Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 oktober 2007.

Hoofdartikelzaterdag, 20 oktober 2007

Een nieuwe wind...

Het belang van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank wordt zienderogen kleiner. Beide instellingen beraden zich op hun toekomstige functies. Er komen steeds meer landen met snel groeiende economieën die hun broek kunnen ophouden zonder omvangrijke leningen. Daarnaast is er een ideologische verandering te bespeuren die de wereld overwaait. IMF en Wereldbank worden gezien als de herauten van het ‘superkapitalisme’ dat de afgelopen decennia de toon heeft aangegeven. Beide instellingen lieten hun leningen gepaard gaan met voorwaarden die in dienst stonden van het verkleinen van de overheidsinvloed ten gunste van de vrije markt. Helemaal naar de ideeën van de Amerikaanse econoom Milton Friedman.

Regiozaterdag, 20 oktober 2007

Een ‘Wetsus’ voor schone brandstof

Leeuwarden - Fryslân krijgt er een nieuw kennisinstituut bij op het terrein van biobrandstoffen. Het Cartesius Instituut en de hogeschool Van Hall Larenstein nemen het voortouw, en diverse bedrijven en instellingen hebben hun medewerking al toegezegd. Het centrum moet voor duurzame energie worden wat Wetsus voor watertechnologie is.

Regiozaterdag, 20 oktober 2007

Bibliobussen hebben langste tijd gehad

Leeuwarden - Bibliotheekservice Fryslân verwacht dat het in 2009 geen bibliobussen meer heeft rijden. Dat staat in het jaarverslag 2006 van de dienst. De contracten met de zes zelfstandige Friese bibliotheekorganisaties lopen af, en die kiezen daarna voor andere vormen van dienstverlening aan de kleine dorpen. Wel is één bibliobus verkocht aan het cluster Midden-Fryslân, omdat die de bus volledig wil opnemen in de eigen dienstverlening.

Regiozaterdag, 20 oktober 2007

‘Veertig uur werken voor een diefstal is te weinig’

Jacob heeft de commotie over de taakstraf de afgelopen week goed gevolgd. Ook hij vindt het belachelijk dat een meisje dat haar vriend heeft geholpen een huurmoord te plegen ervan afkomt met een taakstraf van 120 uur. ,,Moord en verkrachting kun je nooit afdoen met een taakstraf.”

Regiozaterdag, 20 oktober 2007

‘Landschap wordt wisselgeld’

Leeuwarden - De snelle groei van de paardensector wordt in de ene gemeente heel anders benaderd dan in de andere. Dat concludeerden aanwezingen gisteravond op de eerste ledenbijeenkomst van de vakgroep Paardenhouderij van LTO Noord, gisteravond in het WTC Expo in Leeuwarden. Sommige gemeenten zijn heel coulant, andere stellen heel strenge regels op. Zo stelde het gemeentebestuur van Tytsjerksteradiel zich deze week in een nota over de kwestie terughoudend op bij de toekenning van vergunningen voor buitenbakken. ,,Het speelt trouwens niet alleen in de paardenhouderij, maar ook in de veehouderij. Landschappelijke inpassing zal in de toekomst steeds meer als wisselgeld worden gebruikt’’, aldus Margo Meijerink, secretaris van de vakgroep. Dat betekent voor de paardenhouderij dat in sommige gevallen bij een uitbreiding rekening gehouden wordt met het landschap.

Sportzaterdag, 20 oktober 2007

Cambuur pakt toch nog een verdiend punt

Helmond - Cambuur is er gisteravond, dankzij een prima tweede helft in geslaagd een puntje mee te nemen uit het verre Helmond. Na een teleurstellende eerste 45 minuten, herstelde de ploeg zich knap en sleepte het gelijkspel verdiend uit het vuur. Jurrie Koolhof verwonderde zich over het duel dat wat Cambuur betreft, twee gezichten kende.

Sportzaterdag, 20 oktober 2007

Hiaten Heerenveen-defensie kwestie van vertrouwen

Heerenveen - Een telefoontje heeft Gertjan Verbeek nog niet gehad van Ajax. Oud-Heerenveen-aanvaller Klaas Jan Huntelaar gaf in een interview met Voetbal International namelijk hoog op over de trainer. ,,Dat is erg aardig van Klaas Jan”, geeft Verbeek aan, om daar gekscherend aan toe te voegen. ,,Maar helaas heb ik nog niets gehoord.”

Sportzaterdag, 20 oktober 2007

Massele kloppartij Flyers - Tilburg

Tilburg De wedstrijd tussen Vadeko Flyers en Tilburg Trappers is gisteravond helemaal uit de hand gelopen. Het duel in Tilburg ontplofte op het moment dat de Heerenveen ijshockeyers halverwege de tweede periode de achterstand terugbrachten tot 4-1. Daarna ontstond een massale vechtpartij tussen de twee teams. Er werden door scheidsrechter Patrick Britt maar liefst elf matchpenalty's uitgedeeld voor het molesteren van officials. Onder hem bevonden zich de Flyers Matthew McCarthy, Michael McCarthy, Hans Kroon. John Gordon van de Friezen kreeg zelfs een dubbele match penalty. Flyers-goalie Tim Kelleher krijgt vlak voor het einde van de turbulente tweede periode nog eens tien minuten straf. Flyers kwam er gisteravond verder niet aan te pas in het duel tegen de Brabanders. Die liepen in het begin van de derde periode verder uit naar 7-3.

Sportzaterdag, 20 oktober 2007

Sloothaak is de Hiddink van de paardensport

Leeuwarden - Franke Sloothaak wordt in het FEC in Leeuwarden tijdens Indoor Friesland omarmd. Het concours kwam hem gezien de agenda goed uit. Hij maakte zijn reputatie waar en won gisteravond met Aquino een hoofdprijs. Bovendien staat een topprestatie op sportgebied niet meer voor de volle honderd procent centraal. De tot Duitser genationaliseerde Fries werkt aan een nieuwe Internationale Hippische Sportacademie.

Sportzaterdag, 20 oktober 2007

Frits de Jong pocht over baan na titel

Leeuwarden - Frits de Jong uit Tjerkgaast heeft in het WTC Expo in Leeuwarden de nationale titel voor Friese dekhengsten achter zijn naam geschreven. Met Wierd wist hij de concurrenten achter zich te houden. De menner was een klasse apart. Hij pochte vooral over de perfecte wedstrijdvloer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties