Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 oktober 2011.

Economiedonderdag, 20 oktober 2011

Leeuwarder waterfonds voor jonge technologiebedrijven

Leeuwarden - In Leeuwarden komt een investeringsfonds om baanbrekende watertechnologie van jonge bedrijven te ondersteunen. Het waterfonds moet honderd miljoen aantrekken en begin 2012 actief zijn.

Hoofdartikeldonderdag, 20 oktober 2011

Tunesie: hoe pakt de Jasmijnrevolutie uit?

Aanstaande zondag vinden de eerste vrije verkiezingen plaats in Tunesië sinds het vertrek van dictator Zine al-Abidine Ben Ali. De hele wereld zal met ingehouden adem volgen hoe er een constituerende vergadering wordt gekozen die een nieuwe grondwet voor het land zal maken. Tunesië was het eerste land waar de Arabische revolutie plaatsvond. Het vervult ook nu de afwikkeling ervan moet gebeuren een voorbeeldfunctie. Want tijdens en na de verkiezingen zal duidelijk worden hoe het land de leuzen voor meer vrijheid en democratie, geuit tijdens de Jasmijnrevolutie, zal omzetten in stevige instellingen die de vrijheid voor burgers zullen garanderen en die de basis vormen voor een democratische rechtstaat.

Regiodonderdag, 20 oktober 2011

Bouwput achter herberg in Lemmer aangekocht

Lemmer De bouwput achter herberg de Wildeman in Lemmer is aangekocht door Projectontwikkeling NoordNederland, een bv opgericht door de eigenaren van de reeds eerder betrokken bouwonderneming en funderingsonderneming: Knol Beton-, Waterbouw & Heiwerken uit Akkrum en het Duitse Baugeschaft H. Woesten GmbH.

Regiodonderdag, 20 oktober 2011

Steeds vaker zonder papier vergaderd

Leeuwarden - Leeuwarden wil jaarlijks zeventigduizend euro besparen door de iPad in te voeren voor de gemeenteraad.

Regiodonderdag, 20 oktober 2011

Skarsterlân wil af van onrust over bomenkap

Joure - De gemeente Skarsterlân organiseert op 31 oktober in het gemeentehuis een informatieavond over de plannen rond het park Ter Huivra in Joure. Aanleiding is de commotie die is ontstaan over de kap van bomen in het park.

Regiodonderdag, 20 oktober 2011

Forel is pienter, de kunst is hem te verleiden

Vissers zijn het over een ding eens: de forel is leep. De vis, ook al bevindt hij zich met honderd soortgenoten in een vijver en lijkt hij een makkelijke prooi, hapt niet zomaar toe.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 oktober 2011

Extra subsidie kerkrestauratie Raerd

Raerd - Dankzij een aanvullende rijkssubsidie van bijna 63.000 euro hebben de kerkrentmeesters van de Laurentiuskerk van Raerd (B) groen licht kunnen geven voor de afronding van de restauratie van hun kerkgebouw. Met het geld is het onder andere mogelijk om de vorig jaar teruggevonden gewelfschildering te herstellen. Inmiddels is dat herstel in volle gang. Art-Decor uit Heerenveen voert het uit.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 oktober 2011

Warme voeten door terugkeer stoof in Hallum

Hallum - In Hallum wordt vrijdagmiddag officieel de gerestaureerde Sint Maartenkerk weer overgedragen door het College van Kerkrentmeesters aan de kerkenraad. Na een jaar restaureren vindt de heringebruikname van de kerk plaats. De Protestantse Gemeente Mariëngaarde trekt drie dagen uit voor de festiviteiten.

Sportdonderdag, 20 oktober 2011

Friese werper doet met succes gooi naar honkbaltitel

Maandag, dinsdag, woensdag. Goeiemoggguh.” Veel verder reikt de Nederlandse taalkennis van honkballer Orlando Yntema niet. Met een lang doorschrapende ‘g’ geeft hij blijk van zijn kunnen en laat hij merken open te staan voor de woordenschat van zijn vaderland. ,,Ik wil graag meer leren”, vervolgt hij in het Engels. ,,Zeker nu ik in het nationale team speel en het er naar uitziet dat ik volgend seizoen ook bij mijn club UVV in Utrecht actief ben.”

Sportdonderdag, 20 oktober 2011

Paardensportevenementen kunnen Fryslân in 2012 miljoenen opleveren

Het leek erop dat de grote hippische evenementen in Fryslân een stille dood waren gestorven. Niets is minder waar. Volgend jaar verwelkomt de provincie zelfs twee paardensportevenementen. In Drachten en in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties