuric zijn kandidaten om de Tsjech in het hart van de defensie te gaan vervangen, maar ook Calvin Jong-A- Pin lijkt een gerede kandidaat om een koppel te gaan vormen met Breuer. In dat geval zal El Akchaoui debuteren. ,,Dat zou een beloning zijn, want ik heb er hard voor gewerkt.’’ Jans vindt dat Heerenveen zichzelf vanavond moet belonen voor het goede spel van de laatste weken. Mika Värynen ontbrak gisteren op de afsluitende training. De Finse international moest in zijn geboorteland de militaire eed afleggen en keerde gisteravond terug. Hij start gewoon in de basis.

Sportzaterdag, 21 augustus 2010

De Vries treedt in voetsporen van ‘buurman’ Inia

Gytsjerk - Jan de Vries vormt vanavond samen met arbiter Danny Makkelie en collega-assistent Ruud Bexkens het arbitrale trio bij de eredivisiewedstrijd tussen sc Heerenveen en NAC Breda. De 28-jarige assistent-scheidsrechter uit Gytsjerk is met zijn beide collega’s geselecteerd voor het UEFA-talententraject. Met als uiteindelijke doel een doorbraak op het internationale podium. ,,Het is een hele grote eer voor mij’’, zegt De Vries.

Sportzaterdag, 21 augustus 2010

Kenny Steppe wil nu laten zien wat hij in huis heeft

Heerenveen - In 2008 kwam Kenny Steppe als het grootste Belgische keeperstalent naar sc Heerenveen. Een echt gelukkig ‘huwelijk’ was het tot dusverre niet tussen de 21-jarige doelman en de Friese club. Steppe is bezig aan zijn derde seizoen in Fryslân en bewees afgelopen weekeinde in de uitwedstrijd tegen FC Twente, dat hij belangrijk kan zijn voor de club. ,,Dat geeft een kick. Als je na zoveel tijd terugkeert in de competitie, dan is dat super.’’

Sportzaterdag, 21 augustus 2010

Cambuur breekt muur van Emmen

Leeuwarden - Met goed spel de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnen: in die missie slaagde SC Cambuur gisteren redelijk. Want dat spel kon nog beter, maar de zege op een defensief Emmen was er niet minder om. Daardoor heeft Cambuur de gewenste start: twee gespeeld, zes punten. En verdedigend bijna niks weggegeven tot nu toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties