Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 20 maart 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 20 maart 2014

Het midden wordt steeds leger

Van diverse kanten wordt gewaarschuwd voor de problemen in de middenstand. Misschien is ‘middenklasse’ een beter woord; het gaat niet alleen de winkelier op de hoek, maar ook om de huishoudens met een gemiddeld inkomen. De middenklasse voelt zich ‘alleen’: de rijke medeburgers hebben de mogelijkheden zichzelf te redden in financieel, sociaal en maatschappelijk opzicht. De armen in de laagste klasse hebben veel reden tot klagen, maar die kunnen nog iets van bescherming krijgen van de verzorgingsstaat met haar toeslagen, tegemoetkomingen en subsidies. De middenklasse voelt zich aan alle kanten bedreigd: steeds minder banen in de middenklasse en stijgende lasten.

Regiodonderdag, 20 maart 2014

Ballast Nedam kan direct aan de slag met bouw Thialf

Heerenveen | Ballast Nedam kan aan de slag met de vernieuwbouw van ijsstadion Thialf in Heerenveen. Voorzieningenrechter Gerard Tangenberg gebiedt Thialf de opdracht te gunnen aan de aannemer uit Nieuwegein. De eisen van de drie verliezende bouwcombinaties werden afgewezen. ,,In de kern snijdt geen van de bezwaren hout.”

Regiodonderdag, 20 maart 2014

Oorzaak vreemde lucht zwembad blijft onduidelijk

Heerenveen | Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van het incident in sportschool en zwembad Ebert in Heerenveen, dinsdagavond. Dertien bezoekers, onder wie tien kinderen, moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis worden gebracht, nadat er rond zes uur een vreemde lucht was waargenomen. Gisteren is iedereen uit het ziekenhuis ontslagen.

Regiodonderdag, 20 maart 2014

De kiezer in Smallingerland verzet de bakens

Drachten | De verkiezingen in Smallingerland leverden gisteren twee grote winnaars op: de nieuwe Eérste Lokale Partij (ELP, voortgekomen uit Gemeentebelangen) ging van één naar drie zetels en de SP verdubbelde van twee naar vier.

Sportdonderdag, 20 maart 2014

Heerenveen heeft akkoord met doelman Noring

Heerenveen | De komst van doelman Viktor Noring naar sc Heerenveen lijkt een formaliteit. De 23-jarige Zweedse doelverdediger moet alleen nog een medische keuring ondergaan en een handtekening zetten. ,,Dat is ietwat voorbarig. Er zijn nog wat kleine dingetjes waar onze jurist zich over moet buigen. Als dat is goedgekeurd en hij wordt goedgekeurd dan is het rond’’, zei technisch directeur Hans Vonk in een reactie.

Sportdonderdag, 20 maart 2014

Top inlineskaten luidt de noodklok

Over twee weken begint het skeelerseizoen. De Nederlandse selectie moet het echter nog altijd stellen zonder bondscoach en trainingsbegeleiding. De toppers luiden nu de noodklok. ,,Eigenlijk is er geen selectie meer. Schandalig.”

Sportdonderdag, 20 maart 2014

Inline-toppers zonder bondscoach hekelen beleid van de KNSB

Leeuwarden | Diverse toppers uit het Nederlandse inlineskaten balen van de handelwijze van de KNSB. De nationale seniorenselectie, goed voor 23 EK-medailles in 2013, zit al sinds september zonder bondscoach, terwijl over enkele weken het seizoen start.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties