Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 21 maart 2011.

Cultuurmaandag, 21 maart 2011

In geve ‘Macbeth’ fan Tryater

Geef is goar en goar is geef. Dat is it motto fan de Macbeth węrmei’t Tryater yn in swarte opblaastinte troch Fryslân reizget; in stik oer it tinne lyntsje tusken goed en kwea dat William Shakespeare sa’n 400 jier lyn skreaun hat; węryn’t it foar Macbeth geef is om kening te węzen, mar goar om te wurden en te bliuwen.

Hoofdartikelmaandag, 21 maart 2011

Na de luchtaanvallen...

De luchtaanvallen op materieel, gebouwen en stellingen van Kaddafi doen denken aan de aanval op Irak. Een overmacht aan wapens, de modernste technische uitrusting en vuur, rook en vernieling. De beelden hebben iets surrealistisch; we moeten bedenken dat het echt is wat wordt getoond. Hoe echt wordt duidelijk in de volgende beelden: gedode mensen, half bedekt door een deken.

Regiomaandag, 21 maart 2011

‘Lekker samen onderweg, iedereen is altijd vrolijk’

Joure - ,,Nee, dat lampje past niet bij mijn solex. Net een ander type.” Voor solexliefhebbers is het altijd even zoeken naar nét dat ene onderdeel, dat ene schroefje dat nodig is om de solex bij het begin van de lente weer op en top te laten rijden.

Regiomaandag, 21 maart 2011

Eerste prijs met lof voor Pro Rege

Drachten - Brassband Pro Rege uit Heerenveen, onder leiding van Siemen Hoekstra, was zaterdagavond de grote verrassing van de tweede dag van het voorjaarsconcours van de Friese muziekbonden in De Lawei in Drachten. De band kreeg in de eerste divisie negentig punten en daarmee lof van de jury. Het was het enige orkest dat dit predicaat kreeg.

Regiomaandag, 21 maart 2011

Volop Libië-speculaties na actie F-16’s uit Leeuwarden

Leeuwarden - Het opstijgen van twee F-16’s van de Leeuwarder vliegbasis heeft zaterdagmiddag op internet geleid tot wilde speculaties over Nederlandse deelname aan Operation Odyssey Dawn tegen het Libische regime.

Regiomaandag, 21 maart 2011

Corporaties: geef ruimte in krimpstrijd

Leeuwarden - Provincies, gemeenten en woningcorporaties in Fryslân willen meer mogelijkheden om de negatieve gevolgen van de bevolkingskrimp aan te pakken. Zij pakken de lobby naar Den Haag daarom nu gezamenlijk op. ,,Wy fiele ús no earnstich beheind”, zegt Alex Bonnema van woningcorporatie Elkien.

Geloof & Kerkmaandag, 21 maart 2011

Leeuwarder PKN-kerken houden groot jeugdevent

Leeuwarden - De Protestantse Gemeente Leeuwarden houdt zondag 27 maart een groot evenement voor jongeren van twaalf tot met achttien in Leeuwarden. De Wake Up Call in de Fenix is een mix van muziek, dans, rap en creatieve activiteiten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties