Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 juli 2012.

Cultuurvrijdag, 20 juli 2012

Dj Darkraver naar dancefestival Jelsum

Jelsum | De bekende Nederlandse dj Steve Sweet, beter bekend onder de naam dj Darkraver, speelt op 1 september op het nieuwe dancefestival Alles Gute in Jelsum. Het evenement is een initiatief van een vriendengroep uit Britsum. Die organiseerde de afgelopen twee jaar al twee kleine dancefeesten in Britsum. Alles Gute is groter van opzet. Van vier uur ‘s middags tot half een ‘s avonds treden dj’s op. De nadruk ligt op lokale, jonge dj’s.

Cultuurvrijdag, 20 juli 2012

Kassa Theater Sneek vandaag voor het laatst geopend

Sneek | De kassa van het tijdelijke Theater Sneek aan de Kerkgracht is vandaag voor het laatste geopend. Bezoekers kunnen alleen vandaag nog daar hun kaartjes halen, daarna moeten ze die via de website bestellen. Na twee seizoenen gaat het tijdelijke theater voorgoed dicht. Vanaf 21 augustus is de kassa weer geopend, maar dan in het gloednieuwe theater aan de Westersingel.

Economievrijdag, 20 juli 2012

Klunder aangemerkt als financieel zeer gezond

Drachten | Klunder Drachten is door financieel dienstverleningsbedrijf Graydon onderscheiden met een AA-rating op het gebied van financiële gezondheid. Dat betekent dat het bedrijf, dat bekend is op het gebied van ijzerwaren, gereedschap, bouwbeslag en deuren, hoort bij de 2 procent beste Nederlandse bedrijven. ,,Het laat zien dat een bedrijf aan de betalingsverplichtingen kan voldoen. Zakenrelaties kunnen zonder zorgen met ze samenwerken”, meldt Graydon.

Hoofdartikelvrijdag, 20 juli 2012

Niet iedereen hield het vol tot de eindstreep

Voor veel Friezen is vandaag of morgen de eerste vakantiedag. Veel kinderen gaan van school, beginnen straks vol verwachting aan het voortgezet of beroepsonderwijs, anderen stappen naar het hoger of universitair onderwijs.

Regiovrijdag, 20 juli 2012

Toch derde fietstunnel in het Europaplein

Leeuwarden | Het gerenoveerde Europaplein in Leeuwarden krijgt toch drie in plaats van twee fietstunnels. Wethouder Thea Koster trekt ruim een miljoen extra uit om aan de wensen van de buurt en de gemeenteraad tegemoet te komen. Tot nu toe stelde Koster zich op het standpunt dat een derde fietstunnel onbetaalbaar was: de kosten zouden dan op zestien in plaats van twaalf miljoen euro uitkomen, terwijl dat laatste het maximale bedrag was dat de raad ervoor wilde uitgeven. Maar na onderzoek van de bodem bleek dat een tunnel goedkoper was dan werd gedacht.

Regiovrijdag, 20 juli 2012

Verdachte met ghb op niet meer weggestuurd

De politie heeft in het afgelopen jaar verdachten onder invloed van ghb soms meteen weer losgelaten. Ghb-verslaafden kunnen ernstige gezondheidsklachten krijgen als ze abrupt stoppen met gebruik. Agenten wilden het niet op hun geweten hebben dat zij in een cel overlijden, verklaarde officier van justitie Roelof de Graaf.

Regiovrijdag, 20 juli 2012

Oud-IFKS-kampioen Los zit zonder skûtsje

Warns | De broers Jelmer en Delmer Los kunnen dit jaar niet meedoen in de A-klasse van de IFKS. De gebroeders Los die in 2010 de titel in de hoofdklasse veroverden, kunnen namelijk niet beschikken over het skûtsje de Grutte Pier.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juli 2012

Jan Alferink: gedreven door het contact met mensen

Jan Alferink (77) uit Heerenveen viert zondag zijn gouden priesterjubileum. De pastoor is nog altijd werkzaam. ,,Het contact met de mensen, de parochianen, dat is altijd waar ik de meeste vreugde uit heb gehaald.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juli 2012

NBV cadeau voor Nederlandse sporters

Londen | Nederlandse sporters kunnen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen een Nederlandse Bijbel lezen. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft, op verzoek van het Brits Bijbelgenootschap, dertig bijbels geleverd voor het Olympisch dorp in Londen. In overleg met Uitgeversgroep Jongbloed heeft het NBG gekozen voor de X-tra sterk-editie van De Nieuwe Bijbelvertaling. Met de bijbels is een groet meegegaan waarin een gedeelte uit Jesaja 40:31 wordt geciteerd: ‘Wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht: hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.’ De Spelen beginnen volgende week vrijdag.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 juli 2012

Bijbelgeleerden bijeen in Amsterdam

Amsterdam | Op de Universiteit van Amsterdam (UvA) vindt vanaf komende maandag tot en met volgende week donderdag de internationale conferentie van de Society of Biblical Literature (SBL) plaats. Het congres wordt gecombineerd met de conferenties van de European Association for Biblical Studies en twee kleinere gezelschappen, het Oudtestamentisch Werkgezelschap in Nederland en België (OTW) en de Society for Old Testament Study (SOTS).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties