Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 maart 2003.

Bijschriftvrijdag, 21 maart 2003

Scheiden

Misschien kent u die uitdrukking wel: het bederf van het beste is het slechtste.

Cultuurvrijdag, 21 maart 2003

Anouk gaat vooral zelf uit ’r dak

De Haagse zangeres Anouk zei ooit eens: ,,Ik bepaal zelf wel of het ergens gezellig wordt.’’ Daarmee wil ze maar aangeven dat ze aan niets of niemand concessies doet. Tijdens haar optreden donderdag in De Harmonie in Leeuwarden had ze er duidelijk zin in.

Cultuurvrijdag, 21 maart 2003

Groot aantal inschrijvingen voor Kunstbende

Leeuwarden - Voor de regionale voorronde van de Kunstbende, die zaterdag 17 mei in de Lawei in Drachten wordt gehouden, zijn tot nu toe honderd inschrijvingen binnengekomen.

Economievrijdag, 21 maart 2003

Boer introduceert ligboxstal van polyester

Smallebrugge – Een ligboxstal van polyesterdoek dat bij elkaar wordt gehouden door frames van aluminium. Het klinkt ietwat onwaarschijnlijk. Toch is het fenomeen binnenkort te zien op het Friese platteland.

Economievrijdag, 21 maart 2003

Friesland Bank realiseert winst van 48 miljoen

Leeuwarden – De Friesland Bank realiseerde in 2002 een nettowinst van 48 miljoen euro. Ten opzichte van een jaar daarvoor is dat een stijging van acht procent. Het eigen vermogen overschreed de grens van 500 miljoen euro. ,,Dit zijn cijfers die gezien mogen worden”, aldus A. Offringa, voorzitter van de Raad van Bestuur van de bank.

Hoofdartikelvrijdag, 21 maart 2003

Oorlog en een demissionair kabinet…

Historici zullen het er later nog vaak over hebben: de bizarre positie waarin de Nederlandse regering zich in 2003 bevond bij het uitbreken van de oorlog tegen Irak.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

‘Fryslân loopt geen gevaar door oorlog’

Leeuwarden - In Fryslân zijn er ,,nauwelijks’’ personen of gebouwen die gevaar lopen als gevolg van de westerse aanval op Irak, zegt Commissaris van de Koningin Nijpels. Desalniettemin zijn onder zijn leiding ook in Fryslân een regionaal beleidsteam en een operationeel team gevormd van leidinggevenden en hulpverlenende diensten, die paraat moeten zijn in geval van een calamiteit.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Geld voor centrum Grootegast

Grootegast – Projectontwikkelaar HBG-Civiel Noord uit Leek, die het nieuwe bestemmingsplan Caspar de Roblespark in Grootegast mag ontwikkelen, gaat meebetalen aan het opknappen van het centrum van Grootegast. Dat zijn Burgemeester en Wethouders met de ontwikkelaar overeengekomen.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Helft huizen moet goedkoop

Joure – De helft van de nieuw te bouwen woningen in Skarsterlân moeten huurwoningen of goedkope koopwoningen zijn. Starters op de woningmarkt moeten hierdoor sneller geholpen worden.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Adreswijziging zonder te verhuizen

Lutkepost/Buitenpost – Bertien Kramer woont nu zo’n 22 jaar aan de Lutkepost 2, in de gelijknamige buurtschap onder Buitenpost. Haar man zelfs al vijftig jaar. Binnenkort woont het echtpaar echter aan de Kuipersweg, zonder daarvoor te hoeven verhuizen.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Reitsma informateur Staten

Leeuwarden - CDA-burgemeester Reitsma van Wymbritseradiel gaat als informateur de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten voorbereiden. Hij zal onderzoeken welke punten de fracties in Provinciale Staten willen inbrengen in een bestuursakkoord op hoofdlijnen en welke partijen op die basis het best te verenigen zijn in een college.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Terrein Grou heeft hoge archeologische waarde

Grou - Het gebied tussen de Sint Piterkerk en de Nieuwe Kade in Grou is van hoge archeologische waarde. Dat blijkt uit een inventariserend archeologisch onderzoek van Synthegra Archeologie bv, een onderdeel van de Verhoeve Groep bv, gehouden in opdracht van de gemeente Boarnsterhim.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Eerste ‘broedsjes’ gevonden

Nij Beets/Zoelmond - Het eerste kievitsei van Nederland lag niet in Noord-Brabant, maar in de buurt van Zoelmond bij Culemborg. Het ei werd op 10 maart al gevonden door de 55-jarige Anne Veenstra uit dit dorp.

Regiovrijdag, 21 maart 2003

Eerder beginnen, langer genieten

Leeuwarden – Uit Appingedam komen ze, met de trein. De 75-jarige Barteld Noordhof en echtgenote kunnen vrij reizen en besloten een ,,dagje Leeuwarden te doen’’: de beurs 50+ Vitaal die tot en met zondag in het FEC is. ,,Om ideeën op te doen’’, zegt Noordhof.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 maart 2003

‘Geef vrede Heer, geef vrede’

Leeuwarden – ‘Geef vrede Heer, geef vrede, de wereld wil slechts strijd’ . Gezang 285 uit het Liedboek voor de Kerken klonk gisteravond als protestlied tegen de oorlog in Irak. In diverse Friese kerken kwamen mensen samen voor bezinning en gebed.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 maart 2003

Veel Friese godshuizen vandaag weer open

Leeuwarden - Vrijdagavond zullen alle plaatselijke kerkgebouwen in Sint Nicolaasga, Tjerkgaast, Langweer, Idskenhuizen, Ouwsterhaule en Scharsterbrug opengaan tussen 19.00 en 20.00 uur.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 maart 2003

Ook Groningen krijgt een ‘jeugdkerk’

Leeuwarden – Komende maand begint in de provincie Groningen de eerste ‘jeugdkerk’.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 maart 2003

Psalmoersetter Alfred Boysen (88) ferstoarn

Leeuwarden – Yn it Noardfryske Risem (Sleeswyk-Holstein) is tiisdei Alfred Boysen (88) ferstoarn.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 maart 2003

Gospelformatie MIC geeft concert in Bethelkerk Drachten

Drachten – De Zuid-Afrikaanse gospel-dance formatie MIC geeft zaterdag een concert in de Bethelkerk in Drachten.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 maart 2003

Conferentie van Willow Creek in Drachten

Drachten – Bij de Drachtster baptistengemeente Bethel vindt op 23 mei een deel van een Willow Creek-conferentie plaats.

Sportvrijdag, 21 maart 2003

‘Gerke de Groot komt niet op de voorpagina’

In De Blauw-Witter , het huisorgaan van Blauw Wit’34 wordt door de redactie een staaltje heuse onderzoeksjournalistiek geleverd naar aanleiding van een ingezonden brief van Gerke de Groot. Die constateerde dat niet ieder lid over dezelfde (ros)kam wordt geschoren.

Sportvrijdag, 21 maart 2003

Koerswijziging Cambuur heeft weinig om lijf

Leeuwarden - De door bestuur en technische staf van Cambuur Leeuwarden afgesproken koerswijziging lijkt in de praktijk weinig om het lijf te hebben. Met het oog op volgend seizoen zouden voetballers met doorlopende contracten de voorkeur krijgen. Trainer Rob McDonald zegt nu de vertrekkende routiniers nog niet te kunnen missen.

Weervrijdag, 21 maart 2003

Zonnig weekeinde

Er komen vanavond en vannacht opklaringen en het kan licht gaan vriezen, met minimumtemperaturen die komen te liggen rond -2 graden. Er staat ons een zonnig weekeinde te wachten, met temperaturen tussen 11 en 13 graden. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit het zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties