Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 20 februari 2009.

Cultuurvrijdag, 20 februari 2009

Minitheater De Plastic Engel sluit zijn deuren

Sint Jacobiparochie - Theater De Plastic Engel in Sint Jacobiparochie gaat dicht. Dat heeft eigenaar Leopold Wijdeveld gisteren gemeld. Beeldend kunstenaar Wijdeveld begon in 2005 met het organiseren van theatermiddagen in een tot minitheater en expositieruimte verbouwd dijkhuis aan de Oudebildtdijk. Het theater bood ruimte aan zo’n 45 bezoekers.

Economievrijdag, 20 februari 2009

LTO: Blauwtong is ontsnapt uit lab dat vaccins maakt

Den Haag - De dierziekte blauwtong die boeren in Nederland en omringende landen al ruim twee jaar plaagt, is mogelijk afkomstig uit een laboratorium dat vaccins produceert. Dat stelt LTO-Nederland. De landbouworganisatie baseert zich daarvoor op de Amerikaanse blauwtongexpert James Maclachlan (Universiteit van Californië).

Economievrijdag, 20 februari 2009

Het Europees Parlement steunt een laag btw-tarief

Brussel - Een door Nederland indertijd aangezwengelde proef met een laag btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten moet ‘voor onbepaalde tijd’ voortgezet worden. Dat is de strekking van een advies, dat is geschreven door de Nederlandse afgevaardigde Ieke van den Burg van de PvdA. Haar advies is gisteren met grote meerderheid aangenomen in het Europees Parlement.

Economievrijdag, 20 februari 2009

Stijging werkzoekenden grootst in Smallingerland

Leeuwarden - Smallingerland is met 8,5 procent ten opzichte van december 2008, de gemeente met de grootste stijging van het aantal werkzoekenden in Fryslân over de maand januari. Er meldden zich 163 nieuwe werkzoekenden. In Leeuwarden meldden zich in januari 179 werkzoekenden, een stijging van 4,5 procent. Met 43 werkzoekenden was de stijging in Heerenveen het laagst, en kwam uit op 3,9 procent

Hoofdartikelvrijdag, 20 februari 2009

Evolutietheorie...

Makers van de Evolutie of Schepping-brochure hebben gisteren de eerste exemplaren in Urk verspreid. Vanaf maandag valt de folder bij alle Nederlanders door de brievenbus. De folder stelt de evolutieleer van Darwin ter discussie. Een groep van dertig christelijke organisaties steunt de campagne. In acht pagina’s proberen de schrijvers van de brochure lezers ervan te overtuigen dat de evolutieleer van Darwin technisch niet te bewijzen is. De actie is nogal defensief en heeft kenmerken van een achterhoedegevecht in de Nederlandse samenleving.

Regiovrijdag, 20 februari 2009

The Stig zorgt voor nacht overlast Leeuwarden

Leeuwarden - De opening van Racing Expo Leeuwarden heeft gisteren tot veel ergernis geleid bij inwoners van de Leeuwarder binnenstad. The Stig, de testcoureur van het televisieprogramma Top Gear, was uitgenodigd om van het Zaailand te racen naar het WTC Expo om daar de autobeurs te openen. Dit trok veel autoliefhebbers, vooral in opgevoerde racewagens. Tot diep in de nacht hielden zij hun eigen wedstrijdjes in de stad.

Regiovrijdag, 20 februari 2009

Jeugd komt met rollenspelen van de pesterijen af

Schoolfeesten probeerde hij zoveel mogelijk te mijden. De zestienjarige Henk uit Leeuwarden wist zich daar - temidden van feestende leeftijdgenoten - nooit een houding te geven. Door zijn aan autisme verwante stoornis heeft hij moeite met het leggen van contacten met anderen. ,,Zoek een taak”, gaf creatief therapeut en maatschappelijk werker Ton Straver (57) hem als opdracht mee voor de schoolfeesten. Henk werd barman, en deed dat met verve. Tot hij ontdekte dat meedoen op de dansvloer eigenlijk veel leuker is.

Regiovrijdag, 20 februari 2009

De kwetsbare werknemer heeft nog werk genoeg

Hoe houden sociale werkplaatsen werk in economisch slechte tijden? Scherp concurreren past de werkverschaffers niet. Werknemers moeten juist beschut worden tegen de gejaagdheid van de markt. Toch gaat het best goed met de Friese SW-sector. Slim kiezen en het hoofd koel houden, lijkt het devies.

Regiovrijdag, 20 februari 2009

Werkproject gehandicapte als voorbeeld

Leeuwarden - Een Fries project om mensen met een handicap sneller aan een baan te helpen, zou wel eens een voorbeeld kunnen worden voor de rest van Nederland. Sociale Zaken zoekt proefprojecten die inzicht kunnen geven in hoe de arbeidsmarkt slim kan omgaan met mensen met een beperking. Fryslân biedt zich aan.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 februari 2009

De Hoop begint kliniek voor jeugdpsychiatrie

Dordrecht - GGZ-instelling De Hoop begint een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Dordrecht. Kinderen en jeugdigen van vier tot en met achttien jaar met psychiatrische of (ernstige) psychische problemen kunnen vanaf april terecht in De Kiel, zoals de kliniek gaat heten.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 februari 2009

Solidariteitsgroep Papoea: brief naar president Indonesië

Sneek - Een solidariteitsgroep voor Papoea, die onlangs een conferentie hield in Sneek en Gauw, heeft een brief gestuurd naar president Yudoyono van Indonesië en aan de Verenigde Naties.

Geloof & Kerkvrijdag, 20 februari 2009

Zendingsfeest in negentiende eeuw, is Lowlands van nu

Groningen - De zendingsfeesten van hervormden in de negentiende eeuw waren vergelijkbaar met de huidige popfestivals als Pinkpop en Lowlands. Een beweging van hervormden stempelde de Nederlandse natie, aldus historicus Annemarie Houkes.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties