Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 mei 2014.

Economiewoensdag, 21 mei 2014

Zelf energielabel van je huis bepalen via internet

Leeuwarden | Wie het energielabel van zijn woning wil weten, kan dat sinds kort zelf vinden op internet. De energielabel-atlas is een initiatief van Meer Met Minder, een samenwerkingsverband van bouw-, installatie- en energiebedrijven.

Hoofdartikelwoensdag, 21 mei 2014

Internet maakt gokken nog spannender

Het is niet precies bekend hoeveel Nederlanders wel eens gokken, maar het zijn er miljoenen. En alles wijst er op dat het aantal nog verder zal groeien: naar verwachting gaat de markt voor internetgokken in Nederland volgend jaar open. Tegen deze plannen van staatssecretaris Teeven is veel kritiek gekomen van onder meer instanties voor verslavingszorg. De kritiek geldt ook de ‘tegemoetkoming’ van de staatssecretaris om vergunninghouders van internetsites voor gokken te verplichten mee te betalen aan de verslavingszorg en om actief beleid te voeren jegens probleemgokkers.

Regiowoensdag, 21 mei 2014

Archeologisch onderzoek vertraagt Harmoniekwartier

Leeuwarden | Als de gemeenteraad instemt met de bouw van een nieuw poppodium in het Harmoniekwartier in Leeuwarden, dan kan de bouw niet voor begin september beginnen. Pas dan wordt de grond ‘archeologievrij’ verklaard. Dat bevestigt de gemeente Leeuwarden na vragen van het Friesch Dagblad. De plek waar het nieuwe podium moet komen is vanaf de zestiende eeuw bewoond, het Harmoniekwartier zelf was vooral een ambachtswijk. De verwachting is dat er onder de eerste laag van een meter funderingsresten en andere archeologische vondsten zitten.

Regiowoensdag, 21 mei 2014

Provincie mag zoeken naar alternatief windmolens

Leeuwarden | Er is een kans dat het Windpark Fryslân, dat in het IJsselmeer op zes kilometer uit de kust van Makkum moet verrijzen, geringer in omvang wordt dan nu in de plannen staat. Minister Henk Kamp van Economische Zaken voert namelijk de motie uit die de Tweede Kamer onlangs indiende, en waarin de Kamer eist dat het park niet meer dan 250 megawatt aan vermogen mag hebben. Nu zitten er tussen de varianten een plan voor een park van honderd turbines van 400 MW.

Regiowoensdag, 21 mei 2014

Chaos bij protest diertransport in Leeuwarden

Leeuwarden | Een actie van de Partij voor de Dieren in het centrum van Leeuwarden is uitgelopen op een kleine chaos. De partij wilde laten zien hoe erbarmelijk het dierentransport in Europa volgens hen geregeld was en parkeerde daarom een oude veevrachtwagen voor de bibliotheek in het centrum van Leeuwarden. Uit de vrachtwagen kwamen verschillende dierengeluiden en in de bak van de wagen werd een video getoond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties