Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 21 november 2009.

Economiezaterdag, 21 november 2009

Nordconnect House in St. Petersburg is open

Groningen - In St. Petersburg is het Nordconnect House deze week geopend. Het House is een gezamenlijke kantoorfaciliteit voor bedrijven uit Noord-Nederland die zaken in Rusland willen doen. Naar verwachting sluiten vijftien bedrijven uit diverse sectoren zich volgend jaar aan bij het Nordconnect House. Een Friese ondernemer heeft al goede ervaringen opgedaan.

Economiezaterdag, 21 november 2009

Leerling in Sneek krijgt meer contact met bedrijf

Sneek - Leerlingen van het vmbo, het mbo, havo en vwo in Sneek komen ook volgend jaar weer intensief in contact met de bedrijven in de stad. Dat is de uitkomst van de evaluatie van de eerste editie van de Dag van het Sneker bedrijfsleven. Eerder dit jaar gingen driehonderd leerlingen van havo-4 van Bogerman en RSG Magister Alvinus langs bij een veertigtal bedrijven en instellingen in de gemeente. Bij deze organisaties kregen de scholieren een rondleiding en moest er een opdracht worden uitgewerkt.

Hoofdartikelzaterdag, 21 november 2009

De kilometerheffing...

Het werd eind vorige week gepresenteerd als een prima plan, waarbij het land en de burgers alleen maar voordeel hebben: de kilometerheffing. De meesten van de negen miljoen automobilisten gaan minder belasting betalen, de files verminderen en het milieu wordt gespaard. Na jarenlang gesteggel begint minister Eurlings in 2012 met een proef. De wegenbelasting en de aanschafbelasting bpm gaan verdwijnen. Alle automobilisten blijven met elkaar evenveel betalen, namelijk 6,6 miljard per jaar, maar het wordt volgens Eurlings wel eerlijker verdeeld. De bezitters van auto’s die veel CO2 uitstoten betalen meer. Ook wordt het duurder om in de spits te rijden.

Regiozaterdag, 21 november 2009

Inbrengwinkel is leukste van Appelscha

Appelscha - ,,We zijn begonnen met het milieu voor ogen”, vertelt Hanneke Boonstra. ,,We wilden niet van die enorme afvalbulten. Het is zo zonde om goede spullen zomaar weg te doen. Mijn vriendinnen Lies Dijkshoorn en Tineke Brehm en ik vonden het vooral zonde dat goed speelgoed in de prullenbak verdween. Zo ontstond het idee voor een inbrengwinkel.”

Regiozaterdag, 21 november 2009

Fysio in Tadzjikistan: je móét helpen

Sneek - Ze is nog maar net terug uit Tadzjikistan, of ze wil er weer naartoe. Fysiotherapeut Jeanet van Overhagen heeft bijna vier weken lang een begin gemaakt met het opzetten van fysiotherapie aan de internaten van de Stichting Sviatoslav uit Sneek, die gehandicapte kinderen opvangt.

Regiozaterdag, 21 november 2009

Er valt zoveel te leren van kinderen met Down

Joure - Natuurlijk had ze zorgen om Afke. Maar haar dochter, die geboren is met het syndroom van Down, bracht haar vooral positieve dingen, vertelt Martje Wiarda-de Vries. Daarom wilde ze zo graag dat er een boek zou komen over haar leven en over het gezinsvervangend tehuis in Sneek. Goede vriendin Wietske Bakker vervulde haar wens en schreef in samenwerking met haar het boek Juweeltjes.

Regiozaterdag, 21 november 2009

Sobere trouwdag in Beetsterzwaag krijgt lang en rijk vervolg

Drachten - De trouwdag was sober, héél sober. Maar daar malen Jan en Jitske van der Bij niet meer om. Ze vinden het veel belangrijker dat ze altijd bij elkaar zijn gebleven, in lief en leed, vreugde en verdriet. ,,Dêr binne wy tige tankber foar.”

Regiozaterdag, 21 november 2009

Preventie óók taak voor Friezen zelf

Leeuwarden - De inwoners van Fryslân moeten zelf meer doen om de gevolgen van een eventuele brand te beperken. Bewoners van boerderijen in de buitengebieden kunnen niet verwachten dat de brandweer altijd binnen de kortste keren op de stoep staat. De brandweer in Fryslân is niet in staat om overal in de provincie op tijd te zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 november 2009

‘Geef ruimte aan meditatie op werk’

Ede - Hoe past spiritualiteit in de werkomgeving van vandaag? Dat is de vraag die werd behandeld in het debat Spiritualiteit werkt. ,,Een werknemer is meer dan de som van zijn productie. Als je een werknemer inhuurt, krijg je er een mens cadeau bij”, aldus CNV-bestuurder Lizelotte Smits.

Geloof & Kerkzaterdag, 21 november 2009

Pater Grasveldpenning naar Mient Raap uit Joure

Sint-Nicolaasga - Mient Raap uit Joure heeft gistermiddag in Zalencentrum St. Nyk uit handen van bisschop De Korte de Pater Grasveldpenning gekregen. Voor de derde maal werd de erepenning uitgereikt aan een persoon of organisatie, met speciale verdiensten op sociaal of diaconaal terrein.

Sportzaterdag, 21 november 2009

Cambuur houdt eindelijk eens de nul

Leeuwarden - Het duurt even, maar dan heb je ook wat; op Cambuur was die uitspraak gisteren van toepassing met betrekking tot het houden van de nul. Het lukte dit seizoen pas in het zeventiende duel. Het veredelde Heerenveen-belofteteam van FC Emmen was het slachtoffer van een winnend Cambuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties