Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 20 november 2013.

Economiewoensdag, 20 november 2013

Meer overlast door werk op knooppunt Werpsterhoek

Leeuwarden | De werkzaamheden aan het nieuwe verkeersknooppunt Werpsterhoek gaat het komende jaar meer hinder voor het verkeer met zich meebrengen. Vanaf het laatste weekeinde van november zal het verkeer in de richtingen Leeuwarden, Drachten en Heerenveen nieuwe routes krijgen op de plek waar de afgelopen maanden grote zandbergen het beeld bepaalden.

Hoofdartikelwoensdag, 20 november 2013

Schandaal Rabobank woekert voort

Het schandaal waarin de Rabobank is beland, wroet voort. Eerst trad bestuursvoorzitter Moerland af toen bekend werd dat de Rabobank schuldig is aan manipulatie van de Libor-rente, het tarief dat geldt voor leningen tussen banken. Het vertrek van Moerland moest tot uitdrukking brengen hoezeer de top van de bank spijt had en zich schuldig voelde over het gedrag van dertig Rabo-medewerkers in Londen. Dat vertrek kreeg een vreemde bijsmaak toen de eerst verantwoordelijke in de Rabo-top, Sipko Schat, aan bleef. Het leek een kwestie van tijd totdat ook Schat het veld zou moeten ruimen. Dat laatste is inmiddels gebeurd: de positie van Schat was onhoudbaar geworden door kritiek van lokale bankdirecteuren op de gang van zaken en door kritiek van klanten van de bank. Die uitten hun ongenoegen over het forse bedrag dat de Rabobank heeft moeten betalen aan toezichthouders in binnen- en buitenland. Een aan het ministerie van justitie, namelijk een afkoopsom ter voorkoming van strafvervolging.

Regiowoensdag, 20 november 2013

Disco’s mogen vaker open

Drachten | Kroegen en discotheken in Drachten mogen in de toekomst ook op iedere donderdag tot laat in de nacht open blijven. Bovendien hoeft de deur pas om twee uur op slot op de avonden waarvoor nog wel een vroege sluitingstijd geldt, zondag tot en met woensdag. Nu geldt op die dagen in Drachten nog een sluitingstijd van een uur.

Regiowoensdag, 20 november 2013

Middendeel van Centrale As kan aangelegd

Burgum | De aanleg van het middendeel van de Centrale As, met daarin het aquaduct bij Burgum, gaat in april 2014 van start. De bedoeling is dat dit deel van de Centrale As, de nieuwe autoweg tussen Nijega en Dokkum, in 2016 klaar is. Dat heeft de provincie gisteren bekendgemaakt.

Regiowoensdag, 20 november 2013

Tweede Kamer akkoord over koop van JSF

Leeuwarden | De Tweede Kamer heeft gisteren zoals verwacht ingestemd met de aankoop van 37 Joint Strike Fighters (JSF’s). Het Friese Tweede Kamerlid Lutz Jacobi (PvdA) stemde echter tegen. Zij gaf wel haar steun aan een motie van D66 waarin werd uitgesproken dat er eerst duidelijkheid moet komen over de kostprijs, de risico’s en de verdere ontwikkeling van de F35 voordat er definitief tot aanschaf van het toestel wordt overgegaan.

Sportwoensdag, 20 november 2013

Cambuur in winterstop op stage in Portugal

Leeuwarden | De voetballers van SC Cambuur gaan in de winterstop op trainingskamp naar Portugal. De formatie van trainer Dwight Lodeweges verblijft van 3 tot en met 9 januari in Albufeira. Om zich op de tweede competitiehelft voor te bereiden willen de Leeuwarders daar ook een aantal oefenwedstrijden spelen. Wie de tegenstanders zullen zijn in die testwedstrijden is nog niet bekend. Op 19 januari hervat Cambuur de competitie met een thuisduel met Go Ahead Eagles.

Sportwoensdag, 20 november 2013

Wellicht geen Willems in duel met Heerenveen

Eindhoven | Het is nog onzeker of PSV-speler Jetro Willems zaterdag mee kan doen in de thuiswedstrijd van zijn club tegen Heerenveen. De linksback blijkt zaterdag tijdens de interland van Nederland tegen Japan een botkneuzing in zijn knie te hebben opgelopen. Willems volgt voorlopig een aangepast trainingsschema. Zijn inzetbaarheid wordt van dag tot dag bekeken. PSV heeft in de competitie één punt en één gespeelde wedstrijd meer achter hun naam dan Heerenveen.

Sportwoensdag, 20 november 2013

Beloftes sc Heerenveen verliezen in oefenduel

Leverkusen | Jong sc Heerenveen heeft gisteren een nederlaag geleden in de oefenwedstrijd tegen de belofte-ploeg van het Duitse Bayer Leverkusen verloren. In het Ulrich Haberland-Stadion gingen de Friezen met 2-1 onderuit. De twee Duitse treffers vielen al voor rust. Joost van Aken kopte vlak voor tijd namens Heerenveen de 2-1 binnen. Bij het team van trainer Marco Roelofsen stond testspeler Sverrir Ingason in de basis. De IJslandse verdediger (20) is twee weken op proef.

Sportwoensdag, 20 november 2013

Circuit van Zandvoort: parel voor de sport, maar nooit meer Formule 1

Ruim 65 jaar geleden werd het duinencircuit van Zandvoort geopend. Pas nu krijgt het de verdiende aandacht. Het film- en boekwerk ‘Grand Prix Zandvoort’ komt met een opmerkelijk eerbetoon: de Formule 1 zal nooit meer terugkeren.

Sportwoensdag, 20 november 2013

Westra: nieuwe schoenen en 'taalcursus' bij Astana


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties