Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 20 maart 2013.

Cultuurwoensdag, 20 maart 2013

Tryater speelt opnieuw week in Amsterdam

Leeuwarden | Tryater speelt opnieuw een week lang in Theater Bellevue in Amsterdam. Van 26 tot en met 31 maart worden vier producties gespeeld: De Presidintes, Fan de stêd en it libben, Omke Wanja en Fabelkracht. Het is de tweede keer dat Tryater te gast is in dit theater. De eerste keer was in 2011.

Cultuurwoensdag, 20 maart 2013

Frans korps op Euro Brass Drachten

Drachten | Aan het muziekfestival Euro Brass in Drachten doen begin juni dertien korpsen mee. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Voor het eerst in geschiedenis is er een Franse brassband onder de deelnemers: Brass Band du Conservatoire de Douai.

Economiewoensdag, 20 maart 2013

Dierenwinkel Pets Place wint re-integratieprijs

Wolvega | De dierenwinkel Pets Place in Wolvega heeft de re-integratieprijs 2012 gewonnen in de gemeente Weststellingwerf. De prijs is voor ondernemers die zich hebben onderscheiden op het gebied van re-integratie van langdurig werklozen. Pets Place kreeg de oorkonde omdat de zaak al jarenlang voor enkele uren per week langdurig werklozen in dienst neemt. Er waren twaalf inzendingen.

Economiewoensdag, 20 maart 2013

Bonden stellen Althuisius ultimatum

Grou | Vakbond CNV Vakmensen is het niet eens met de invulling van de reorganisatie bij transportbedrijf Althuisius in Grou. Daar moeten negentien van de zestig mensen eruit. De bond begrijpt die ingreep, maar is het niet eens met het verplaatsen van de betrokken werknemers naar werkzaamheden in het land en de vervanging van hun werk door uitzendkrachten. CNV wil dat de directie voor vrijdag twaalf uur ’s middags toezegt dat de mensen tot december gewoon in Grou aan de slag kunnen blijven.

Economiewoensdag, 20 maart 2013

Rabobank voorzichtig optimistisch over herstel

Drachten | Bestuurder Bert Bruggink van Rabobank Nederland is ondanks de voortdurende crises die er internationaal heersen, voorzichtig optimistisch over het herstel van de economie. Dat zei hij gisteren op een bijeenkomst van Rabobank Drachten en Rabobank Burgum-De Lauwers. Oud-minister Jan Kees de Jager sloot zich bij die woorden aan.

Hoofdartikelwoensdag, 20 maart 2013

Moet Europa Syrische rebellen bewapenen?

De Europese leiders zijn verdeeld over de vraag of het Europese wapenembargo voor Syrië moet worden versoepeld om de rebellen in het verscheurde Arabische land te helpen.

Regiowoensdag, 20 maart 2013

Fryslân promoot fietshelm en bekijkt fietsairbag

Leeuwarden | De provincie Fryslân gaat veel aandacht steken in het veiliger maken van fietsen in het verkeer. Er zal het nodige aan educatie en voorlichting worden gedaan en de infrastructuur wordt verbeterd. Zo worden knelpunten voor fietsen aangepakt en fietspaden beter verlicht.

Regiowoensdag, 20 maart 2013

Lente begint met vrieskou

Leeuwarden | Vandaag begint de lente, maar daar is voorlopig nog weinig van te merken. De komende dagen gaat de temperatuur sterk omlaag. ’s Nachts gaat het licht tot matig vriezen en overdag komt het kwik nog nauwelijks boven het vriespunt. Zelfs een ijsdag behoort tot de mogelijkheden. Het koude weer houdt ook de eerste dagen van volgende week aan.

Regiowoensdag, 20 maart 2013

Polen in Fryslân steeds vaker gediscrimineerd

Leeuwarden | Het aantal meldingen in Fryslân van discriminatie wegens nationaliteit steeg van twee in 2011 naar tien vorig jaar. Dat is te lezen in de Discriminatie Monitor, die het centrum voor wereldburgerschap Tûmba gisteren presenteerde.

Sportwoensdag, 20 maart 2013

Wykels Hallum walst over Rottevalle: 9-0

Leeuwarden | In de derde klasse B produceerde Wykels Hallum gisteravond in het inhaalduel tegen Rottevalle een negenklapper: 9-0. Minnertsga verkreeg door de 1-3 winst bij Zwaagwesteinde aansluiting bij de middenmoot. Bij Be Quick Dokkum - WTOC werd niet gescoord.

Sportwoensdag, 20 maart 2013

TOP’63 verslaat titelkandidaat Tonego

Oppenhuizen | In de derde klasse A pakte TOP’63 gisteravond thuis tegen titelkandidaat Tonego uit Luttelgeest belangrijke punten met het oog op handhaving en in de strijd om de tweede periode, 1-0.

Sportwoensdag, 20 maart 2013

Harkemase Boys en Sneek Wit Zwart grijpen ticket KNVB bekertoernooi

Leeuwarden | Harkemase Boys en Sneek Wit Zwart hebben zich gisteravond geplaatst voor de strijd om de KNVB beker volgend seizoen. Beide ploegen bereikten de laatste vier van de noordelijke districtsbeker, waarmee ze zich verzekerd weten van een ticket.

Sportwoensdag, 20 maart 2013

ONT gelukkigste in degradatiekraker tegen SDS

Leeuwarden | De degradatiekraker in de tweede klasse I tussen ONT en SDS eindigde gisteravond in een belangrijke overwinning voor de thuisclub. In Opeinde trok de formatie van trainer Dennis Stuiver ietwat gelukkig aan het langste eind (2-1) en nam daardoor afstand van de hekkensluiter uit Easterein. Veenwouden boekte in het kader van de strijd om de onderste plaatsen een broodnodige zege bij Kollum: 2-4.

Sportwoensdag, 20 maart 2013

Heerenveense Boys en BCV houden elkaar in balans

Heerenveen | In de aanloop naar de topper tegen Leeuwarder Zwaluwen leek BCV gisteravond goede zaken te doen door achtervolger Heerenveense Boys op afstand te zetten. Maar diep in blessuretijd bracht Nico de Jong alsnog de gelijkmaker op het scorebord. Gezien het wedstrijdbeeld was het wel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar beide ploegen schoten niet zo gek veel op met een puntendeling.

Sportwoensdag, 20 maart 2013

Wüst klaar voor eigen Van Gennip-scenario

Over elf maanden beginnen de Spelen in Sotsji. Het WK afstanden vormt deze week een generale repetitie. In tegenstelling tot die stad is Ireen Wüst wél klaar voor de start. Ze gaat op recordjacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties