Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 21 december 2016.

Economiewoensdag, 21 december 2016

Meeste oud-werknemers V&D zijn weer aan het werk

Leeuwarden - Het merendeel van het voormalig personeel van warenhuisketen V&D is weer aan het werk. Volgens uitkeringsinstantie UWV zijn landelijk bijna 7000 van de ruim 10.000 oud-medewerkers (67 procent) van het bijna een jaar geleden op de fles gegane winkelbedrijf weer aan de slag.

Hoofdartikelwoensdag, 21 december 2016

Wankele balans tussen vrijheid en veiligheid

De Duitse inlichtingendiensten waarschuwen al jaren dat het niet de vraag is óf Duitsland wordt opgeschrikt door een grote terreuraanslag, maar wannéér. Maandag werd de vrees bewaarheid en schaarde Duitsland zich in het rijtje Europese landen, waaronder Frankrijk en België, die al eerder werden getroffen door terroristisch geweld.

Regiowoensdag, 21 december 2016

Plan voor behoud kerkelijke archieven

Leeuwarden - Kerkelijke archieven verkeren vaak in slechte staat, zijn deels onvindbaar of worden ergens in een hoek bewaard. Dat moet de komende jaren veranderen. De provincie Fryslân stelt met de Friese kerken en archiefinstellingen een actieplan op om kerkelijke archieven te behouden voor de toekomst.

Regiowoensdag, 21 december 2016

Friese clubs spelen nog niet op kunstgras

Leeuwarden - Friese sportclubs reageren voorzichtig op de conclusies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat voetballen op kunstgrasvelden met rubberkorrels geen probleem is. Het RIVM meldde gisteren dat de korrels niet gevaarlijk zijn en de risico’s voor de gezondheid zijn ,,praktisch verwaarloosbaar". Het bestuur van VV Buitenpost wil het rapport eerst goed lezen en met de gemeente overleggen.

Regiowoensdag, 21 december 2016

Omwonenden zonnepark laken gemeente Heerenveen

Heerenveen - Omwonenden van het geplande zonnepark in de oksel van het klaverblad A7/A32 verwijten de gemeente Heerenveen gebrekkige communicatie over de plannen. Dat bleek gisteravond tijdens een informatieavond voor omwonenden, belegd door ontwikkelaar Zonel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties