Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 februari 2007.

Economiedinsdag, 20 februari 2007

Herstel voor vlaggenbedrijf DVC Dokkum

Dokkum - De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) heeft zich vorig jaar hersteld van de winstval in 2005, zo liet het bedrijf gisteren weten. De onderneming maakte 57 procent meer winst in 2006. De winst groeide van 404.000 euro naar 633.000 euro. Het bedrijf is met een productie van meer dan een miljoen vlaggen per jaar een van de grootste spelers op de wereldmarkt.

Economiedinsdag, 20 februari 2007

Weidegarantie dagverse zuivel Friesland Foods

Meppel - Friesland Foods introduceert weidezuivel. In de loop van april van dit jaar is het hele dagverse zuivelassortiment van het merk Friesche Vlag afkomstig van koeien die van de lente tot in de herfst in de wei lopen te vinden in de schappen van de supermarkt.

Economiedinsdag, 20 februari 2007

Italiaanse lekkernijen in Workum succes

Workum/Koudum – Een snoepwinkel in Workum was het begin van het Italiaanse avontuur van Willie (43) en Bas Oosterbaan (47) uit Koudum. Bas was al jaren dagelijks actief in de horeca. Maar Willie wilde, na jaren tussendoor mee te werken in het evenementenbedrijf van haar man, ook wel eens iets voor zichzelf opzetten. ,,We hebben de winkel in maart 2005 overgenomen en hebben de helft van de winkel gevuld gehouden met snoep. Onze eigen inbreng was een delicatessenwinkel in Italiaanse gerechten en ingrediënten. Maar van een duidelijk plan was geen sprake. Alhoewel, Bas had in de afgelopen jaren al een grote passie ontwikkeld voor alles wat met de Italiaanse keuken te maken had en daarbij was er tussen de lijn Lelystad, Sneek geen enkele delicatessenzaak.”

Hoofdartikeldinsdag, 20 februari 2007

De advocaat...

Hoe het precies zit met de affaire rond de advocaat Moszkowicz is vooralsnog niet duidelijk. De advocaat is verwikkeld geraakt in een affaire die heet te gaan over zijn cliënt Holleeder, maar steeds meer lijkt het te gaan over de advocaat zelf. Een van de punten is het feit van de eerdere verdediging van Endstra, die door de huidige cliënt van Moszkowicz Holleeder zou zijn gechanteerd en zelfs geliquideerd. Velen vinden dat de advocaat de verdediging had moeten stoppen wegens die combinatie.

Regiodinsdag, 20 februari 2007

Mobiele bank verdwijnt uit de dorpen

Heerenveen - De laatste Friese Rabobus houdt ermee op. Rabobank Heerenveen vindt dat de kosten van het mobiele bankkantoor niet langer opwegen tegen het aantal gebruikers van de dienst. De ouderen in de kleine dorpen raken daarmee opnieuw een voorziening kwijt.

Regiodinsdag, 20 februari 2007

Einde zwembad Wommels

Wommels - Voor het zwembad in Wommels is het doek gevallen. In september van dit jaar gaat het openluchtzwembad De Klomp definitief dicht. De gemeenteraad van Littenseradiel ziet geen mogelijkheden meer om het bad open te houden. De raad stemde gisteravond unaniem voor sluiting van het zwembad.

Regiodinsdag, 20 februari 2007

Boeren vragen meer geld

Surhuisterveen - De ruilverkaveling in Achtkarspelen-Zuid zit in het slop. Er is te weinig geld om de beoogde doelstellingen te realiseren. LTO Achtkarspelen, de lokale afdeling van de Agrarische Jongeren Fryslân en natuurcoöperatie VANLA hebben onlangs een brief geschreven aan de provincie Fryslân met het verzoek meer geld te geven.

Regiodinsdag, 20 februari 2007

Kastje getimmerd, dan insmeren met poep

Oosterwolde - Een beetje vies was het wel, de installatie van de nieuwe vleermuisverblijven in het bos bij Oosterwolde. Hadden ze hun kastjes net mooi opgeverfd, moesten ze ingesmeerd worden met poep. De twintig vmbo-leerlingen van het Stellingwerf College die de afgelopen weken werkten aan de bouw van vleermuiskasten, monteerden de splinternieuwe houten dozen gistermiddag eigenhandig aan de bomen. Vleermuizen houden niet van verfgeur, dus werden de uitwerpselen van de beestjes gebruikt om ze te lokken.

Regiodinsdag, 20 februari 2007

Kraggenburg krijgt groot recreatiepark

Kraggenburg - Camping De Kei in Kraggenburg wordt uitgebreid met bijna zeventig recreatiewoningen en 87 standplaatsen voor stacaravans rondom een waterpartij.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 februari 2007

‘Ouders van Volendam’ willen erkenning

Volendam - De ‘ouders van Volendam’, die bij de Nieuwjaarsbrand in 2001 in café De Hemel een kind hebben verloren, ,,voelen zich niet erkend als slachtoffer. Daarmee worden hun kinderen en hun verdriet ontkend. Bijna niemand wil luisteren naar hun verhaal.”

Geloof & Kerkdinsdag, 20 februari 2007

‘Heel weinig tijd voor nazorg’

Leeuwarden - Niet-kerkelijke patiënten van het MCL die na hun ontslag uit het ziekenhuis behoefte hebben aan geestelijke begeleiding, worden op dit moment in enkele gevallen doorverwezen naar vrijgevestigde pastores. Dat zegt geestelijk verzorger J. van de Geer van het MCL. ,,Voor de nazorg buiten het ziekenhuis hebben wij zelf weinig tijd.”

Sportdinsdag, 20 februari 2007

Lot Wesseling was vrijdag al bezegeld

Cambuur Leeuwarden heeft trainer Roy Wesseling op non actief gesteld. Door de telefoon kreeg de trainer van Cambuur Leeuwarden van Wim Sleijfer, voorzitter van de raad van commissarissen, zijn congé. De beslissing was reeds voor het weekend genomen door de directie en werd gisteren door de RvC bekrachtigd.

Sportdinsdag, 20 februari 2007

Tiental Heerenveen 2 wint van Vitesse

Arnhem Het belofteteam van Heerenveen heeft gisteravond het inhaalduel tegen Vitesse met 0-1 gewonnen. De thuisploeg begon beter, maar Heerenveen groeide in de wedstrijd en kwam via een treffer van Michael Bradley op voorsprong. Halverwege de tweede helft moest Heerenveen na een rode kaart van Wil Johnson verder met tien man.

Sportdinsdag, 20 februari 2007

Belofteteam Cambuur speelt onder protest

Zwolle Jong Cambuur heeft gisteravond in Zwolle onder protest het duel gespeeld tegen FC Zwolle. De club had de KNVB gevraagd het duel te verplaatsen, omdat zaterdagavond de vader van Necmettin Imac - speler van Jong Cambuur - in Amsterdam was doodgeschoten. Bij het binnengaan van een restaurant, waar de familie van de oud-voorzitter van Turkeyemspor de verjaardag van de Cambuurspeler zou vieren, werd de aanslag gepleegd.

Sportdinsdag, 20 februari 2007

Tony Alberda van Harkemase Boys naar ONS Sneek

Sneek - Tony Alberda speelt volgend seizoen voor ONS Sneek. De 32-jarige aanvaller, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij Harkemase Boys, stond ook in de belangstelling van de zondag hoofdklassers Sneek en SC Joure. ,,It is op sneon en dat is wichtich foar my. En ONS Sneek spillet al twa seizoenen yn de top fan de haadklasse”, noemde Alberda als verklaring voor zijn keuze.

Sportdinsdag, 20 februari 2007

Vijfde plaats ver weg voor Heerenveen

Heerenveen - Na de thuisnederlaag van SC Heerenveen tegen FC Twente lijken de Friezen de aspiraties voor een plaats in de top-vijf wel over boord te kunnen zetten. Sterker nog, de formatie van trainer Gertjan Verbeek moet sinds gisteren weer naar onderen kijken en kan de energie nu beter gebruiken om niet verder af te glijden op de ranglijst.

Weerdinsdag, 20 februari 2007

Regen

Vandaag is er veel bewolking en vanmiddag kan er lichte regen of motregen vallen. Het wordt 8 of 9 graden en de zuidenwind is zwak of matig. Vannacht ligt de laagste temperatuur rond 5 graden. Morgen is het bewolkt en valt er enige tijd regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties