Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 20 januari 2003.

Bijschriftmaandag, 20 januari 2003

Levi

Iemand zien zitten is in ons spraakgebruik een bekende uitdrukking geworden.

Cultuurmaandag, 20 januari 2003

KFFB ZIT VERLEGEN OM LEDEN EN MANUSCRIPTEN

Leeuwarden - De Kristlik Fryske Folksbibleteek (KFFB) komt dit jaar met één eigen nieuwe uitgave. Hoewel de Fryske Boekeklub jaarlijks in ieder geval drie romans uit wil geven voor haar leden, kon van de ingestuurde manuscripten alleen de roman Kompleks van Anders Minnes Rozendal uit Lioensens de toets van kritiek van de karkommisje van de KFFB doorstaan.

Economiemaandag, 20 januari 2003

Damen Burgum laat ‘Conforza’ te water

Burgum - Afgelopen zaterdag werd bij Damen Shipyards Burgum het nieuwe ms Conforza te water gelaten. Het betreft een Damen River Liner 1080, geschikt voor het vervoer van droge lading en containers.

Hoofdartikelmaandag, 20 januari 2003

De treurige campagne…

Moet het nu werkelijk zo, al die verkiezingsdrukte, ook volop op zondag? Het lijkt alsof er niets meer belangrijker is dan de poppetjes van de politieke partijen en dan ook nog van de grootste vier. De belangrijkste vraag is: ‘hoe doet ‘ie het?’ en niet: ‘welke partij dient het land het beste?’

Regiomaandag, 20 januari 2003

‘Grotere kans milieuramp op Waddenzee’

Harlingen – Bezuinigingen uit Den Haag vergroten de kans op een milieuramp op de Waddenzee. Het voornemen om slechts met één boei in het midden te markeren en om twee betonningsschepen uit de vaart te halen, is onverantwoord.

Regiomaandag, 20 januari 2003

Vlieland verlaagt prijs asielzoekersverblijf

Vlieland – De 85 asielzoekers die in de aanvullende opvang (avo) op Vlieland wonen, kunnen voor de helft van de huurprijs nog een tijdje blijven.

Regiomaandag, 20 januari 2003

‘Boete voor garnalenvissers is onterecht’

Harlingen – De Waddenvereniging vindt het onterecht dat de Nederlandse Mededinginsautoriteit (NMa) de garnalenvissers en acht garnalenhandelaren beboet heeft. Afgelopen week werd bekend dat de NMa de branche 13,8 miljoen euro wil laten betalen. De autoriteit verdenkt de bedrijven afspraken te hebben gemaakt over de vangst van garnalen in de Noordzee. Bovendien kwamen de bedrijven minimumprijzen overeen, aldus de NMa.

Regiomaandag, 20 januari 2003

KPN koopt voormalige BB-bunker

Grou - Telecommunicatiebedrijf KPN heeft de voormalige BB-bunker (Bescherming Bevolking) aan de Burstumerdyk bij Grou gekocht van de provincie Fryslân. Direct na de koop, eind december 2002, is er een nieuw slot in de bunkerdeur geplaatst.

Regiomaandag, 20 januari 2003

Drachten snel opgeknapt

Drachten – Drachten moet af van haar ,,vaag’’ imago. Het college van Burgemeester en Wethouders van Smallingerland heeft daartoe de startnotitie Masterplan centrum Drachten vastgesteld. De komende tijd wordt de invulling van het Masterplan besproken. Medio dit jaar moet met de uitvoering ervan worden begonnen.

Regiomaandag, 20 januari 2003

Natuurmuseum onder curatele

Terschelling - Het Centrum voor Natuu r en Landschap (CNL) op Terschelling wordt door de gemeente onder scherp financieel toezicht geplaatst. Iedere maand zullen de inkomsten en uitgaven van het museum ter plaatse worden gecontroleerd.

Regiomaandag, 20 januari 2003

Lokalen gokken op de man uit het dorp

Franeker – De herkenbaarheid van en vertrouwen op de man of vrouw uit het dorp. Die moeten de kiezers ertoe bewegen bij de komende Statenverkiezingen een stem uit te brengen op Gemeentebelangen Friesland (GBF), het samenwerkingsverband van gemeentelijke politieke partijen in Fryslân.

Regiomaandag, 20 januari 2003

Paping en alle anderen ‘deugden niet voor de volle 100 procent’

Koudum – Reinier Paping weet eigenlijk niet wat hij moet zeggen, zo ontroerd is hij door de koninklijke onderscheiding die burgemeester Meijer van Zwolle hem zojuist heeft opgespeld. ,,Ik kan alleen maar zeggen, hartelijk dank voor iedereen die ervoor heeft gezorgd dat ik dit lintje gekregen heb.’’

Geloof & Kerkmaandag, 20 januari 2003

‘Het gewone is een wonder’

Drachten – Niet een spectaculaire genezing of een ‘lichtflits’ tijdens een operatie zijn de belangrijkste wonderen. Een wond die heelt of een griepje dat met een paar aspirines verdwijnt – daarin moet de hand van God gezien worden. ,,We moeten God bedanken voor ‘gewone’ dingen.’’

Geloof & Kerkmaandag, 20 januari 2003

‘Maak van je kerk een merk’

Kunnen de kerken met moderne marketingtechnieken van chipsfabrikant Smiths de jeugd binden en zelfs tot gul geld geven bewegen?

Sportmaandag, 20 januari 2003

Winst voetbalnomaden Avanti

Leeuwarden - De Midwintercup, hoofdprijs van de open Friese futsal kampioenschappen van het district Noord, ontbrak nog op de palmares van Avanti uit Stiens, sinds jaar en dag toch dé futsalspecialist van Fryslân. Aan dat gemis kwam zaterdagavond in het FEC in Leeuwarden een einde, na de 2-1 overwinning in de finale op Foarút.

Sportmaandag, 20 januari 2003

Heerenveense Boys levert Midwintercup in bij dames HZVV

Leeuwarden - De dames van HZVV uit Hoogeveen hebben zaterdag de titel op de Open Friese kampioenschappen futsal gewonnen. Heerenveense Boys leek op weg naar de prolongatie van de titel, maar liep zich in een teleurstellende finale stuk tegen de superieure keepster Miranda Smit van HZVV: 0-1.

Sportmaandag, 20 januari 2003

Heerenveen trekt lijn van voor winter door

Belek – SC Heerenveen heeft zaterdagmiddag ook het tweede oefenduel tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek gewonnen. Met het kleinst mogelijke verschil werd de Bundesligaclub 1.FC Kaiserslautern verslagen.

Sportmaandag, 20 januari 2003

Cambuur komt pas na rust op toeren tegen Elburger SC

Elburg – Cambuur Leeuwarden heeft zaterdag in Elburg een weinig bevredigende oefenwedstrijd afgewerkt tegen de plaatselijke eersteklasser. Na een hele slappe eerste helft (0-1) rekenden de Leeuwarder professionals pas na de hervatting af met Elburger SC: 0-8.

Sportmaandag, 20 januari 2003

Harkemase Boys slecht uit de startblokken

Harkema - Zou het Harkemase Boys dit seizoen lukken kampioen te worden? Na een sterke eerste seizoenshelft hoopten de aanhangers zaterdag op een dito herstart van de koploper in de hoofdklasse C. Ze kwamen van een koude kermis thuis. Op eigen veld was het VVOG dat won en gelijk ook de koppositie overnam.

Sportmaandag, 20 januari 2003

Volleybalsters van VC Sneek kruipen uit dal

Sneek – De volleybalsters van Essent Sneek bewezen zaterdag dat de zege een week eerder bij Sliedrecht Sport geen incident was. In de eigen Sneker Sporthal werd het cruciale duel tegen AMVJ in drie sets gewonnen. Daardoor kruipt de formatie van trainstercoach Tjitske Ringnalda wat uit het dal. De eerste slag is gewonnen, maar daarmee de oorlog nog niet.

Weermaandag, 20 januari 2003

Af en toe regen

Vanavond is het regenachtig met temperaturen rond 6 graden, en een matige tot krachtige zuidenwind. Morgen valt er ook af en toe regen en blijft het bewolkt. Het wordt dan 8 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het zuiden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties