Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 21 mei 2015.

Economiedonderdag, 21 mei 2015

Boeren krijgen subsidie om erf te beveiligen

Leeuwarden - Boerenbedrijven moeten zich beter beveiligen tegen inbraak en diefstal vindt LTO-Nederland. Zij gaf gisteren het startsein voor het project Beveilig mijn bedrijf nu. Uit een onderzoek onder LTO-leden bleek bijna 40 procent geconfronteerd te zijn met diefstal van materieel. Ruim 30 procent had wel eens te maken gehad met inbraak. Vooral diesel blijkt een gewild roversgoed maar ook kleine machines, gereedschap, maaiers en andere apparatuur worden gestolen.

Hoofdartikeldonderdag, 21 mei 2015

Bezuinigen en tegelijk veel geld verspillen

De rijksoverheid verspeelt miljarden euro's. Vooral ICT-projecten (bijvoorbeeld bij de politie en bij defensie) die fout lopen, kosten heel veel geld. Of neem de (fiscale) fraude; die kost de samenleving ieder jaar ook honderden miljoenen euro's.

Regiodonderdag, 21 mei 2015

Ook in Fryslân banen weg bij Belastingdienst

Leeuwarden - De grote reorganisatie van de Belastingdienst waarbij landelijk 3500 banen zullen verdwijnen, zal ook gevolgen hebben voor de vestiging in Leeuwarden. Pas de komende jaren zal duidelijk worden hoeveel van de 550 voltijdsbanen zullen blijven op de vestiging in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 21 mei 2015

Coalitie moet nieuwe aanpak waarmaken

Leeuwarden - De woorden zijn mooi, maar de cijfers ontbreken nog. Dat was het kernbezwaar dat de zes oppositiepartijen op tafel legden in het Statendebat over het nieuwe coalitieakkoord, gistermiddag. Sander de Rouwe had het als leider van de nieuwe coalitie van CDA, VVD, SP en FNP geregeld over de nieuwe aanpak. De coalitie wil naast het uitvoeren van de in het akkoord genoemde plannen nadrukkelijk 'de hand uitsteken' naar oppositiepartijen om samen tot goed beleid te komen. Die opstelling - goed bedoeld - riep bij sommige partijen echter wel wat wrevel op.

Regiodonderdag, 21 mei 2015

Afname van zware delicten in Noorden

Leeuwarden - Het aantal delicten die een grote impact hebben op de slachtoffers, is in Fryslân en Noord-Nederland flink afgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van de politie over 2014. Onder dergelijke delicten vallen onder meer overvallen, straatroven en woninginbraken. In Fryslân daalde het aantal met 10,7 procent, in het hele Noorden met 11,6 procent.

Sportdonderdag, 21 mei 2015

De Boer: WK vrouwen als stimulans voor Heerenveen

Door Daan Rieken

Sportdonderdag, 21 mei 2015

Nieuwe start van Heerenveen in Garderen

Door Bert Kalteren – Garderen


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties