Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 maart 2006.

Bijschriftdinsdag, 21 maart 2006

Hogepriester

De schijnwerper valt op een grote hogepriester: Jezus, de Zoon van God.

Cultuurdinsdag, 21 maart 2006

Muzikaal geschiedenislesje met Karin Bloemen

Heerenveen - Peter Tuinman en Karin Bloemen spelen de hoofdrollen in De Heeren van het Veen , het theaterspektakel dat bij de opening van Sportstad Heerenveen opgevoerd wordt. Dat heeft theatermaker Jos Thie gisteren bekendgemaakt. Hij is de drijvende kracht achter de grootschalige productie die op 13, 14 en 15 juli in het vernieuwde Abe Lenstra Stadion te zien zal zijn. Aan de voorstelling doen 2300 acteurs, muzikanten en sporters mee. Er worden 75.000 toeschouwers verwacht. Tien jaar geleden bracht Thie met Abe! een soortgelijke productie in het Heerenveense stadion.

Economiedinsdag, 21 maart 2006

Fors meer buitenlandse starters in Fryslân

Leeuwarden – Vorig jaar hebben 240 in het buitenland geboren personen een bedrijf in Fryslân gestart. Dit is een forse toename ten opzichte van voorgaande jaren. In 2003 ging het nog om 160 buitenlandse starters. Dit is een toename van 50 procent in twee jaar. Dit blijkt uit het rapport Startersprofiel Friese starters van de Kamer van Koophandel.

Economiedinsdag, 21 maart 2006

Reorganisatie bij Oostwoud in Franeker

Franeker – Bij Oostwoud International in Franeker verdwijnen achttien banen. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. De reorganisatie is het gevolg van de afnemende verkopen van ziekenhuisbedden. Concurrentie van lagelonenlanden en de vele aanbieders zijn er debet aan, stelt het bedrijf. De productie voor ziekenhuisbedden wordt dan ook afgebouwd.

Hoofdartikeldinsdag, 21 maart 2006

De hysterie van Kamerleden

Leden van de Tweede Kamer zijn gisteren de oren gewassen door psychiaters en andere deskundigen. Het gebeurde tijdens de hoorzittingen over het Nederlandse tbs-beleid van de parlementaire commissie die dit beleid onderzoekt. De Kamer wil meer weten van het beleid, de effecten daarvan en de gevaren. Er is vanuit de Kamer veel kritiek op verantwoordelijk minister Donner, vooral als een tbs-er tijdens een proefverlof een misdrijf pleegt. De Kamer dreigde de minister zelfs al eens met gedwongen aftreden. Welnu, de Kamer is hysterisch in haar reacties, zo kreeg de commissie gisteren te horen. Die beschuldiging werd gestaafd: een krant – raad eens welke – bracht een paginagroot artikel over begeleid wonen van ex-tbs’ers in een woonwijk. Er ontstond grote onrust. Twee Kamerleden, Wolfsson (PvdA) en Eerdmans (LPF) stelden tot twee keer toe schriftelijke vragen aan de minister. De effecten van de onrust was groot. Zowel bij de betrokkenen en hun familieleden als bij de behandelaars. Niet alleen van de begeleidende kliniek, maar ook bij andere. De onrust was volstrekt overtrokken: al meer dan tien jaar wonen ex-tbs’ers in woonwijken – zonder problemen.

Regiodinsdag, 21 maart 2006

Weg is vrij voor splitsing stroombedrijf

Den Haag – Splitsing van de energiebedrijven in een leverings- en een netwerkbedrijf is goed voor de concurrentie en efficiency Dat concludeert de onderzoekscommissie-Kist, die op last van de Tweede Kamer het wetsvoorstel over splitsing heeft onderzocht. Het rapport van Kist maakt de weg vrij om de splitsing door te zetten.

Regiodinsdag, 21 maart 2006

Minder grond in Fryslân voor waterberging

Leeuwarden – De voorgenomen uitbreiding van het aantal hectares grasland in Fryslân die bij wateroverlast mogen onderlopen, gaat niet door. Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân maakte gisteren korte metten met die plannen. Het waterschap kreeg opdracht de gemaalcapaciteit uit de breiden om meer water te kunnen wegpompen.

Regiodinsdag, 21 maart 2006

Bomen planten tegen effecten broeikasgas

Drogeham – Bomen zijn niet alleen mooi, ze dragen ook bij aan het welzijn van mensen, ze beschermen de bodem, houden water vast en in een omgeving met bomen is het klimaat vaak milder. De Verenigde Naties wisten dit al in 1954. In dit jaar riepen de VN op om vooral meer bomen te planten. Sindsdien is er nog een reden bijgekomen om groen te planten: bomen heffen namelijk het ‘broeikas’-effect op van de uitstoot van CO2 (door onder meer industrie en auto’s).

Regiodinsdag, 21 maart 2006

‘Meest veelbelovende student’ is Friezin

Delft/Warns – Je zou maar de Meest Veelbelovende Student van Nederland zijn. Een mooie titel, maar hij wekt wel enorm hoge verwachtingen over je toekomst. Met minder dan minister of multinational-directeur kom je niet meer weg, als je de wedstrijd van het blad Nobiles hebt gewonnen.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 maart 2006

Kennis over, kennis van of kennis aan

Een recensent kan kennis hebben over een onderwerp, kennis van een onderwerp of kennis aan iets of iemand. Dat maakt veel uit voor de manier waarop hij andermans boek bespreekt, ervaart dr. Wim ter Horst. Hij kreeg een boek toegestuurd over het verlies van een kind.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 maart 2006

‘Iets is beter dan niets’

Leiden – Stelt geloven in ‘iets’ eigenlijk wel wat voor? Is ‘ietsisme’ in feite niet hetzelfde als ‘nietsisme’? Over die vraag werd gisteren in Leiden gediscussieerd door verschillende wetenschappers. En terwijl de een ‘iets’ een verademing vindt en ‘beter dan niets’, vindt een ander het nog steeds te vaag.

Weerdinsdag, 21 maart 2006

Koud


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties