Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 juli 2008.

Cultuurmaandag, 21 juli 2008

Indrukwekkend spel Van der Wijk

De jonge, zeer talentvolle organist Dennis van der Wijk heeft al een respectabel aantal concerten in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Twee jaar geleden sloot hij zijn studie af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en momenteel studeert hij bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam voor zijn masterdiploma. Zaterdagavond gaf Van der Wijk in de Martinikerk in Franeker een orgelconcert op het fraaie Van Dam-orgel; een orgel dat gebouwd is ten tijde dat een groot gedeelte van de muziek die hij ten gehore bracht is gecomponeerd.

Hoofdartikelmaandag, 21 juli 2008

De maatschappij begint...

Rotterdam bespaart jaarlijks tussen de 110 en 133 miljoen euro dank zij de sociale activiteiten van kerkleden. Dat constateren de Nijmeegse onderzoeksinstituten NIM en KASKI na onderzoek onder de 272 autochtone en migrantenkerken in de havenstad. Van de bij elkaar tweehonderdduizend kerkleden (meer dan een derde van de stadsbevolking) doet 10 procent vrijwilligerswerk. Als er een prijskaartje zou worden gehangen aan wat dat allemaal aan sociale waarde vertegenwoordigt, komt dat al gauw neer op gemiddeld zo’n 450.000 euro per kerk.

Regiomaandag, 21 juli 2008

Werklustige Rixt is kampioen van Ta it Bihâld

Garyp - De werklustige merrie Rixt van Janet van der Ark uit Eelde en Pieter Wijbenga uit Oudwoude is zaterdagmiddag op de Sumarreheide bij Garyp uitgeroepen tot de fokdagkampioenen van Ta it Bihâld. In de stromende regen, die het programma van de fokdag danig in de war had geschopt, toonde de Friese merrie haar kracht. De fokdag was een onderdeel van de Hynstedagen Tytsjerksteradiel.

Regiomaandag, 21 juli 2008

Hartstochtelijk Harlingen, of toch niet?

Het gemeentewapen: je ziet het vaak, maar wat is de symboliek nu achter die voorstellingen en kleuren? Het Friesch Dagblad zoekt het uit. Vandaag: het wapen van Harlingen.

Regiomaandag, 21 juli 2008

Koninginnedag voor de vriendelijke carnicabij

Heerenveen - ,,Wij noemen het altijd koninginnedag”, zegt Jan Beuving uit Drachten lachend. Het is zaterdagmiddag, kwart voor vier, en Beuving zit in de trein van Zwolle naar Heerenveen. De laatste rit van een lange tocht per spoor door Nederland. En dat allemaal voor de carnicabij.

Regiomaandag, 21 juli 2008

Toerist brengt Fryslân meer geld dan ooit

Leeuwarden - Fryslân is het afgelopen jaar populairder geworden bij toeristen. Het aantal toeristen groeide met 9,9 procent tot 1.479.200. Daarbij zijn watersporttoeristen, bezoekers van vaste standplaatsen en tweede woningen niet meegeteld. De omzet van de toeristische sector steeg boven de negenhonderd miljoen euro. Dat is een record.

Regiomaandag, 21 juli 2008

Evenementen afgelast, tenten tegen de vlakte

Leeuwarden - Regen en wind teisteren vakantievierend Fryslân. De zomer zit in het slop. Zaterdag moesten diverse evenementen worden afgelast. Zo werd besloten het skűtsjesilen op het IJsselmeer bij Stavoren niet door te laten gaan en in Garyp werd een deel van het programma van de Hynstedagen geschrapt.

Geloof & Kerkmaandag, 21 juli 2008

Gids met activiteiten van Burgumer kerken

Burgum - De Burgumer kerken hebben de handen ineen geslagen en komen in september met een gezamenlijke gids met al hun activiteiten van het winterseizoen. Met de winterwerkgids Kerkplein hopen de kerken laagdrempeliger te worden voor hun rand- of niet-kerkelijke dorpsgenoten.

Geloof & Kerkmaandag, 21 juli 2008

‘Behoefte aan racicaal-conservatieve kerken’

Leeuwarden - Steeds vaker duiken termen op als gemeentestichting, emerging church, en fresh expressions. Een serie over nieuwe missionaire kerkvormen. Hoe kan het door de eeuwen heen overgeleverde christelijke geloof op een prikkelende en relevante manier opnieuw aansluiting vinden bij de omringende cultuur? Vandaag: John Stott over emerging churches. De inleiding uit zijn boek De levende kerk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties