Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 20 januari 2010.

Cultuurwoensdag, 20 januari 2010

Cd van Soli Brass beste van het jaar

Leeuwarden - De cd The Fenlands van brassband Soli Brass uit Leeuwarden is door lezers van het magazine brassinfo.nl gekozen tot Brass CD van het jaar 2009.

Cultuurwoensdag, 20 januari 2010

Een jongensdroom die uitkomt

Jongens dromen ervan om profvoetballer te worden. Of rockster. Voor Barry Nice and The Nice Guys lijkt die droom uit te komen. Aanstaande vrijdag bestaat de band precies één jaar en wordt de eerste single gepresenteerd in muziekcafé Scooters in Leeuwarden. ,,En dat is nog maar het begin”, zegt Julian Dijkstra (18) uit Leeuwarden. ,,We hebben al een heel album klaar liggen en met ons tweede album zijn we al op de helft. Deze single is voor ons promotiemateriaal om een platenlabel en een goed management te scoren.”

Economiewoensdag, 20 januari 2010

Veehouders leven onder de armoedegrens

Arnhem - Melkveehouders hebben in 2009 het beschikbare inkomen voor aflossing en privé-uitgaven zien halveren. Als een boer wel aflost, komt blijft er een gemiddeld maandinkomen van 1225 euro over. Daarmee zakte het gemiddelde gezinsbedrijf onder de armoedegrens. Dit meldt accountantsorganisatie GIBO.

Economiewoensdag, 20 januari 2010

Minder starters in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal startende ondernemingen in Fryslân is in 2009 met 6 procent gedaald ten opzichte van 2008. Vorig jaar hebben zich 3470 nieuwe Friese bedrijven zich ingeschreven bij Kamer van Koophandel Noord (KvK Noord). In 2008 waren dat er nog 3700.

Economiewoensdag, 20 januari 2010

vol op contactdagen

Leeuwarden - Het ondernemersplein van Noordoost-Friese gemeenten op de Bedrijven Contactdagen is bijna uitverkocht. De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel staan dit jaar met ruim honderd standunits op de beurs. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tijdens de Bedrijven Contactdagen op 23 en 24 maart in het WTC Expo in Leeuwarden, heeft Noordoost-Fryslân het grootste ondernemersplein.

Hoofdartikelwoensdag, 20 januari 2010

Amerika en Haďti

Obama zit vandaag een jaar in het Witte Huis. De hooggespannen verwachtingen van een jaar geleden hebben plaatsgemaakt voor lichte teleurstelling. Het inlossen van zijn verkiezingsbeloften gaat veel Amerikanen te langzaam.

Regiowoensdag, 20 januari 2010

Opsterland heroverweegt kanaalproject

Beetsterzwaag - Burgemeester en wethouders van de gemeente Opsterland gaan het hele project van het opnieuw bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal kritisch doornemen. Dit blijkt uit de eerste reactie van het college op het rapport van de commissie-Hermans.

Regiowoensdag, 20 januari 2010

Sneker Potten mag uitbreiden

Sneek - De gemeenteraad van Sneek heeft gisteravond ingestemd met de uitbreiding van de recreatievoorzieningen in het gebied De Potten. De exploitant van De Potten wil een Pitch&Putt golfbaan aanleggen en twintig extra recreatiehuisjes bouwen.

Regiowoensdag, 20 januari 2010

Aardappelteelt kan naast zoutwinning bestaan

Sexbierum - Voor het platteland van Franekeradeel en Harlingen zijn tot 2017 ingrijpende maatregelen bedacht die ervoor moeten zorgen dat landbouw en gas- en zoutwinning naast elkaar kunnen bestaan. Wat gaat er allemaal gebeuren?

Regiowoensdag, 20 januari 2010

Nijenstein weer open, tot vreugde van vrouwen en zakenlui

Buitenpost - Inwoners van Buitenpost hebben hoge verwachtingen van het vernieuwde restaurant Nijenstein. Met een grand café moet het weer gezellig worden in het dorp. De verwachtingen van ondernemer Klaas Lourens zijn niet minder.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 januari 2010

Historicus: luie Joden legden werk in Egypte uit als slavernij

Jeruzalem - De slavernij waaronder de Israëlieten in het oude Egypte gebukt gingen, zoals beschreven in de eerste hoofdstukken van het bijbelboek Exodus, was geen slavernij, maar gewoon werk.

Geloof & Kerkwoensdag, 20 januari 2010

Lijdt de kerk aan bloedarmoede? Ja, als ze Israël vergeet

Soest - Doet de geschiedenis van Israël en de volkeren in het christendom echt mee, of draait het uiteindelijk toch om het persoonlijke zielenheil? Een vraag die in Soest tot boeiende lezingen en flinke discussies leidde, ervoer Wessel ten Boom.

Sportwoensdag, 20 januari 2010

Rechter wijst faillissement Drafbaan Wolvega af

Wolvega - In Wolvega wordt de komende tijd gewoon doorgedraafd. Een door de bewindvoerder van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) aangevraagd faillissement werd gisteren afgewezen. Baanbestuurder Wiebe Hofstra hoopt nu dat volgende week zaterdag de eerste meeting van 2010 doorgang kan vinden.

Sportwoensdag, 20 januari 2010

Väyrynen keert terug op middenveld Heerenveen

Heerenveen - De kans is groot dat Mika Väyrynen vanavond in de noordelijke derby tegen FC Groningen zijn opwachting maakt in het basiselftal van sc Heerenveen. Coach Jan de Jonge zei gisteren na de laatste training - die was besloten - te overwegen ‘iets meer voetbal’ op het middenveld te brengen. De intrede van Väyrynen gaat ten koste van de meer verdedigend ingestelde Michal Švec.

Sportwoensdag, 20 januari 2010

Cambuur speelt op vrijdagavond

Leeuwarden - Het competitieduel SC Cambuur - BV Veendam zal gewoon op vrijdagavond worden gespeeld.

Sportwoensdag, 20 januari 2010

Bestuur De Wâlden blijft aan

Damwâld Het bestuur van De Wâlden uit Damwâld blijft. Vorige week gaf het bestuur nog te kennen dat het zou aftreden. Op het voornemen om af te treden kreeg het bestuur veel reacties. Daaruit bleek een grote positieve betrokkenheid van de leden. Dat is voor het bestuur reden om aan te blijven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties