Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 juli 2004.

Economiedinsdag, 20 juli 2004

Keukenfabrikant Credo sluit definitief deuren

Sneek – Keukenfabrikant Credo Nederland heeft deze week de werkzaamheden beëindigd. Het bedrijf werd 8 juli failliet verklaard. Om het bedrijf eventueel beter te kunnen verkopen, werd de productie onder beheer van curator Van der Meulen uit Joure eerst nog doorgezet.

Hoofdartikeldinsdag, 20 juli 2004

Terreur, berichtgeving…

Sinds anderhalve week geldt in Nederland een verhoogde staat van paraatheid. Er zijn aanwijzingen bij onze veiligheidsdienst AIVD dat moslim-radicalen aanslagen willen beramen in ons land. Een aantal concrete doelen wordt bewaakt, waaronder Schiphol, overheidsgebouwen en ambassades. Het gaat met name om locaties in het westen van het land.

Regiodinsdag, 20 juli 2004

Straten blijven open liggen in de bouwvak

Leeuwarden – Honderden Friezen moeten de komende weken door een opengebroken straat om hun huis te bereiken. De wegwerkzaamheden in hun omgeving komen niet meer af voor de bouwvakvakantie, die maandag begint.

Regiodinsdag, 20 juli 2004

Steun voor plattelandsbeleid

Brussel - Hoeveel ruimte houden nationale regeringen om zelf vorm te geven aan de ontwikkeling van het platteland? Dat is de belangrijkste vraag die de ministers van landbouw van de 25 lidstaten van de Europese Unie hebben bij de nieuwe plannen van de Europese Commissie voor het plattelandsbeleid. Dat bleek maandag in Brussel.

Regiodinsdag, 20 juli 2004

Zwemmer mijdt buitenbad

Surhuisterveen – Door het regenachtige weer hebben de openluchtzwembaden in Fryslân en Groningen relatief weinig zwemmers kunnen begroeten. Toch houdt het zwembadpersoneel de moed erin. Het gokt nog op een paar droge, zonnige weken die het slechte zwemseizoen tot nog toe moeten goedmaken.

Regiodinsdag, 20 juli 2004

‘Zolang ik gezond ben, loop ik’

Nijmegen – Elke keer als de aanmeldingskaart voor de Nijmeegse Vierdaagse in maart in de brievenbus van Harlinger Appie Vliek (76) valt, gaat zijn bloed weer kriebelen en beginnen de wekelijkse trainingen. ,,Je bent er mee behept”, zegt hij. Dinsdag verschijnt Vliek voor de vijftigste keer aan de start van het grootste wandelevenement ter wereld.

Sportdinsdag, 20 juli 2004

31ste, maar aan de nieuwe boot ligt het niet

Stavoren – Op het IJsselmeer bij Stavoren wordt deze week het open Europees kampioenschap Yngling gehouden. De yngling, die in 1968 door de Noorse scheepsarchitect Herman Linge werd ontworpen, is een uiterst wendbare en zeewaardige kielboot voor drie bemanningsleden. Hij kan hoog aan de wind zeilen, is zelfoprichtend en onzinkbaar.

Sportdinsdag, 20 juli 2004

AVC verovert Europa met eerste damesvoetbaltoernooi

Leeuwarden – Gehoopt had hij het wel, erop gerekend niet. Voorzitter Alfred Zwart van voetbalclub AVC kan nu al concluderen dat het eerste internationale damesvoetbaltoernooi dat de club uit Sexbierum op 7 augustus houdt, zichzelf in populariteit voorbij is gestreefd. Het is een toernooi met een voor het Friese damesvoetbal uniek karakter. Gerenommeerde buiten- en binnenlandse ploegen meldden zichzelf aan als deelnemer. Heel Europa leek mee te willen doen. Er kwamen zelfs zoveel aanmeldingen binnen dat vele clubs teleurgesteld moesten worden.

Sportdinsdag, 20 juli 2004

Oud-Heerenvener Daniël Jensen naar Werder Bremen

Bremen – Daniel Jensen, oud-speler van Sportclub Heerenveen speelt de komende vier jaar voor de Duitse kampioen Werder Bremen. De Deense international (25) komt van het Spaanse Real Murcia, de club waar hij vorig jaar Heerenveen voor verliet.

Weerdinsdag, 20 juli 2004

Regenachtig

Vanmiddag is het vooral in het oosten regenachtig. In het westen breekt later de zon door. Het wordt 20 ŕ 21 graden en de van oost naar noord draaiende wind is zwak tot matig. Morgen zijn er zonnige perioden bij 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties