Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 21 februari 2014.

Economievrijdag, 21 februari 2014

Fries bedrijf met biologische producten groeit tegen de crisis in

Theo Klein

Hoofdartikelvrijdag, 21 februari 2014

Drones - is het middel erger dan de kwaal?

Na het geruchtmakende afluisterschandaal waarbij bleek dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA miljarden telefoon- en internetdata onderschept, dringt zich nu ook een ander omstreden aspect van de oorlog tegen het terrorisme op: de Amerikaanse inzet van drones in Pakistan en andere landen. Bij aanvallen op terroristische organisaties door onbemande, op afstand bestuurde vliegtuigen zouden volgens mensenrechtenorganisaties in de afgelopen jaren honderden onschuldige burgers zijn omgekomen. De Pakistaanse activist Karim Khan, die zijn broer en zoon verloor door een drone-aanval, getuigde deze week in de Tweede Kamer. Volgens Kahn zijn de aanvallen in strijd met het internationaal recht en hebben ze een averechts effect omdat het de haat tegen Amerika aanwakkert en daardoor de gelederen van Al Qaida blijft versterken.

Regiovrijdag, 21 februari 2014

Geen nieuwe stroomkabel door Fryslân

Leeuwarden | Er komt geen nieuwe hoogspanningslijn door Fryslân. Netbeheerder TenneT kort de Noordwest 380 kV-verbinding vanuit Eemshaven in tot aan Vierverlaten, vlakbij de stad Groningen. Het deel van Vierverlaten via Noardburgum en Oudehaske tot aan Ens (Noordoostpolder), is geschrapt. Volgens de netbeheerder is er minder transportcapaciteit nodig dan verwacht.

Regiovrijdag, 21 februari 2014

Leerlingen voeren actie voor hun Meldij

Drachten | De kwaliteit van de muzieklessen en cursussen op het Drachtster centrum voor de kunsten Meldij moet er na de reorganisatie niet op achteruit gaan. Die oproep deden vijfhonderd cursisten van de Meldij gistermiddag in een petitie aan wethouder Nieske Ketelaar (PvdA). Ze proberen de plannen van de gemeente te keren, maar de forse verhoging van hun lesgeld blijft hoogstwaarschijnlijk in stand.

Regiovrijdag, 21 februari 2014

Patent op paprika treft ook de gewone moestuinder

Leeuwarden | Grote posters op Doos058, het brugwachtershuisje op de Beursbrug in Leeuwarden, en een mini-expositie wezen voorbijgangers er de afgelopen weken al op: de vrijheid van de moestuinder staat op het spel. Morgenmiddag proberen Dorine van den Beukel en Freya Zandstra uit Heeg voorbijgangers ook persoonlijk bewust te maken van de gevolgen van een patentbesluit van het Europese Octrooi Bureau (EOB) afgelopen voorjaar. Zandstra: ,,Zulke ingrijpende beslissingen gaan iedereen aan. Vandaar onze mini-expositie en actie Us griente, ús sied.”

Regiovrijdag, 21 februari 2014

Heerenveen sportiefste regio ter wereld

Heerenveen | Het ongekende succes van de Nederlandse schaatsers op de Olympische Winterspelen in Sotsji begint geleidelijk ook op de gemeente Heerenveen af te stralen.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 februari 2014

Op Schiermonnikoog op zoek naar geloofsverdieping

Buitenpost | Schiermonnikoog is eind maart het decor van een tweedaagse mannenconferentie. De initiatiefnemers Hedde Bijma en Tabe Oldenhuis uit de Christengemeente Buitenpost hebben inmiddels ruim honderd aanmeldingen binnen.

Geloof & Kerkvrijdag, 21 februari 2014

Kerken Oekraďne: dit is onvoorstelbaar geweld

Ondanks een woensdagavond gesloten bestand vielen gisteren opnieuw tientallen doden in Kiev. De kerken in Oekraďne maken zich grote zorgen over hoe het land in brand staat.

Sportvrijdag, 21 februari 2014

Aris laat Den Bosch zweten, maar loopt te veel op de tenen

Leeuwarden | Aris Leeuwarden heeft er gisteravond aan eigen publiek weer eens blijk van gegeven dat er dit seizoen misschien nog wel wat in het vat zit. De gehavende basketbalploeg bezorgde Den Bosch de grootste moeilijkheden, maar kon in de slotfase niet de laatste stap naar succes zetten (72-82).

Sportvrijdag, 21 februari 2014

Nynke Oud ziet in de beker nieuwe kansen voor Sneek

Drie jaar geleden was Nynke Oud er in Almere als supporter bij toen VC Sneek voor het eerst sinds negentien jaar weer eens de bekerfinale speelde. Morgenavond staat de negentienjarige spelverdeelster van de Sneker eredivisionist zelf op de drempel van de eindstrijd. Om dat te bereiken zal de formatie van trainercoach Petra Groenland in de halve finale van de Final Four eerst moeten afrekenen met regerend kampioen Sliedrecht Sport.

Sportvrijdag, 21 februari 2014

Column Thijsje Oenema: Schijnwereld die draait om Sotsji


Sportvrijdag, 21 februari 2014

Column: De kleine jongen met de grote mond


Sportvrijdag, 21 februari 2014

Erop of eronder voor Knegt en Breeuwsma

Sotsji | Met de finale op de aflossing is het voor de Nederlandse shorttrackmannen, onder wie de Friese troeven Sjinkie Knegt (Bantega) en Daan Breeuwsma (Aldeboarn), vandaag erop of eronder in Sotsji. Na de bronzen medaille van Knegt op de 1000 meter moet een podiumplaats van het team de ultieme beloning worden voor drie jaar keihard werken. Wordt het een ‘gouden dag’?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties