Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 juni 2013.

Economievrijdag, 21 juni 2013

Fryslân hoofdstad van wereldwijde melkproductie

Leeuwarden | Wil Fryslân zoals nu de internationale toppositie blijven behouden in de zuivelhouderij, dan moet zuivelconcern FrieslandCampina fors blijven investeren in de fabrieken. Die opdracht gaf Commissaris van de Koning John Jorritsma gisteren mee aan de bestuurders van het bedrijf tijdens de viering van 100 jaar CCF in De Harmonie in Leeuwarden.

Hoofdartikelvrijdag, 21 juni 2013

De taliban zijn niet het enige probleem

Een militaire aanpak is niet de oplossing voor de problemen in Afghanistan. Tot die slotsom is de Amerikaanse regering gekomen. Nadat deze week de verantwoordelijkheid voor de veiligheidssituatie werd overgedragen aan de Afghaanse troepen, maakte Washington bekend dat vredesgesprekken worden begonnen met de taliban. De Amerikaanse president Barack Obama kiest daarmee voor een politieke oplossing voor Afghanistan.

Regiovrijdag, 21 juni 2013

Topjaar voor grutto door koude lente en laat maaien

It Heidenskip | Het koude voorjaar en het daarmee gepaard gaande late maaien door boeren pakt goed uit voor de weidevogels. Weidevogelonderzoeker Ysbrand Galama en zijn mede-onderzoekers hebben nog nooit zoveel uitvliegende gruttokuikens gezien als dit jaar. ,,It is in hartstikke goed jier, in gefolch fan it frjemde foarjier. Boeren ha dêrtroch hiel let meand, pas fanôf 1 juny.”

Regiovrijdag, 21 juni 2013

Hoe het verder moet in NW-Fryslân weet niemand

Harlingen | Dat de meeste inwoners van Harlingen bij het referendum woensdag zouden kiezen voor een zelfstandig Harlingen, en niet voor een fusie met Menameradiel, Franekeradeel en het Bildt, was geen grote verrassing. Maar dat het verschil tussen de voor- en tegenstanders van een fusie zo groot zou zijn, hadden weinigen gedacht.

Regiovrijdag, 21 juni 2013

Detective-verhaal rond zerk Readtsjerk

Readtsjerk | ,,Het voelde als een detective story, maar hij is nu eindelijk terug”, vertelt Gerbrich Gerbrandy uit Readtsjerk trots over de lange zoektocht naar de sarcofaagsteen die zo’n 125 jaar geleden uit het kerkje werd gehaald en bij het Fries Museum belandde. Sinds gisteren is de zandstenen zerk weer voor iedereen te bewonderen, mede dankzij de inzet van Gerbrandy. Burgemeester Arie Aalberts van Dantumadiel onthulde de steen.

Regiovrijdag, 21 juni 2013

Het zwarte zand staat garant voor smaakvolle boontjes

Koudum | De eerste liefhebbers werden al wat onrustig. Ze konden eigenlijk niet wachten op de eerste Koudumer beantsjes en informeerden voorzichtig al eens bij groentetelers Sietze en Betsy van der Wal in Koudum. Twee weken later dan normaal kon de oogst afgelopen week van start gaan.

Sportvrijdag, 21 juni 2013

L’Equipe: Van Basten op lijstje Paris St. Germain

Parijs | Marco van Basten wordt genoemd als de mogelijk nieuwe trainer van de Franse topclub Paris Saint Germain. Volgens sportkrant L’Equipe staat de trainer van sc Heerenveen op een lijst met kandidaten om de vertrokken Italiaan Carlos Ancelotti op te volgen. Op dat lijstje stond ook Frank Rijkaard. Die bedankt gisteren voor de eer. Rijkaard is vrij sinds hij medio januari werd ontslagen als bondscoach van Saudi-Arabië. Rijkaard overweegt volgens zijn zaakwaarnemer een sabbatical.

Sportvrijdag, 21 juni 2013

Cambuur: Bakens twijfelt, terugkeer Türk nog niet reëel

Leeuwarden | SC Cambuur hoopt dit weekeinde duidelijkheid te hebben over twee spelers die ze aan de selectie wil toevoegen. Dat FC Groningen-middenvelder Paco van Moorsel komt, staat zo goed als vast maar het gaat vooral om zijn clubgenoot Henk Bos en om Tim Bakens, de routinier die een aanbod voor contractverlenging in beraad heeft. Die laatste twijfelt over zijn toekomst. ,,Een gevoelskwestie.” Overigens is een terugkeer van Oguzhan Türk (VVV) naar Cambuur op dit moment niet reëel, stelt algemeen directeur Gerald van den Belt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties