Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 20 januari 2004.

Bijschriftdinsdag, 20 januari 2004

De armen

Als in een gezin wekenlang een sfeer van onbehagen heeft geheerst, dan komt er op een gegeven moment - als de spanningen niet worden uitgepraat - de ontlading: de bom barst, met heftige verwijten wordt de deur dicht geslagen, of men gaat op de vuist.

Hoofdartikeldinsdag, 20 januari 2004

Oudkerk en de camera’s

Hij heeft niet de eer aan zichzelf gehouden door eigener beweging op te stappen; hij heeft de PvdA-fractie in de gemeenteraad de eer gegund het vertrouwen in hem op te zeggen: Rob Oudkerk is weg als wethouder van Amsterdam.

Hoofdartikeldinsdag, 20 januari 2004

Integratie en beleid

Is het integratiebeleid nu geslaagd of niet? Het is kennelijk maar hoe je het bekijkt. Volgens de commissie-Blok is op veel onderdelen de integratie geslaagd, ondanks het integratiebeleid. Ofwel: voor veel allochtonen geldt dat ze goed zijn ingeburgerd, een baan hebben, de taal spreken; en die positie hebben ze verworven niet dankzij de overheid, maar door eigen toedoen en dankzij andere burgers in de samenleving.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

Patiënt snapt weinig van zorgtoewijzing

Leeuwarden – De Regionale Indicatie Organen (RIO’s) werken te bureaucratisch. Patiënten moeten te lang wachten op de beoordeling, procedures zijn ondoorzichtig en de RIO’s gaan te veel uit van de inzet van mantelzorgers.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

Verdriet om gekapte begroeiing

Sneek – ‘Geachte burgemeester. Ik vind het erg jammer dat de begroeiing langs de Oudvaart wordt weggehaald. Wij kwamen daar graag om bramen te plukken en daar maakten wij bramenjam van. En dat kan volgend jaar niet meer.’ Dat schreef de zevenjarige Tijmen van Schendel uit Sneek in december in een brief aan burgemeester Brok. Tijmen reageerde direct toen hij zag dat de bomen en struiken langs de Oudvaart werden omgezaagd en versnipperd. De brief maakte indruk op het gemeentehuis. Langs de Oudvaart komen in het najaar nieuwe bomen en struiken en Tijmen mag samen met de burgemeester de eerste boom of struik planten.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

Lege IBF toch vullen met kleiner bedrijf

Heerenveen – De kavels op het Internationale Bedrijventerrein (IBF) in Heerenveen mogen kleiner worden uitgegeven, vinden de onderzoekers van de Stec Groep BV uit Nijmegen. Gisteren verscheen hun rapport over de toekomst van de bedrijventerreinen in Heerenveen. Volgens de onderzoekers moet het IBF zich vooral richten op productie- en hoogwaardige transportbedrijven, die zich dus op kleinere kavels mogen vestigen. Nu geldt de eis dat de kavels minimaal tien hectare groot moeten zijn. Het internationale karakter van het IBF moet zoveel mogelijk worden behouden. Op z’n minst moeten de bedrijven van buiten de provincie afkomstig zijn. Binnenkort bepaalt de projectgroep over de toekomst van het IBF. In die projectgroepen zitten vertegenwoordigers van de eigenaren van het IBF, de gemeente Heerenveen en de provincie.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

Gemeente trekt aan bel om paardenpoep

De gemeente Ooststellingwerf vraagt digitaal om een stukje normen en waarden in de praktijk. Op internet worden paarden- en ponyliefhebbers verzocht ervoor te zorgen dat hun dieren niet op de fietspaden poepen. Dat is niet netjes, en lastig voor rijwielers bovendien.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

VVD: bezuinigen op ambtenaren en niet op burgers ‘Franeker’

Franeker - Niet de burgers, maar de ambtenaren van de gemeente Franekeradeel moeten het grootste deel van de bezuinigingen in de gemeente voor rekening nemen. Dat vindt de VVD in de noodlijdende gemeente. Het college stelt voor alle subsidies op sport- en vrijetijdsverenigingen, ouderenwerk en maatschappelijke organisaties af te schaffen. Volgens de VVD is het beter de noodzakelijke bezuinigingen - Franekeradeel heeft een jaarlijks begrotingstekort van 1,5 miljoen euro - te vinden in de inkrimping van het ambtenaren apparaat. Dat zou 700.000 euro opleveren.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

Voor de natuur is het voorjaar al begonnen

Broeksterwoude – Op de muur in de schuur van Jacob Bijlsma, boswachter te velde in Broeksterwoude, rust een dagpauwoog met de vleugels gespreid. De vlinder is gisteren als gevolg van de zachte winter extreem vroeg uit zijn winterslaap ontwaakt. Normaal doet het dier dat pas eind februari of in maart.

Regiodinsdag, 20 januari 2004

Noordelijk imago blijft slecht

Heerenveen – Heerenveen heeft last van het negatieve imago van het Noorden. De voetbalclub en Thialf kunnen Heerenveen nog zo’n goede naam geven, uiteindelijk blijven bedrijven weg vanwege het idee dat Heerenveen ,,te ver weg’’ is. Dit blijkt onder meer uit het rapport van onderzoeksbureau Stec Groep BV uit Nijmegen, dat gisteren is verschenen.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 januari 2004

Voorwaarden voor kwijtschelding?

Maandelijks doet het Friesch Dagblad verslag van de activiteiten van Jubilee Nederland, die pleit voor schuldvermindering van de armste landen.

Geloof & Kerkdinsdag, 20 januari 2004

Rond de bijbel in Haagse huiskamers

Den Haag - Het project Intercultureel Bijbellezen van de Vrije Universiteit en de Samen-op-Wegkerken brengt groepen uit verschillende culturen en werelddelen met elkaar in contact om eenzelfde bijbeltekst te lezen en hun ideeën daarover onderling via e-mail uit te wisselen. Ds Arie van den Dries uit Den Haag vertaalt het internationale project naar lokaal niveau en zet bijbellezers uit verschillende landen in Haagse huiskamers bij elkaar.

Sportdinsdag, 20 januari 2004

Ronnie Venema zes weken uit de roulatie

Heerenveen – Rechterverdediger Ronnie Venema van SC Heerenveen is vier tot zes weken uitgeschakeld. Hij kreeg maandag in het ziekenhuis van Heerenveen te horen dat er scheurtjes zitten in de vezels van de mediale band van zijn knie. De 28-jarige verdediger hield die blessure over aan het tweede oefenduel van het beloftenteam op Malta, vorige week woensdagavond, tegen Mqabba.

Sportdinsdag, 20 januari 2004

Heising treedt in voetsporen De Haan en stopt

Heerenveen – Helemaal als een verrassing komt het niet, maar net als hoofdtrainer Foppe de Haan heeft ook zijn trouwste assistent Henk Heising besloten om na afloop van dit seizoen te stoppen. Tijdens het trainingskamp op Malta hakte de zestigjarige Heerenvener definitief de knoop door.

Weerdinsdag, 20 januari 2004

Kouder

Het wordt geleidelijk kouder. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en de temperatuur zakt tot rond -2 graden. Morgen schommelt het kwik rond 2 graden, met een afwisseling van zon en bewolking. Misschien dat er vanaf zee een enkele sneeuwbui overkomt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties