Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 april 2004.

Agendawoensdag, 21 april 2004

Klassiek

De uitagenda van 22 – 29 april

Bijschriftwoensdag, 21 april 2004

Krachtpatser

Regelmatig wordt het christenen verweten dat ze soft en onzelfstandig zijn

Cultuurwoensdag, 21 april 2004

Het wordt tijd voor een strenge winter

De toneelstukken die jongerentoneelgroep Het Syndicaat brengt, zijn doorgaans niet de meest toegankelijke. De gebezigde thematiek die men daarin aanboort voor de doelgroep; ja, daar moet je even voor gaan zitten. Maar als je je daaraan overgeeft, krijg je soms een voorstelling voorgeschoteld die je meevoert en waaraan je op weg naar huis nog denkt met een echo van bewondering.

Cultuurwoensdag, 21 april 2004

Golden Earring is weer ouderwets goed

De Haagse band Golden Earring speelde gisteravond weer eens in De Harmonie in Leeuwarden. De met duizend bezoekers uitverkochte Aegon-zaal genoot van het twee uur durende concert. Met akoestische gitaren en in sobere setting. Unplugged, heet dat sinds een jaar of vijftien. En in Leeuwarden bleek wederom het talent van de vier vijftigers.

Cultuurwoensdag, 21 april 2004

Gisteren is voorbij in ‘Merrily’

De musical Merrily we Roll Along van Stephan Sondheim is wel een heel bijzondere. De tijdsvolgorde waarin het verhaal van de musical is namelijk achteruit. Het laat verhoudingen, relaties en vriendschappen zien die vanaf het tijdstip waarin dit tot een uiterst dieptepunt is gekomen een terugblik geeft hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren.

Economiewoensdag, 21 april 2004

Geen Poolse arbeid in land- en tuinbouw

Den Haag – De land- en tuinbouw in Nederland mag geen tijdelijke arbeidskrachten uit de nieuwe EU-landen in Midden- en Oost-Europa halen. Staatssecretaris Mark Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Werkgeversorganisatie LTO verwacht hierdoor grote problemen met het vinden van geschikte Nederlandse arbeidskrachten.

Economiewoensdag, 21 april 2004

Export naar Rusland mogelijk behouden

Zoetermeer - De export van vee en dierlijke producten kan ook na 1 mei waarschijnlijk doorgang vinden. De Europese export zou na die datum sterk worden beperkt door extra importbeperkingen van Rusland. Die stelde eerder dat de export vanuit de gehele Europese Unie alleen mogelijk zou zijn als de gehele Unie 3 jaar gevrijwaard zou zijn van dierziekten als klassieke varkenspest. In de praktijk is dat echter niet altijd mogelijk.

Expowoensdag, 21 april 2004

Ameland, Gem. huis: expo door beeldend kunstenaar Jelle de Vries, t/m 27 mei.

Hoofdartikelwoensdag, 21 april 2004

Slapeloosheid in Dokkum…

Je bent faliekant tegen het uitzettingsbeleid van de minister en nu wil het college van B en W een vertrekcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Kun je daar aan meewerken? Als gemeenteraadslid, als burger? Ziedaar dilemma’s voor politici en burgers in Dongeradeel.

Regiowoensdag, 21 april 2004

Dongeradelers tegen vertrekcentrum

Dokkum – De inrichting van een vertrekcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers stuit op onbegrip bij veel vluchtelingenorganisaties en inwoners van Dongeradeel. Dat juist hun gemeente, die voorop liep in het protest tegen het uitzetbeleid van minister Verdonk, waarschijnlijk de eerste gemeente wordt met een vertrekcentrum gaat hun verstand te boven.

Regiowoensdag, 21 april 2004

Noorden wil meer cultuurgeld

Leeuwarden – De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen en Leeuwarden hebben gisteren teleurgesteld gereageerd op het advies van de Raad voor Cultuur. In het advies aan staatssecretaris Van der Laan van cultuur krijgt het Noorden slechts 3,4 procent van het totale rijksbudget voor cultuur.

Regiowoensdag, 21 april 2004

‘Eerst miste ik mijn ouders, nu niet meer’

Drachten - ,,Waarom moet ik ergens anders wonen terwijl het thuis zo leuk is?’’ Heel eventjes keek Femke Koopmans (22) uit Drachten op tegen haar verhuizing naar de woonvorm voor verstandelijk gehandicapten het Skûtsje in Drachten. ,,We brengen je eigen bed naar het Skûtsje’’, zo stelde moeder Maria haar gerust. ,,En als het je dan niet bevalt, ga je gewoon weer mee naar huis.’’

Regiowoensdag, 21 april 2004

‘Rechtspreken is net opvoeden, zo simpel is het’

De voorstanders van hard straffen zullen haar het minst missen, mensen die vinden dat iedereen een tweede kans verdient het meest. Mr Rika de Valk-Aaldriks (61) uit Harlingen nam vrijdag afscheid als strafrechter bij de rechtbank van Leeuwarden. De voormalig onderwijzeres die op haar vijftigste nog een compleet nieuwe loopbaan begon stond bekend als een sociaal betrokken rechter. Een interview met de rechter die mild straft.

Geloof & Kerkwoensdag, 21 april 2004

Kerken Zuidwesthoek in nieuwe kerkenroute

Leeuwarden – Twintig kerken en kapellen in de Zuidwesthoek die in de zomer op tien zaterdagmiddagen open zijn voor publiek. Plus de komst van de eerste Friese Tsjerkepaadgids . Dat is het resultaat van een gezamenlijk initiatief van de Raad van Kerken in Friesland, de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad .

Geloof & Kerkwoensdag, 21 april 2004

Bolsward klaar voor drie keer ‘Jakob’

Bolsward – De generale repetitie is geweest, licht en geluid getest en nog één keer zijn gistermiddag de puntjes op de i gezet. Woensdag is het na meer dan anderhalf jaar voorbereiden zover: de uitvoering van de musical Jakob in de gereformeerde kerk van Bolsward.

Sportwoensdag, 21 april 2004

Hoofdklasse blijft utopie voor Lars Mellema

Langezwaag – Tweeënhalve week geleden werd doelman Lars Mellema met ONS Sneek kampioen van de eerste klasse E. Het was voor de 34-jarige sluitpost de tweede keer in zijn carrière dat hij promoveerde naar de hoofdklasse. Maar hij heeft nog nooit op dat niveau gespeeld en dat zit er ook niet in voor Mellema, die na dit seizoen stopt.

Weerwoensdag, 21 april 2004

Mild

Vanmiddag is het mild met een maximumtemperatuur van 17 graden. Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe, mogelijk valt er wat regen bij 9 graden. Morgen komen er enkele (actieve) buien voor. Het wordt ongeveer 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties