Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 december 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 21 december 2013

Van advent tot voorbij het lijden

Rampen zijn van alle tijden en alle plaatsen. Sommige krijgen een plek in de geschiedenisboeken of in het bewustzijn van mensen. De gebeurtenissen in Syrië zullen zo’n plek krijgen. Datzelfde is gebeurd met de etnische moorden in Rwanda en met de moordpartijen van Pol Pot. Van de zeventiende eeuw is nog steeds berucht de dertigjarige oorlog (1618-1648). Die begon als een strijd om geloofsvrijheid en breidde zich uit tot een oorlog om de politieke macht in de Duitse landen. Van de oorlog zijn vooral de stroop- en moordtochten van soldaten bekend gebleven. Het lot van burgers werd nog verzwaard door hongersnoden en uitbraken van pest en andere ziektes.

Regiozaterdag, 21 december 2013

Friese bouwers grijpen naast Nieuw Thialf

Heerenveen | De vernieuwbouw van ijsstadion Thialf wordt hoogstwaarschijnlijk uitgevoerd door Ballast Nedam. Het bouwbedrijf uit Nieuwegein krijgt op 24 januari van het komende jaar definitief te horen of de grote klus binnen is.

Regiozaterdag, 21 december 2013

Dj Eric Corton controleert in Afrika wat er met de giften gebeurt

Deejay Eric Corton stond met onder anderen Giel Beelen en Claudia de Breij aan de wieg van Serious Request. ,,Bij elkaar hebben we in tien jaar nu zo’n twaalf miljoen mensen geholpen. Bijzonder.”

Regiozaterdag, 21 december 2013

Friezen weten Glazen Huis goed te vinden

Leeuwarden | Het enthousiasme voor de Serious Request-actie van radiostation 3FM blijft onverminderd groot in Fryslân. Gisteravond werd bekendgemaakt dat er al ruim 2,3 miljoen euro is binnengehaald. Dat is zo’n zes ton meer dan vorig jaar na twee volle actiedagen. De drie dj’s in het Glazen Huis op het Wilhelminaplein in Leeuwarden reageerden stomverbaasd op het hoge bedrag. ,,Niet normaal”, aldus dj Coen Swijnenberg.

Sportzaterdag, 21 december 2013

De Vries: per toeval van de Weissensee richting het OKT

Oranjewoud | In 2010 waren de Winterspelen een ver-van-mijn-bedshow voor schaatser Douwe de Vries. Letterlijk en figuurlijk. Terwijl zijn huidige ploeggenoot Sven Kramer in Vancouver streed om olympisch goud, reed de geboren Hallummer rondjes op natuurijs. ,,Op de Weissensee en in Zweden. Wedstrijden van 200 kilometer. De Spelen probeerde ik zo goed en zo kwaad als het ging te volgen. Maar dat ik er ooit zelf voor in aanmerking zou komen, bedacht ik me geen moment.” Toch vecht de 31-jarige Fries vanaf tweede kerstdag op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) om tickets voor Sotsji.

Sportzaterdag, 21 december 2013

Column Jelle ten Rouwelaar: De aanwezigheid van Riemer en Foppe is alleen maar goed voor Heerenveen

Het was een ontnuchterend bericht woensdagavond. Martin Koeman is overleden dus zit zijn zoon Ronald niet op de bank bij Feyenoord. Logisch. Als je dat hoort, weet je het weer: voetbal stelt eigenlijk niets voor. Het leven gaat om genieten, een fijne tijd hebben met familie en een beetje plezier maken. Dat is ook wat ik u toewens voor het nieuwe jaar. Maar alle goede voornemens ten spijt: je vergeet ze als die witte lijnen op dat groene veld eenmaal opdoemen. Dan telt alleen winnen. Want voetbal, we maken het met zijn allen zo heerlijk opgeblazen en belangrijk.

Sportzaterdag, 21 december 2013

Knappe overwinning Flyers op Tilburg: 4-1

Heerenveen | De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben gisteravond een knappe zege behaald. In het eigen Thialfstadion versloeg de ploeg uit Heerenveen koploper Tilburg met 4-1. Al in de eerste periode nam Flyers afstand van de Brabanders. Jade Galbraith nam de openingstreffer voor zijn rekening, waarna Kevin Bruijsten er 2-0 van maakte. In de tweede periode scoorde Tilburg via Julian van Lijden tegen, maar opnieuw Galbraith en Bruijsten maakten er in de derde periode 3-1 en 4-1 van.

Sportzaterdag, 21 december 2013

Vrouwen Heerenveen onderuit tegen ADO

Den Haag | De voetbalsters van sc Heerenveen zijn in de Beneleague gisteravond onderuit gegaan tegen ADO Den Haag. De Friezinnen verloren het uitduel met 3-1. Sisca Folkertsma had de score na ruim twintig minuten nog wel in Heerenveens voordeel geopend. Dankzij twee treffers van Renate Jansen en een van Tessa Oudejans ging ADO alsnog met de zege aan de haal. Heerenveen is afgezakt naar een zevende plaats. Koploper FC Twente versloeg Club Brugge met 9-0.

Sportzaterdag, 21 december 2013

Van Basten wil met een prettig gevoel het nieuwe jaar in

Heerenveen | Het begrip Kerst speelt in het profvoetbal bijna net zo’n clichématige rol als scorebordjournalistiek, een ruit op het middenveld en ‘de bal is rond’. Ieder jaar is weer de vraag welke trainers er voor de feestdagen al de laan uit worden gestuurd. Mag je als oefenmeester wel aanblijven dan heb je een andere zorg. ,,Met een zo lekker mogelijk gevoel de kerstdagen ingaan”, verduidelijkt Heerenveen-coach Marco van Basten aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen AZ.

Sportzaterdag, 21 december 2013

Christovao moet Cambuur van power voorzien in Breda

Leeuwarden | In de KNVB beker stond-ie begin dit seizoen al een keer in de basis en meteen zorgde dat voor succes tegen NAC. Uitgerekend tegen die ploeg maakt Alexander Christovao opnieuw zijn opwachting als basisspeler van SC Cambuur. Hij vervangt in Breda de geschorste Marcel Ritzmaier in wat niet alleen het laatste duel van 2013 is, maar als het aan de Leeuwarders ligt ook het eerste duel in de opmaat naar een goede tweede seizoenshelft.

Sportzaterdag, 21 december 2013

Or Heerenveen betreurt aanstelling bestuur

Heerenveen | Het volste vertrouwen, dat had de ondernemingsraad (or) van sc Heerenveen, volgens stichtingsbestuurvoorzitter Anne Hettinga donderdagmiddag uitgesproken in de zeven nieuwe leden van het one tier board. Omdat de or een paar weken eerder negatief adviseerde over de benoeming van die zeven personen waren Hettinga’s woorden opmerkelijk. En naar nu blijkt ook maar een deel van de waarheid. In een uitgebreide reactie liet de or gisteren weten de benoeming van de nieuwe directie te betreuren. ,,De belangen van het personeel hebben onvoldoende aandacht gekregen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties