Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 april 2012.

Economiezaterdag, 21 april 2012

Banen bij Drachtster kabelaar Verkley gered

Peter Halbersma

Hoofdartikelzaterdag, 21 april 2012

Ambten: spannende discussie in de kerk

De synode van de grootste protestantse kerk in ons land, de PKN, gaat nadenken over de ambten. Er zijn er drie: predikant, ouderling en diaken. De eerste is meestal een betaalde, professionele kracht; de overigen zijn mensen uit de gemeente die als een soort vrijwilliger hun werk doen.

Regiozaterdag, 21 april 2012

Marsum: F-16’s maken meer lawaai dan zou moeten

Marsum | Bij de internationale militaire oefening Frisian Flag vanaf vliegbasis Leeuwarden hebben de omwonenden hun eigen geluidsmeting uitgevoerd met een professioneel meetapparaat. Ze zijn geschrokken van de uitkomsten van die metingen en overwegen nu een eigen geluidsmeter aan te schaffen.

Regiozaterdag, 21 april 2012

Begrip voor emoties rond sluiting scholen

Balk | In Súdwest-Fryslân en Gaasterlân-Sleat is deining ontstaan over de mogelijke sluiting van vijf of zes basisscholen. Ouders van schoolgaande kinderen, leerkrachten en plaatselijke belangen maken zich zorgen over de gevolgen van die eventuele sluiting. Het college van bestuur van onderwijskoepel Nije Gaast heeft begrip voor die zorgen en de bijkomende emoties, zegt bestuurslid Jurjen Faber. ,,Wy binne gjin kâlde sanearders. Dit giet ús ek oan it hert. Mar dochs fine wy dat der wat barre moat mei ús skoallen.”

Regiozaterdag, 21 april 2012

Jeugd in Burgum regelt zelf nieuwe hangplek

Burgum | ,,Dit wilden we tien jaar geleden al!”, zegt Afke Kooistra (20) over de vernieuwde jeugdsoos Te Plak in buurthuis Kiehool in Burgum. Ze is een van de ongeveer twintig Burgumer jongeren die sinds januari hebben beziggehouden met het omtoveren van de oude oefenruimte voor bands tot volwaardige jongerenplek.

Regiozaterdag, 21 april 2012

Vader in verzet: ik leerde dat ik nergens naar moest vragen

Tabe Radsma’s vader regelde in de oorlog onderduikadressen voor de Joodse gemeenschap in Sneek. Als hij in januari 1945 wordt verraden, moeten hij en zijn gezin zélf onderduiken.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 april 2012

PKN wil 100 pioniersplekken

Lunteren | De Protestantse Kerk in Nederland zet de komende jaren vol in op vernieuwing. Er moeten liefst honderd pioniersplekken gerealiseerd worden. Dat heeft directeur Haaije Feenstra gezegd in een vooruitblik op het meerjarenplan 2013-2016 dat dit najaar gepresenteerd wordt aan de synode.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 april 2012

Beweging ‘Young Evangelical Protestants’ van start

Doorn | Het Evangelisch Werkverband (EW) is gestart met een beweging voor 20-35 jarigen. De groep Young Evangelical Protestants (YEP) presenteerde zich gistermiddag in Doorn.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 april 2012

Dialoog katholiek en evangelicaal

Utrecht | De Evangelische Alliantie (EA), de Verenigde Pinkster- en Evangelie gemeenten (VPE), en de Rooms-katholieke Kerk (RKK) in Nederland hebben besloten officieel een dialoog met elkaar aan te gaan. Dit besluit is het resultaat van verkennende gesprekken die sinds 2010 tussen de RKK, de VPE en de EA gevoerd zijn. De dialoog zal in de komende periode gaan over het gebed.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 april 2012

Sneker voorganger: marathon in Rwanda

Sneek | Martijn Rienstra, voorganger van de Vrije Baptistengemeente De Bron in Sneek, gaat een marathon lopen in Rwanda. De Sneker voorganger is deel van een groep van dertig mannen van de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier die samen 300.000 euro willen ophalen voor moeders, baby’s en studenten in Rwanda. De marathon vindt op 19 mei plaats in de hoofdstad Kigali.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 april 2012

Geen verplichte juniorfase voor PKN-predikant

Lunteren | Er komt geen verplichte juniorfase voor predikanten in de Protestantse Kerk. Dat heeft de generale synode gisteren besloten. Wel wil de kerk ‘handreikingen’ bieden aan beginnende predikanten.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 april 2012

Nostalgie en weemoed na afscheid van PThU Utrecht

Utrecht | Het vertrek van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) uit Utrecht markeert het omzetten van een historische wissel. „Weemoed over vertrek kerkelijke theologie na 400 jaar. Had 15 jaar geleden niemand voor mogelijk gehouden”, twittert dr. Theo Boer naar aanleiding van de afscheidsbijeenkomst gisteren.

Sportzaterdag, 21 april 2012

Nordfeldt; de aangewezene om eerste goalie te worden

Het is snel gegaan met Kristoffer Nordfeldt bij sc Heerenveen. Ruim een maand nadat de 22-jarige Zweedse doelman zich voor het eerst in Fryslân meldde staat hij al onder de lat. In het thuisduel tegen Vitesse mag de sluitpost vanavond alweer voor de derde keer in de hoofdmacht aantreden, de tweede keer als basisspeler. ,,Het gaat sneller dan verwacht, maar dat is niet erg. “

Sportzaterdag, 21 april 2012

Schmidt keert terug in basis bij Heerenveen

Heerenveen | Doke Schmidt keert vanavond als rechtsback terug in de basis bij sc Heerenveen in het thuisduel tegen Vitesse. Vorige week tegen NEC moest hij vanwege een griepje verstek laten gaan. Gerald Sibon (heup) en Geert Arend Roorda (hamstring) zijn niet inzetbaar. Heerenveen heeft drie talenten uit de eigen jeugdopleiding vastgelegd. Pele van Anholt (20) en Hakim Ziyech (19) tekendne een contract voor twee jaar en Bilal Basacikoglu (17) werd voor drie jaar vastgelegd.

Sportzaterdag, 21 april 2012

Slap Cambuur brengt zichzelf in problemen

Maastricht | Cambuur in Helmond en Cambuur in Maastricht, een week later: een wereld van verschil. Waar de ploeg uit Leeuwarden vorige week het heft in handen nam en zichzelf naar de vijfde plaats speelde, ging in de roerige Limburgse provinciehoofdstad de kans op die vijfde plaats nagenoeg in rook op na een zwakke en ongeïnspireerde partij: 2-0.

Sportzaterdag, 21 april 2012

Bizot - 6

Sportzaterdag, 21 april 2012

Hofkamp gaat aan slag bij Harkemase Boys

Harkema | Doelman Rick Hofkamp (24) gaat komend seizoen aan de slag bij Harkemase Boys. Hij stond dit seizoen onder contract bij Eintracht Nordhorn (Oberliga), maar door de financiële malaise bij die club werd zijn contract ontbonden. Hij reageerde op een oproep van de Friese topklasser aan ambitieuze spelers om zich te melden. Hofkamp heeft zijn opleiding bij FC Groningen genoten en één jaar bij de A-jeugd van sc Heerenveen gezeten en speelde in Finland voor AC Oulu.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties