Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 juni 2017.

Economiewoensdag, 21 juni 2017

Frisian Egg na Egypte en China ook in Pakistan

Drachten - Frisian Egg steekt twee miljoen euro in de productielocatie in Karachi. Op volle toeren moeten minimaal 35 werknemers er wekelijks 3,6 miljoen eieren gaan breken. Het vloeibare gepasteuriseerde product gaat naar onder meer industriële bakkerijen. Zowel multinationals met fabrieken in het land, als verschillende lokale afnemers moeten worden bediend.

Hoofdartikelwoensdag, 21 juni 2017

Laat de angst los bij dorpsmolens

Onverbiddelijk blijft het Friese provinciale bestuur tot nog toe bij haar afwijzing van een hogere windmolen bij Reduzum. De huidige oude molen vervangen mag wel, maar niet door een hoger exemplaar. En dat is het wel het plan: de nieuwe molen die de Stichting Dorpsmolen Reduzum wil plaatsen, zou negen meter hoger zijn dan de huidige windmolen.

Regiowoensdag, 21 juni 2017

Provincie bespreekt Friese platteland in 2030

Drachten - Hoe ziet Fryslân er in 2030 uit? Die vraag stond gisteravond centraal tijdens de eerste omgevingslab van de provincie Fryslân in het Van der Valk hotel in Drachten. De provincie organiseert deze week in vijf Friese regio´s omgevingslabs om te inventariseren hoe er gedacht wordt over de toekomst.

Regiowoensdag, 21 juni 2017

Miljoenenbedrag voor stadion Cambuur

Leeuwarden - Een nieuw stadion voor Cambuur, geothermie, (nog) een nieuwe bioscoop, nieuwe horeca, supermarkten, een afdeling van ROC de Friese Poort en een bouwmarkt. In het WTC-gebied wordt voor rond de honderd miljoen euro geïnvesteerd. De plannen zijn gisteren gepresenteerd door Cambuur, de gemeente Leeuwarden en de beide investeerders: projectontwikkelaar Wyckerveste en aannemer Dijkstra Draisma.

Regiowoensdag, 21 juni 2017

Achtkarspelen maakt geld vrij voor De Kûpe

Buitenpost - Achtkarspelen maakt toch geld vrij voor een nieuw, overdekt 25-meterbad in Buitenpost. De gemeente start een nieuwe aanbestedingsprocedure om een uitbater te vinden, die mag rekenen op een gemeentelijke bijdrage van een ton.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 juni 2017

Oecumene is wezenlijk voor de kerk en oecumene is de toekomst van de kerk

De bijeenkomst die belegd was vanwege het reformatiejubileum, was georganiseerd door de Raad van Kerken in Fryslân en het Bisdom Groningen-Leeuwarden, in samenwerking met de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Misschien ook vanwege deze brede combinatie van organisatoren - en daarmee de samenstelling van het publiek - vroeg ds. Karin van de Broeke, synodepreses van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), zich eerst hardop af of we het reformatiejubileum nu vieren of gedenken. Beide, stelde ze. ,,Als protestanten moeten we ons af en toe realiseren dat we de prachtige oude kerken waarin we huizen toch eigenlijk van de katholieken genaast hebben." In haar omgeving hoort ze soms ook nog wel eens denigrerende opmerkingen waar het 'die katholieken´ betreft. Anderzijds is het ook niet productief wanneer oecumene aan katholieke zijde gezien wordt als de manier om protestanten te doen terugkeren naar de moederkerk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties