Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 20 december 2017.

Cultuurwoensdag, 20 december 2017

Het fascinerende terrarium van kartonkunstenaar Couzijn van Leeuwen

Galerie de Vis in Harlingen toont met Birds een terrariumachtige opstelling van vogels die Couzijn van Leeuwen recent maakte. De dieren zijn kleurrijk, levensgroot en virtuoos opgebouwd uit uitgesneden stukken karton.

Economiewoensdag, 20 december 2017

Topman bij zwakke bank van lagere sociaaleconomische komaf

Tilburg - De rol van de bestuursvoorzitter was mede bepalend of banken in de financiële crisis overheidssteun nodig hadden. Zwakke banken hadden een CEO van lagere komaf en bonussen voor de korte termijn. Deze banken namen meer risico dan gemiddeld.

Economiewoensdag, 20 december 2017

Goedkeuring fosfaatrechten ‘flinke opsteker’ voor sector

Leeuwarden - De Europese Commissie is akkoord met de invoering van fosfaatrechten in de melkveehouderij per 1 januari. De wet waarin dit wordt geregeld voldoet aan de geldende richtlijnen voor staatssteun. Dat heeft Eurocommissaris Margarethe Vestager (Mededinging) gemeld aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Minister Carola Schouten spreekt van “een flinke opsteker”, LTO Melkveehouderij toont zich tevreden.

Hoofdartikelwoensdag, 20 december 2017

Ideologisch geschil D66 en CU blijft

Het was natuurlijk een kwestie van tijd dat er weer een botsing tussen ChristenUnie en D66 zou komen over een mogelijke ‘voltooidlevenwet’. De kwestie die beide partijen voor de verkiezing lijnrecht tegenover elkaar plaatste, werd in de formatie, toen ze met elkaar moesten regeren, behoedzaam onder het tapijt van het regeerakkoord geveegd. Maar ze verdween niet.

Regiowoensdag, 20 december 2017

Amateurmuziek boos om opening LF2018

Leeuwarden - Tientallen Friese amateurmuzikanten zijn teleurgesteld en boos dat ze niet mee mogen doen aan het openingsspektakel van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018). Slechts een handjevol muziekkorpsen is uitverkoren.

Regiowoensdag, 20 december 2017

Fryslân betaalt fiks voor toeristendagkaart

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft Arriva veel te veel geld betaald voor een ‘gratis’ dagkaart voor toeristen. Arriva ontving per vervoerde toerist 52 euro. Een dagkaart voor bus en trein kost bij Arriva 19 euro, een verschil van 33 euro per passagier.

Regiowoensdag, 20 december 2017

Aanhouding in zaak Van Seggeren

Kollumerzwaag - De zaak rond Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag kreeg gisteren een dramatische nieuwe wending. Zijn 33-jarige weduwe wordt verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. Het lichaam van Van Seggeren werd in juli gevonden in een weiland bij De Westereen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties