Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 21 november 2006.

Cultuurdinsdag, 21 november 2006

Spesjale útjefte ‘de Moanne’ by jubileum Belvédère

Ljouwert- De redaksje fan literêr tiidskrift de Moanne hat yn gearwurking mei Museum Belvédère in spesjale útjefte gearstald foar de tentoanstelling ‘Friezen om utens’. Dizze útstalling wurdt kommende freed, 24 novimber iepene, presys twa jier nei't it museum Belvédère foar it earst de doarren iependie.

Dossierdinsdag, 21 november 2006

De strijd om de toeschouwer woedt in ’t hele land


Dossierdinsdag, 21 november 2006

Parma FC na succesvolle jaren weer helemaal terug bij af


Dossierdinsdag, 21 november 2006

Trendsetters hebben altijd gelijk


Economiedinsdag, 21 november 2006

Parlementariërs: nu duidelijkheid over quotering

Brussel - Europarlementariër A.J. Maat (CDA) en J. Atsma, woordvoerder Landbouw voor het CDA in de Tweede Kamer willen snel duidelijkheid over de quotumregeling voor melk na 2008. Dan is er een evaluatie van de regeling. De vraag naar zuivel groeit sterk, de kosten voor uitbreiding zijn nu nog hoog en uitwisseling van quota moet mogelijk zijn, stellen de volksvertegenwoordigers. Toch zetten ze kanttekeningen. ,,De huidige regeling is te knellend voor boeren, maar we willen niet het zuivelbeleid overlaten aan een te liberale koers waarbij de melkprijs een Russische roulette wordt.”

Economiedinsdag, 21 november 2006

Auto Dijk met nieuwe start in nieuw pand

Zijn bedrijf moest een hele ommezwaai maken, maar het verlies van het dealerschap van Volkswagen en Audi is per saldo een zegen gebleken, vindt Rommert Dijk (53). Hij is samen met zijn broer Kees (47) eigenaar van Autobedrijf Dijk in Dokkum ,,We hebben nu veel meer vrijheid. We kunnen zelf alles bepalen.” Onlangs verhuisde zijn bedrijf naar een gloednieuw gebouw aan de Hogedijken.

Economiedinsdag, 21 november 2006

Aantal failliete bedrijven daalt snel in 2006

Voorburg - Het aantal faillissementen in Nederland blijft dalen. Er gaan minder ondernemingen over de kop, terwijl de stijging van het aantal faillissementen van personen tot staan is gekomen. Dat blijkt uit gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepubliceerd. De daling is in Fryslân het sterkst.

Hoofdartikeldinsdag, 21 november 2006

Peilingen, verkiezingen...

De spanning omtrent de uitslag van de verkiezingen, morgen, neemt toe. De peilingen geven een zeer divers beeld te zien. Bij de een (Maurice de Hond) wordt het een nek aan nek-race tussen CDA en PvdA, bij de ander (Nipo) ligt de PvdA tien zetels achter. De diversiteit aan uitkomsten van peilingen geeft aan hoe betrekkelijk de metingen zijn. Des te opmerkelijker is het dat lijsttrekkers en hun adviseurs zich laten beïnvloeden door de uitkomsten: de gedragingen tijdens verkiezingsbijeenkomsten en media-optreden zijn op de uitkomsten van de peilingen afgestemd. En vanavond moeten de lijsttrekkers hun slag slaan; door een zorgvuldig voorbereide show moet de grote groep zwevende kiezers in een partij-kamp worden getrokken.

Hoofdartikeldinsdag, 21 november 2006

Klimaat...

De bijeenkomst in Nairobi over de klimaatverandering is in politiek opzicht een mislukking geworden. De ministers voor milieu konden het nauwelijks eens worden over een agenda voor de agenda, zoals de Nederlandse parlementatier Duyvendak het omschreef. De bijeenkomst zou moeten gaan over het milieubeleid na 2012, dus over het vervolg van het Kyoto-verdrag.

Regiodinsdag, 21 november 2006

Vrijetijdscentrum in Drachten

Drachten - In Drachten komt een groot centrum voor vrijetijd, horeca en gezondheidszorg. Ook is er ruimte voor commerciële zaken. Het centrum, Freedôme genaamd, heeft een bruto oppervlakte van 53.000 vierkante meter en komt langs de Noorderhogeweg, direct vanaf de afslag N31 (Wâldwei) bij Nijtap.

Regiodinsdag, 21 november 2006

Oude zeesteden staan eerst centraal

Harlingen - Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar sinds gisteren is ook Fryslân opgenomen in de reeks Historische plattegronden van Nederlandse steden. In Harlingen presenteerde de Stichting Historische Stadsplattegronden (gevestigd in Lisse), in samenwerking met de Fryske Akademy en uitgeverij Canaletto (Alphen aan den Rijn), het eerste deel over de historische plattegronden van de elf Friese steden. De eerste voorbereidingen voor deze uitgave dateren uit 1984. ,,We zijn dus een lange weg gegaan”, concludeerde Jacob van der Vaart die het project namens de Fryske Akademy heeft begeleid.

Regiodinsdag, 21 november 2006

Zachte herfst: veel vlinders

Leeuwarden - Het warme herfstweer heeft ertoe geleid dat tien vlindersoorten zich later dan ooit hebben laten zien. Vrijwilligers van de Vlinderstichting verbaasden zich de afgelopen dagen over de kleine koolwitjes, bonte zandoogjes en boomblauwtjes die genoten van het herfstzonnetje. Ook trekvlinders bevinden zich nog steeds in ons land.

Regiodinsdag, 21 november 2006

Verdachte moord Haulerwijk gepakt

Haulerwijk - De politie heeft een 21-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 51-jarige Marinus Ooms uit Haulerwijk begin oktober. De man meldde zich op 6 november bij de Amsterdamse politie met de verklaring dat hij betrokken was bij de dood van Ooms, liet het Openbaar Ministerie gisteren weten.

Regiodinsdag, 21 november 2006

Voor het eerst minder Friezen

Leeuwarden - Uit geen enkele provincie verhuizen zoveel mensen als uit Fryslân. Het aantal inwoners van Fryslân is vorig jaar met 747 mensen omlaaggegaan, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee zet de krimptrend door die zich in 2004 aftekende.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 november 2006

‘De buitenkant is niet zo belangrijk’

Leeuwarden - De jongerenbijbel is er alweer een half jaar. Toen hij verscheen, was er een run op de nieuwe bijbel en inmiddels zijn er duizenden over de toonbank gegaan. In een drieluik vertellen jongeren wat ze van de Jongerenbijbel vinden. Vandaag deel drie: Marina Nasri (15) uit Leeuwarden, lid van de Gereformeerd-vrijgemaakte Morgensterkerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 21 november 2006

Ledensysteem PKN fors duurder

Utrecht - Het nieuwe ledenregistratiesysteem van de Protestantse Kerk in Nederland valt nog eens 1,5 miljoen hoger uit dan in maart 2006 werd gezegd. Daarmee komt het op een bedrag van 5,2 miljoen euro. Dat is ruim twee keer zoveel dan in april 2005, bij de lancering van het plan, werd begroot (2,3 miljoen).

Sportdinsdag, 21 november 2006

HEERENVEEN. Baanwedstrijden.


Sportdinsdag, 21 november 2006

Van Rooijen één duel geschorst

Leeuwarden Joris van Rooijen mist komende vrijdag het thuisduel van Cambuur Leeuwarden tegen Stormvogels Telstar. De verdediger kreeg afgelopen vrijdagavond in het met 0-2 gewonnen uitduel in en tegen Eindhoven zijn vierde gele kaart van het seizoen, waardoor hij door de tuchtcommissie van de voetbalbond KNVB automatisch voor één duel werd geschorst.

Sportdinsdag, 21 november 2006

Cambuur II speelt gelijk in Doetinchem

Doetinchem Jong Cambuur-Leeuwarden heeft gisteravond een prima prestatie geleverd door uit 1-1 te spelen tegen de beloften van De Graafschap in Doetichem.

Sportdinsdag, 21 november 2006

Tweede nederlaag voor beloftenteam van Heerenveen

Utrecht De beloften van Heerenveen hebben gisteravond de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De koploper ging bij runner-up FC Utrecht met 2-1 onderuit.

Weerdinsdag, 21 november 2006

Wisselvallig

We hebben vanmiddag enkele buien, maar de zon schijnt ook af en toe. Het wordt daarbij ongeveer 9 graden. Vannacht houden we af en toe een bui bij minima rond 5 graden. Morgen is er meer bewolking en heeft de zon het wat moeilijk, verder zijn de buien er ook weer regelmatig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties