Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 juli 2004.

Agendawoensdag, 21 juli 2004

Orgel

Bolsward In de Martinikerk in Bolsward verzorgt de Franse organist Daniel Roth volgende week dinsdag om 20.00 uur een concert.

Economiewoensdag, 21 juli 2004

Friesland Beef breidt runderslacht fors uit

Leeuwarden – Vleesbedrijf Friesland Beef uit Damwoude breidt het aantal slachtingen van runderen en kalveren de komende maanden fors uit. Het bedrijf laat wekelijks tussen 250 en 350 dieren slachten in Leeuwarden bij Friesland Vlees (de overgenomen failliete vestiging van Brada’s Vleeschbedrijf).

Expowoensdag, 21 juli 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 21 juli 2004

Aanbestedingsprocedures…

Gedeputeerde Baas laat onderzoeken hoe het kan dat de provincie Fryslân in minder dan drie maanden tijd tweemaal wordt gecorrigeerd door de rechter naar aanleiding van een openbare aanbesteding. De gedeputeerde gaat er vanuit dat zijn ambtenaren te goeder trouw hebben gehandeld en zegt dat het moeilijk wordt aanbestedingen zo transparant te maken dat na afloop alle inschrijvers instemmen met de uitslag.

Regiowoensdag, 21 juli 2004

Rasvertellers moeten wandelende toerist vermaken

Brantgum – ‘Smoute’ vertellers, gastvrije kosters, ondernemende boeren en karakteristieke Friezen. Over een paar jaar gaan zij de wandeltoerist in Fryslân op een hele speciale manier verwennen. Het innovatieve toeristische wandelarrangement staat nog in de kinderschoenen, maar Hans Beens van Landschapsbeheer Friesland is ervan overtuigd dat Fryslân de wandelaar straks iets heel bijzonders heeft te bieden. En dat allemaal dankzij de modernste snufjes van de techniek, het Global Positioning Systeem (GPS), en de eeuwenoude historische voet- en kerkpaden.

Regiowoensdag, 21 juli 2004

Groot schip kan Friese stad niet aandoen

Sneek – De grootste binnenvaartschepen kunnen verschillende Friese plaatsen niet aandoen. Hierdoor profiteert de lokale Friese economie nauwelijks van het verbrede en verdiepte Prinses Margrietkanaal.

Regiowoensdag, 21 juli 2004

Veel zomerpaddestoelen door regen

Bakkeveen – Door het natte weer van de afgelopen weken zijn er volop paddestoelen te vinden. ,,Je kunt zeggen: ze schieten ze als paddestoelen uit de grond’’, grapt Sjoerd Greydanus, districtscoördinator van de Friese afdeling van de Werkgroep Paddestoelenkartering Nederland (WPN). ,,De paddestoelen die normaalgesproken in augustus en september groeien, zijn er nu al.’’

Sportwoensdag, 21 juli 2004

Een ‘cakeje’ uitdelen hoort er zo af en toe ook bij

Langezwaag – Wat is dat toch dat voetballers zodra ze tegenover hun oude trainer staan bereid zijn twee keer zo hard te lopen als normaal? Had de trainer het dan echt zo slecht gezien of is de verhoogde geldingsdrang juist toe te schrijven aan de komst van de nieuwe trainer die nieuwe ideeën en een andere kijk op voetbal met zich meebrengt?

Sportwoensdag, 21 juli 2004

Dick de Boer: ‘we zijn met Cambuur waar ik hoopte te zijn’

Beckum – Een tevreden man. Dat is Cambuur-trainer Dick de Boer dezer dagen. Sportief gezien lacht de toekomst hem in elk geval meer toe dan vorig jaar om deze tijd.

Sportwoensdag, 21 juli 2004

Henk Schievink klopt rivaal Bart Helmholt in onderling duel

Burgum – De komende drie weken vertoeft hij in Canada en daarvóór wilde fierljepper Henk Schievink graag nog even vlammen op de schans. In Burgum lukte hem dat dinsdagavond op de manier zoals hij dat het liefste ziet: door in een rechtstreeks duel klassementsleider en clubgenoot Bart Helmholt te verslaan. Schievink kan met een gerust hart op vakantie.

Sportwoensdag, 21 juli 2004

Nog veel mitsen en maren bij samenstelling selectie Flyers

Heerenveen – Nu Flyers op het nippertje nog een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden, wordt er haast gemaakt met het rondmaken van de selectie. Gemakkelijk gaat dat niet. Normaal gesproken heeft de Heerenveense ijshockeyvereniging in juni al alle spelers bijna onder contract. Nu is de club slechts rond met vier ijshockeyers.

Sportwoensdag, 21 juli 2004

Team Jamin schuift op naar vijfde plaats

Stavoren – Het zeilteam van Maarten Jamin uit Joure heeft dinsdag op de tweede dag van het EK Yngling op het IJsselmeer bij Stavoren de hoge verwachtingen waar kunnen maken. Door twee eerste plaatsen en een derde plaats schoof het team op van de 31ste naar de vijfde plaats.

Sportwoensdag, 21 juli 2004

Afscheidswedstrijd voor Jeffrey Talan

Langezwaag – Jeffrey Talan krijgt een afscheidswedstrijd. De achtvoudig international, die na het seizoen 2002 – 2003 vanwege een chronische knieblessure afscheid nam van het betaalde voetbal, speelde in acht jaar 167 competitiewedstrijd voor Heerenveen.

Weerwoensdag, 21 juli 2004

Zon en een bui

Vanmiddag zijn er opklaringen, maar er zijn ook wolkenvelden waaruit een bui kan vallen. Daarbij is er een kleine kans op onweer. Het kwik loopt op tot ongeveer 23 graden en de zuidoostenwind is matig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties