Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 september 2016.

Economiedinsdag, 20 september 2016

Fusie landbouwgiganten niet goed voor prijs en milieu

De vorige week aangekondigde overname van Monsanto door Bayer krijgt allerminst de handen op elkaar in de landbouwsector en bij betrokkenen. Integendeel zelfs, ze vrezen een prijsopdrijvend effect door het grotere machtsblok en negatieve gevolgen voor milieu en biodiversiteit. -

Hoofdartikeldinsdag, 20 september 2016

Onmin Rusland en VS obstakel naar vrede

De hoop dat het Syrische staakt-het-vuren een keerpunt in de al vijf jaar voortslepende oorlog zou worden, lijkt al na een week de bodem ingeslagen. Het bestand was afgekondigd op initiatief van Rusland en de Verenigde Staten, in principe de enige twee grootmachten die invloed kunnen uitoefenen op de vele strijdende partijen. Rusland geeft de VS de schuld van het mislukken van het bestand omdat Washington niet in staat zou zijn de rebellen te dwingen het staakt-het-vuren in acht te nemen.

Regiodinsdag, 20 september 2016

Vermilion overweegt proces tegen gemeente Opsterland

Nij Beets - Vermilion Oil & Gas BV wil nog niet reageren op de weigering van een omgevingsvergunning voor de bouw van een proefboringsinstallatie bij Ripen 19 bij Nij Beets. Het bedrijf heeft het besluit in beraad.

Regiodinsdag, 20 september 2016

Vijfduizend mensen willen Fries leren

Groningen - Voor de online cursus Fries die komende maandag start bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben zich bijna vijfduizend mensen aangemeld. Dat zegt Gerbrich de Jong, projectcoördinator en hoofddocent van de cursus.

Regiodinsdag, 20 september 2016

Burgemeester deelt zorgen van azc-bewoners

Burgum - Burgemeester Wilma Mansveld van Tytsjerksteradiel deelt de zorgen van azc-bewoners in Burgum over de manier waarop uitzettingen verlopen. Ze zal die zorgen overbrengen aan de Dienst Terugkeer en Vertrek, zei ze gistermiddag.

Regiodinsdag, 20 september 2016

Broekster jeugd geeft visie in Den Haag

Broeksterwâld - Het was gisteren een dag om nooit te vergeten voor de leerlingen van groep 7/8 van cbs De Wel in Broeksterwâld. Na een busrit naar Den Haag presenteerden ze hun ideeën voor een beter Nederland in het parlementaire ontmoetingscentrum Dudok.

Sportdinsdag, 20 september 2016

Bruinsma met vijf plakken 'koningin´ van zwembad

Rio de Janeiro - De Friese paralympische delegatie keert morgen terug in ons land met dertien medailles in de bagage. Zwemster Liesette Bruinsma uit Wommels mocht zich met vijf plakken, waarvan twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles, de koningin van het zwembad noemen. ,,Ik had er stiekem wel een beetje op gehoopt, maar het moet altijd nog gebeuren. Je hebt ze pas als je ze alle vijf om je nek hebt hangen."

Sportdinsdag, 20 september 2016

Afscheid nemen is als een beetje sterven

Partir, c´est mourir un peu. Afscheid nemen is een beetje sterven. Kijk Johan van der Meulen, koning van de 103e Oldehovepartij, in zijn ogen en zie hoe moeilijk hij het heeft. ,,Ik kom fêst werom op de keatsfjilden, mar noait mear sil ik der werklik ûnderdiel mear fan útmeitsje. En dat docht ferskriklik sear."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties