Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 20 december 2008.

Economiezaterdag, 20 december 2008

Topdrukte voor postbode: per ronde twintig kilo post

Leeuwarden - De fietstassen vol, het stuur maximaal belast. In de dagen voor kerst moeten postbodes inventief zijn om een karrenvracht aan post langs de deuren te brengen. In de drukke decemberdagen wordt per ronde ongeveer twintig kilo post meegenomen. Een karretje achter de fiets brengt voor sommige postbodes uitkomst.

Economiezaterdag, 20 december 2008

ABP gaat de pensioenen niet indexeren

Heerlen - Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) gaat de pensioenen van zijn deelnemers niet indexeren als gevolg van de turbulentie op de financiële markten. De uitkering aan gepensioneerden blijft daarmee volgend jaar gelijk aan het niveau van dit jaar.

Hoofdartikelzaterdag, 20 december 2008

Het loflied...

In het evangelie van Lucas staat hoe de priester Zacharias een loflied zong toen zijn zoon was geboren. Hij kon weer spreken toen hij zijn zoon de naam Johannes had gegeven.

Regiozaterdag, 20 december 2008

Friese politie bezorgd over verkeersgedrag

Leeuwarden - De politie Fryslân maakt zich zorgen over de toename van het aantal verkeersongevallen in de provincie. Ook het aantal invorderingen van rijbewijzen wegens alcoholgebruik of snelheidsovertreding neemt nog steeds toe, ondanks allerlei campagnes om bestuurders op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

Regiozaterdag, 20 december 2008

Ook pa mag gezellig mee in de kraamsuite

Heerenveen - Eigenlijk is het best zielig voor een man als zijn vrouw in het ziekenhuis bevalt. Hij is net vader, maar mag niet eens de eerste nacht van de nieuwe spruit meemaken. Oké, hij kan doorslapen, maar een beetje papa is natuurlijk veel liever bij vrouw en kind.

Regiozaterdag, 20 december 2008

Adema: groene 60 kilometerzone onzin

Nij Beets - De zogenoemde groene zestigkilometerzones dragen nauwelijks bij aan de verkeersveiligheid. Sterker nog, ze leiden alleen maar tot meer onduidelijkheid op de weg. Dit zei gedeputeerde Adema gisteren bij de officiële opening van het nieuwe shared space-kruispunt, even buiten Nij Beets.

Regiozaterdag, 20 december 2008

Elk uur drie treinen naar Sneek

Sneek - Eind 2010 rijden er elk uur drie treinen tussen Leeuwarden en Sneek. Gistermiddag maakten de provincie Fryslân en vervoerder Arriva bekend dat het geld voor een inhaalspoor bij Sneek-Noord eindelijk binnen is.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 december 2008

Zonder echte visie kan je iedere kerk sluiten

Zelden riep een aangekondigde kerksluiting zoveel emoties op als de sanering van vijf kerken in Leeuwarden. De komende jaren volgen er in ons land nog 1200 kerken, meldt een rapport dat gisteren verscheen. Zonder echte visie blijft het daar niet bij. Kerken zullen anders moeten gaan denken.

Geloof & Kerkzaterdag, 20 december 2008

Dankbaar voor levenlang preken

St Nicolaasga/Langweer - Jonkheer ds. C. van Eysinga (85) betreedt zondag voor het laatst de preekstoel. In de Dorpskerk van Langweer sluit hij een levenlang preken af. ,,Ik kijk terug met diepe dankbaarheid.”

Geloof & Kerkzaterdag, 20 december 2008

Huizumer kerken brengen kerstgroet aan de wijk

Leeuwarden - Bij de bewoners van Leeuwarden-Huizum is in de afgelopen dagen een kerstgroet van de Huizumer kerken op de mat gevallen. De kerken nodigen de bewoners met de folder uit om naar een van de diensten op kerstavond en eerste kerstdag te komen.

Sportzaterdag, 20 december 2008

Cambuur sluit af met onnodig puntenverlies

Leeuwarden – Een succesvolle eerste seizoenshelft afsluiten met winst, dat was gisteravond de bedoeling van SC Cambuur in de laatste wedstrijd van 2008. Het leek tegen Go Ahead Eagles het geval te worden, maar in de laatste minuut werd een zege toch nog uit handen gegeven.

Sportzaterdag, 20 december 2008

‘Stabiele’ Werle ziet een toekomst als profschaker

Groningen - Hem werd een grote schaaktoekomst voorspeld. Toen Jan Werle zich echter als achttienjarig supertalent als prof op de sport ging richten, werd hij daar niet gelukkiger van. ,,Ik moet er gewoon iets naast hebben.” Nu hij bijna 25 is en praktisch zijn rechtenstudie heeft afgerond, slaat de twijfel toe. Misschien moet de Friese grootmeester het toch nog eens proberen. ,,Als ik nog een sprong wil maken, dan moet het nu.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties