Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 juli 2015.

Economiedinsdag, 21 juli 2015

Gemeente en Lidl bezig met rotte kies Surhuisterveen

Surhuisterveen - Een nieuwe ontsluitingsweg van het Lidl-parkeerterrein naar de Vierhuisterweg in Surhuisterveen mag er komen, maar dan moet de ontsluitingsweg vanaf de Gedempte Vaart wel eerder of gelijktijdig worden aangelegd. Dat staat in een overeenkomst die Achtkarspelen naar het supermarktconcern heeft gestuurd.

Hoofdartikeldinsdag, 21 juli 2015

Beroepsgeheim artsen onder druk

Sinds het einde van de negentiende eeuw, om precies te zijn: sinds 1878, geldt in ons land het beroepsgeheim van artsen. De artseneed omvat meer dingen. Zo beloven artsen dat ze niet zullen meewerken aan het misbruiken van medische gegevens en kennis. Dit element is in 1948 toegevoegd aan de artseneed, als een soort antwoord op het misbruiken van medische gegevens en kennis in de Tweede Wereldoorlog. De werking van deze belofte is sinds de introductie breder geworden; ze is nu ook een beschermingswal tegen (potentiële) verleidingen van de farmaceutische industrie.

Regiodinsdag, 21 juli 2015

Gemeenten waarschuwen voor meer jeukrupsen

Heerenveen - De gemeente Heerenveen en De Fryske Marren waarschuwen inwoners voor eikenprocessierupsen in hun regio. In beide gemeenten zijn de afgelopen weken steeds meer nesten van de jeukrups gevonden.

Regiodinsdag, 21 juli 2015

Kleine school in Gaastmeer blijft open

Gaastmeer - Cbs Mids de Marren uit Gaastmeer blijft voorlopig open en hoeft niet te fuseren. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gisteren besloten. Een sluiting op korte termijn gaat niet door. Christelijke scholenkoepel Palludara wil de school al sinds 2012 fuseren met cbs Klaver Trije in Oudega (Súdwest-Fryslân). De medezeggenschapsraad (mr) van Mids de Marren stemde hier niet mee in, waarna Palludara naar de geschillencommissie stapte. Palludara betoogde daar dat het in stand houden van een kleine school ten koste gaat van andere scholen en dat de kwaliteit op Mids de Marren zelf in het gedrang kwam. Mids de Marren heeft momenteel 23 kinderen. Dit is de minimumnorm.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 juli 2015

Taizé houdt dankgebed voor leven frère Roger

Taizé - De oecumenische broedergemeenschap van Taizé houdt op zondag 16 augustus een dankgebed voor het leven van broeder Roger, samen met zo'n honderd kerkleiders, vertegenwoordigers van andere religies en jongeren uit alle werelddelen. Dat meldde de kloostergemeenschap uit Frankrijk onlangs.

Sportdinsdag, 21 juli 2015

De Jong: zaak dat herstelde spelers nu minuten maken bij Cambuur

Grein - Henk de Jong wil tijdens de twee oefenwedstrijden van SC Cambuur in Oostenrijk proberen zoveel mogelijk minuten te geven aan de spelers die tijdens de voorbereiding niet geheel fit waren. Dat zei hij gisteren vanuit het Alpenland, waar de Leeuwarders gisteren neerstreken voor een trainingskamp. Overigens ontbreekt in Oostenrijk het jonge keeperstalent Jan Bekkema. ,,Die zit gewoon in Leeuwarden, die is op proef bij de beloften."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties