Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 juni 2008.

Cultuurzaterdag, 21 juni 2008

Ouderwetse strip komt tot leven

Op zijn zolderkamer zit tekenaar Norbert ter Schure te zweten. Zoals elke dag moet hij acht plaatjes bij de krant inleveren van zijn stripverhaal over detective Dick Bos. Het zijn de acht laatste plaatjes; dan zit het verhaal Dick Bos in vals geld er weer op. Maar ja, hoe rond hij het verhaal nu passend af? En waar haalt hij de inspiratie vandaan?

Cultuurzaterdag, 21 juni 2008

Slotspektakel Oerol met Laverman en Fernandes

Oerol 2008 zit er bijna op. Aan Nynke Laverman de eer om het festival dit jaar af te sluiten. Ze doet dat samen met haar vaste muzikanten, twee trompettisten én de Spaanse flamencogitarist Paco Fernandes. Joop Mulder wilde Paco Fernandes al jaren naar Oerol halen, aldus Laverman. ,,Toen dat lukte, bedacht hij dat het leuk was hem aan mij te koppelen.”

Hoofdartikelzaterdag, 21 juni 2008

Embryoselectie...

De kwestie van embryoselectie wordt in politieke zin wel opgelost. Het lijkt er op dat de ChristenUnie, het CDA en de PvdA tot een compromis komen. De winnaar is de voortschrijdende techniek, waardoor op termijn ieder embryo onderzocht kan worden op defecten. In naam van het voorkomen van lijden zullen de eisen die aan embryo’s worden gesteld steeds hoger worden. In dit denkklimaat is het zelfs goed mogelijk dat de gedachte terrein wint dat de menselijke voortplanting maar beter via de reageerbuis kan plaatsvinden.

Regiozaterdag, 21 juni 2008

‘Mystery Clients’ delen zorgsterren uit

Leeuwarden – Friese gemeenten met een Wmo-loket, opgelet! Elke cliënt die zich aandient zou wel eens de Mystery Client kunnen zijn van Zorgbelang Fryslân. En dat betekent dat de fysieke voorzieningen, de geboden hulp en de afhandeling van de vraag van de cliënt onder een vergrootglas worden gelegd. Net als bij de Michelin-keurmeesters voor restaurants zullen deze zorgrecensenten hun bevindingen uiteindelijk ook publiceren, in wat Zorgbelang de Sterrengids noemt.

Regiozaterdag, 21 juni 2008

Implosies en straatbendes in de les

Leeuwarden - ,,Ik was een Firedevil en werd verliefd op een jongen van de Watersnakes”, giechelt Patricia Buwalda (13) uit klas 2HT van osg Piter Jelles Aldlân in Leeuwarden. De scholiere speelde gisteren een hoofdrol in het Circus of Science, een voorstelling waarbij circusacts en natuurkundige proeven elkaar afwisselden. Het Circus of Science is bedoeld om leerlingen te laten zien dat exacte vakken allesbehalve saai zijn.

Regiozaterdag, 21 juni 2008

Meer vaste biologielessen in de natuur

Damwoude - Ieder kind in Noordoost-Fryslân moet voor het de basisschool verlaat vier keer op natuurexcursie zijn geweest, vier keer levend natuuronderwijs in de klas hebben gehad en vier keer een duurzaamheidsthema hebben behandeld in de les. Met die doelstelling wil natuur- en milieueducatiecentrum De Klyster in Damwoude afspraken maken met basisscholen.

Regiozaterdag, 21 juni 2008

Nieuwe sirenes en lichten voor hulpdiensten

Leeuwarden - De sirenes en zwaailichten van voertuigen van brandweer, politie en ambulance gaan veranderen. Gisteren besloot het kabinet dat het onderscheid tussen de verschillende hulpdiensten verdwijnt. Met de wijzigingen moeten de hoor- en zichtbaarheid van hulpvoertuigen vergroot worden.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2008

Liturgist: van staan word je eerbiedig

Leeuwarden - We zijn gewend aan een ‘zittende liturgie’, schrijft Ko Joosse, liturgist van het bisdom Rotterdam in het jongste nummer van Woord en Dienst, opinieblad binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Hij gaat de discussie aan over de wijze van vieren zoals dat in veel traditionele kerken gebruikelijk is.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2008

Midzomerfestival, totaal onschuldig?

In de Saksische traditie en onder aanhangers van hedendaagse natuurreligies zoals wicca, hekserij en paganisme wordt vandaag de zonnewende gevierd, het moment waarop de zon de meest noordelijke of zuidelijke positie bereikt. Mogen we als christenen midzomerfestival vieren, vraagt ds. Jan Dirk Wassenaar zich af.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2008

Vluchten voor verleiding, in plaats van vechten

Goutum - Fred de Boer (47) uit Goutum bezoekt vandaag voor de tweede keer de conferentie van Setting Captives Free (SCF). Hij is nu vrij van zijn verslaving aan masturbatie en pornografie; vooral via het internet. ,,Er waren tijden bij dat ik mezelf meerdere keren per dag bevredigde, vooral als ik me rot voelde, moe of gefrustreerd. Het was mijn manier om met onaangename gevoelens om te gaan. Ik leefde in een afgesloten binnenwereld, was voortdurend bezig met kijken naar vrouwen, en fantaseren over de ideale vrouw. Gek genoeg leek mijn verslaving los te staan van de - op zich bevredigende - seksuele relatie die ik had met mijn vrouw.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 21 juni 2008

Samen strijden, in plaats van in je eentje

Barneveld - Veel christelijke mannen worstelen met seksverslaving, constateert Ferdinand Bijzet. Hij is mentorcoördinator van een christelijke cursus voor seksverslaafden van Setting Captives Free (SCF), die vandaag haar jaarlijkse bijeenkomst houdt in Veenendaal. Zo’n 135 mensen hebben zich opgegeven. ,,Verslaafden proberen in hun eentje stand te houden. Dat lukt niet. De kracht van openheid en kwetsbaarheid is heel groot.’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties