Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 juli 2006.

Agendadonderdag, 20 juli 2006

Klassiek

Zang en piano Zanger Reza Ranjazmay en pianist Jules Luisman geven zaterdag om 20.00 uur en zondag om 18.00 uur een concert in Museum Belvédère te Oranjewoud. Er worden aria's en liederen, van klassiek tot romantisch, uit Europa en daarbuiten ten gehore gebracht.

Bijschriftdonderdag, 20 juli 2006

Vrezen

Lezen: Psalm 128:1-3

Expodonderdag, 20 juli 2006

Allingawier, Kerk: expo Antje van der Werf ’Pur Sang’, t/m 31 okt.

Hoofdartikeldonderdag, 20 juli 2006

Niet al te tuttig doen...

Het gaat hard met de paarden in Nederland. Zo’n 400.000 stuks lopen er intussen rond in Nederland, zo’n 800.000 mensen rijden er op en die maken met z’n allen zo’n zeventien miljoen buitenritten per jaar. En die aantallen groeien snel. Dat betekent dat de paardenwereld een steeds zichtbaarder element wordt in het landschap, en een serieuze bijdrage aan de plattelandseconomie vormt. Er gaat intussen zo’n 1,25 miljard euro per jaar in om en er hebben een dikke 12.000 mensen werk van.

Regiodonderdag, 20 juli 2006

Nederlanders zuchten onder extreme hitte

Leeuwarden - Veel Nederlanders zijn de hitte van de afgelopen dagen zat. Nu Nederland zijn tweede hittegolf van deze zomer beleeft, ontstaan op grote schaal problemen door de warmte en de droogte. Boeren kampen met een beregeningsverbod en watervogels gaan dood door botulisme. Ook voor recreanten levert de hitte problemen op.

Regiodonderdag, 20 juli 2006

Nieuw museum niet rond

Leeuwarden - Provinciale Staten dreigen hun bijdrage van 10,5 miljoen euro aan nieuwbouw van het Fries Museum op het Zaailand in Leeuwarden in te tekken. Het museum lijkt, blijkens een brief van bestuursvoorzitter C. van ’t Veen van het Fries Museum aan de Staten, niet te kunnen voldoen aan de harde voorwaarden die CDA en VVD eerder stelden.

Regiodonderdag, 20 juli 2006

Greonterp is verknoopt met Reve

Greonterp - Voorjaar 1964. De inwoners van Greonterp begroeten een nieuwkomer: het is Gerard Reve, de volksschrijver die zich op dat moment nog Gerard Kornelis van het Reve laat noemen. Reve heeft een leegstaand arbeidershuisje in het midden van Greonterp gekocht. Hij blijft er zeven jaar wonen.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juli 2006

De Geest trekt naar Christus

Driebergen - Thema’s die te maken hebben met het werk van de Geest staan in het middelpunt van de belangstelling. Waar werkt de Geest? Hoe maakt God zich door zijn Geest merkbaar? Op die vragen zoekt Kees van der Kooi een antwoord in zijn nieuwe boek Tegenwoordigheid van Geest. Voor het Friesch Dagblad schreef hij naar aanleiding hiervan een zomerserie. Vandaag deel 2.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juli 2006

Tweede ‘Ruimzicht’ in Groningen

Het eerste studentenhuis van de stichting H.O.C. Ruimzicht in de stad Groningen is ‘Pakhuis Londen’. In totaal telt de organisatie nu acht convivia in Nederland.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juli 2006

Raad van Kerken wil onderzoek naar jeugd en oecumene

Leeuwarden - De Raad van Kerken in Friesland wil een onderzoek laten doen door de Thorbecke Academie hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij de oecumene.

Sportdonderdag, 20 juli 2006

Recordregen op schansen van It Heidenskip

It Heidenskip - Het zat er aan te komen dit seizoen, daarvan was iedereen die het fierljeppen volgt allang overtuigd. Met de intrede van de carbonpolsstok zouden alle records worden verbroken, was de algemene verwachting. Maar dat het zo snel en zo ver zou gaan, dat had niemand verwacht. Gisteravond werd de wedstrijd in It Heidenskip een recordregen.

Sportdonderdag, 20 juli 2006

Trio Van der Meulen in PC-vorm

Minnertsga - Op de kop af twee weken voor de 153ste PC bevestigde het partuur van Johan van der Meulen, Kor Zittema en Taeke Triemstra gisteravond in Minnertsga nogmaals hun kandidatuur voor de zege. Het trio is in PC-vorm en nota bene in de achtertuin van de gebroeders Wassenaar werd de Minnertsgaster tandem overtuigend ‘te plak’ gezet.

Sportdonderdag, 20 juli 2006

Folkert Kelderman pakt alles in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Folkert Kelderman was gistermiddag de grootverdiener op het concours hippique van Surhuisterveen. De springruiter uit Rinsumageest schitterde met de beide negenjarige merries Powerfee en Pleasure. In zowel de klasse Z als ZZ was hij uiteindelijk de beste na een klassiek en progressief parcours en dat leverde hem twee lucratieve extra prijzen van ’t Fean op.

Sportdonderdag, 20 juli 2006

Warmte nekt niet zozeer de paarden, maar meer de ruiters

Surhuisterveen - De haast tropische omstandigheden waaronder ook het elfde concours hippique van Surhuisterveen gisteren werd gehouden, maakte het meer een kwelling voor de ruiters en amazones dan dat de warmte de paarden nekte.

Weerdonderdag, 20 juli 2006

Drukkend warm

Vandaag wordt het ongeveer 28 graden en het is minder stralend dan eerdere dagen. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend warm aan. Plaatselijk valt een regen of onweersbui. De west tot noordwestenwind is matig. Morgen is er meer zon en wordt het 29 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties