Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 oktober 2015.

Economievrijdag, 2 oktober 2015

Zeewater wordt drinkbaar dankzij Friese windmolen

Leeuwarden - Volgend jaar varen er geen schepen meer met drinkwater naar het Colombiaanse toeristenparadijs Johnny Cay. De in Fryslân ontwikkelde fresh water mill maakt voor het eiland drinkwater van zeewater. En levert ook nog stroom.

Hoofdartikelvrijdag, 2 oktober 2015

De lobby en het vertrouwen

Het schandaal in de autobranche rond de dieselfraude is veelzeggend. Afgezien van de onthullingen over het bedrog met de uitstoot in het dagelijks gebruik, is er ook veel boven water gekomen rond de verhouding tussen de autobranche (in Duitsland) en de politiek. Iedereen wist wel vagelijk dat de machtige autobranche veel investeert in 'goede verhoudingen' met de politiek, zowel op nationaal als op Europees niveau. Maar de feiten die nu naar voren komen zijn geen reden voor vreugde.

Regiovrijdag, 2 oktober 2015

Vluchtelingen zoekgeraakt bij verhuizing

Workum/Kollum - Er vertrekken vluchtelingen op eigen houtje uit de crisisnoodopvang in Fryslân. Na het vervoer van de 347 vluchtelingen van Heerenveen naar Workum en van Harlingen naar Gerkesklooster en Kollum zijn er negentien vluchtelingen onvindbaar. Van een deel is bekend dat ze bij familie of bekenden met eigen woonruimte zitten. In een week tijd is ruim 5 procent van de vluchtelingen uit beeld geraakt.

Regiovrijdag, 2 oktober 2015

Asiel-instanties schuiven verantwoordelijkheid door

Leeuwarden - Instanties lijken de verantwoordelijkheid voor de vluchtelingen in de crisisnoodopvang in Fryslân niet op zich te willen nemen. De betrokken instanties wijzen bij vragen al een week lang voortdurend naar elkaar als de verantwoordelijke partij.

Regiovrijdag, 2 oktober 2015

Leeuwarden CH2018 krijgt zeven hoofdprogramma's

Leeuwarden - Culturele Hoofdstad 2018 wordt opgedeeld in zeven blokken met grote activiteiten. Dat staat in de verantwoording van de organisatie aan de Europese Unie. Culturele Hoofdstad moet regelmatig over de voortgang rapporteren in Brussel, zodat de Europese Unie kan controleren of Leeuwarden 2018 zich wel houdt aan de plannen (het 'bidbook') op basis waarvan in 2013 werd besloten dat het in 2018 Culturele Hoofdstad is.

Regiovrijdag, 2 oktober 2015

Cruise-steiger kost Harlingen ineens zeven ton meer

Harlingen - Tot groot ongenoegen van verschillende oppositiepartijen in de gemeenteraad investeert de gemeente Harlingen bijna 2,2 miljoen euro in de bouw van een multifunctionele afmeervoorziening in de Nieuwe Willemshaven. Dat werd woensdagavond duidelijk in de gemeenteraad van Harlingen.

Geloof & Kerkvrijdag, 2 oktober 2015

Overvolle locaties zorgen voor conflicten

Berlijn - Het nieuws dat de vice-voorzitter van de Duitse politiebond (Gewerkschaft der Polizei), Jörg Radeck, pleitte voor gescheiden opvang naar etniciteit en religie haalde in Nederland alle kranten.

Sportvrijdag, 2 oktober 2015

Jetten op non-actief: wéér nieuwe wending in soap Heerenveen

Heerenveen - De soap rondom de clubleiding van sc Heerenveen heeft gisteren een nieuwe wending gekregen: commercieel manager Joost Jetten is op non-actief gesteld. Dat is gebeurd door commercieel directeur Wim Dijk. ,,Ik heb een brief van het personeel gekregen. Daarin stonden zaken die ik verder niet zal openbaren. Maar het was voor mij duidelijk dat Jetten op non-actief gesteld moest worden. Dat heb ik dus vandaag als zijn leidinggevende gedaan", laat Dijk desgevraagd weten.

Sportvrijdag, 2 oktober 2015

Alves is terug, maar voor hoe lang?

Heerenveen - De bestuurscrisis die anderhalve kilometer verderop in het Abe Lenstra Stadion woedt, leek even ver weg toen de Braziliaanse balkunstenaar van weleer zijn voetbalschoenen aantrok. Eindelijk ging het weer over voetbal, met dank aan de man die tussen 2006 en 2008 in het pompeblêdenshirt van Heerenveen een onuitwisbare indruk achter liet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties